Bestuurder van vuilniskar die paaltjes en bijna kind wegmaaide aan school krijgt enkel 720 euro boete: “Nagenoeg onmogelijk om er te manoeuvreren”

TIELRODE – De directeur van Freinetschool De Kolibrie in Tielrode heeft zijn ongenoegen geuit over de gevaarlijke verkeerssituatie aan zijn school. Vooral de bestuurder van een vuilniswagen maakte het volgens hem te bont. Hij reed enkele paaltjes omver en bracht naar verluidt ook kinderen in gevaar. Politierechter Kjell Verleysen veroordeelde de man vrijdag tot een boete van 720 euro.

De feiten vonden plaats op 22 mei 2023. Tijdens zijn ronde reed de bestuurder van een vuilniswagen achterwaarts de Kerkstraat in Tielrode in, waar freinetschool De Kolibrie gelegen is. Daarbij reed de man enkele paaltjes omver en maaide hij volgens de school ook bijna enkele kinderen van de weg.

Schooldirecteur Sven Debruyn uitte toen zijn ongenoegen en wees met de vinger naar de gemeente. “We hebben niet de indruk dat verkeersveiligheid bij de gemeente hoog op de agenda staat”, zei hij toen.

Route aangepast

De bestuurder van de vuilniswagen moest zich vrijdag verantwoorden in de politierechtbank. Enerzijds voor het vernielen van de paaltjes. Er werd hem tevens vluchtmisdrijf ten laste gelegd omdat hij niet ter plaatse bleef.

Onterecht vond zijn advocaat. “Hij is na de feiten onmiddellijk naar zijn baas gereden en hij is zich nadien gaan aangeven bij de politie”, sprak hij. Zijn advocaat stelde bovendien de moeilijke verkeerssituatie aan de kaak. “Het is nagenoeg onmogelijk om er te manoeuvreren. Ondertussen werd trouwens de route aangepast.”

Politierechter Verleysen kon zich wel vinden in het pleidooi van de advocaat en achtte de bestuurder niet schuldig aan vluchtmisdrijf. Hij kreeg wel een boete van 720 euro. (Bron+foto: HN/Pieter Van Hecke)

De bestuurder van de vuilniskar reed achterwaarts de Kerkstraat in. — © pvs/rr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *