Komend weekend eindelijk weer een volwaardige editie van de Winterhappening

Met zaterdag dj’s en zondag een familiedag met optredens animatie, de Kerstman, ballonclown en kermis

TEMSE – Tijdens het weekend van 17/18 december is het weer feest op de Markt in Temse. Na drie jaar is er opnieuw een volwaardige editie van de Winterhappening, ‘Voor het Goede Doel’ met dj’s, optredens, animatie en kermis. Ook dit jaar gaat de opbrengst van het evenement naar de vzw Supernils.

Zes jaar geleden werd de Winterhappening voor het eerst georganiseerd. Twee jaar later, in 2018, nam Tommy Van San de fakkel over.

“Mijn idee was om er een muzikaal evenement voor een breed publiek van te maken”, vertelt Van San. “Omdat de vorige organisatie er mee stopte en zo’n evenement toch niet verloren mocht gaan, stapte ik naar de gemeente en daar kreeg ik de nodige steun.”

Familiedag

De Winterhappening is een evenement voor de ganse familie

“Omdat er in Temse niet al te veel voor de jeugd te doen was koos ik er voor om op zaterdag dj’s te programmeren. Een goeie zet want die eerste zaterdag groeide meteen uit tot een topper. Met een tiental dj’s die zorgden voor ambiance en heel veel jongeren die kwamen feesten op de Markt.”

“Op zondag proberen we met de Winterhappening een familiedag te creëren met vooral optredens voor jong en minder jong”, klinkt het. “Zo stonden de voorbije jaren onder meer op het podium: Sergio, Steve Tielens, Jean-Bosco Safari, Golden Yearsband en ook lokale artiesten die een kans kregen op ons podium.”
Ook dit jaar zal er weer muzikale diversiteit te vinden zijn tijdens de Winterhappening.

“De dj’s op zaterdagavond zijn een mix van lokaal talent en nationaal bekende dance dj’s”, glundert Tommy. “Jana De Vliegher(30) alias dj Jana Vitiligo uit Temse is één van de dj’s die voor eigen publiek zal draaien. Ze stond dit jaar ook op het podium van Tomorrowland.”

DJ Frank

Top of the bill op zaterdag is DJ Frank.

“Tegenwoordig heeft hij een wekelijkse show op de nationale radiozender Q-Music. Maar hij is vooral bekend van de dance-hit The Summerjam van The Underdog Project uit 2003. Het nummer wordt ook in 2022 nog altijd grijsgedraaid op feesten en fuiven. Er werden wereldwijd meer dan 1.300.000 exemplaren verkocht en zo kreeg Frank de kans om over de hele wereld te spelen. En zaterdag is hij er dus ook bij op de Winterhappening.”

Ambiancegroep

“De optredens op zondag zijn voor elk wat wils”, vertelt Van San. “Vanaf 15 uur achtereenvolgens coverband Think Twice, Vlaams schlagericoon Danny Fabry en drumwonder Michael Schack.”

Er zullen zondag ook kerstnummers op het podium weerklinken.

“Jessy De Smet, in de jaren ’90 bekend als Jessy van de danceformatie The Mackenzie staat tegenwoordig samen met haar moeder op het podium”, weet Tommy. “Zij nam in 2018 deel aan The Voice Senior op VTM en samen brengen zij een kerstrepertoire. De afsluiter op zondag is er één met veel ambiance. Op algemeen verzoek programmeerden we, de ambiancegroep van Temse en wijde omgeving, 50 Tinten Brijs om de happening in schoonheid af te sluiten. Zij waren eigenlijk al twee jaar geleden geboekt maar een virusje stak daar een stokje voor.”

Zoals gewoonlijk gaat de opbrengst van het evenement ook dit jaar naar een goed doel van de Warmste Week.

“Al enkele jaren op rij werd gekozen voor vzw Nilsforlife, een organisatie die in 2019 samen ging met vzw SuperNils”, vertelt Van San. “Beide verenigingen groeiden immers uit eenzelfde verlies, namelijk het overlijden van zoon, broer, vriend Nils Scheltjens aan leukemie. Ze streefden dan ook dezelfde doelstellingen na, waardoor een fusie een logisch gevolg was.”

De opbrengst van de Winterhappening gaat naar vzw Supernils

Vier doelstellingen

“Met onze organisatie vzw SuperNils willen we een duurzame en professionele organisatie zijn, die een viertal doelstellingen nastreeft”, stelt voorzitter Robert Scheltjens. We ondersteunen het mentale welzijn van patiënten met een hematologische aandoening, zoals leukemie.
Verder informeert men mensen over deze ziekte, kanker in het algemeen en alles wat ermee verbonden is.

Wetenschappelijk onderzoek

“Dit doen we via onze uitgebreide website, maar ook via een podcast “Leukemie, … SuperNils Boostfactory” die te beluisteren is via de website en Spotify”, aldus Scheltjens. “SuperNils ondersteunt ook het wetenschappelijk onderzoek naar leukemie. Dat gebeurt via twee universiteitsfondsen, één in Gent en één in Antwerpen. Als vierde doelstelling willen we inzetten op een betere en gezondere wereld. Dat doen we door duurzame producten en materialen te gebruiken, binnen onze werking.”

Dit jaar schenkt de Winterhappening van Temse dus weer de opbrengst aan het goede doel van vzw SuperNils.
“De centen zijn zeer welkom en worden ingezet, om onze doelstellingen te realiseren en de organisatie te laten groeien”, verduidelijkt de voorzitter. “Op de zondag van de Winterhappening zullen de mensen van SuperNils aanwezig zijn, zodat eventueel extra informatie kan gevraagd worden. Hierbij willen we de organisatie van de Winterhappening erg bedanken voor het initiatief en de schenking.”

Info: Winterhappening ‘voor het goede doel’ @ Facebook
https://supernils.be

Tommy Van San organiseert komend weekend weer het happening voor de ganse familie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *