Biljartverbond Temse huldigde kampioenen 2022

TEMSE – Zaterdag 10 december vonden in lokaal Sportvrienden de finalewedstrijden plaats van de 2de editie Bandstoten, en het 67ste Individueel Kampioenschap Vrijspel van Biljartverbond Temse.

In de ereklasse van het vrij spel was Benny Foubert outstanding. De jaren lijken op hem geen vat te hebben, hij won overtuigend van Frankie De Gendt. In de promotieklasse trok Kamal Vercauteren het blauwe laken naar zich toe. Na een aarzelende start domineerde hij Alex Van Steenput, die verdiend zilver pakte.

Patrick De Cauwer was de beste in de ereklasse bandstoten, ten nadele van Eddy Persy, die als 8ste uit de voorronde toch wist door te stoten tot de finale. De trofee van de promotieklasse in het bandstoten ging voor het 2de jaar op rij naar Kamal Vercauteren, die Tony Van Hoorde het nakijken gaf.

In de rand van de kampioenschappen vond voor het eerst in de geschiedenis een fel gesmaakte challenge plaats tussen Burgemeester Hugo Maes en Schepen van Sport Wim Van Rossen in de discipline Vlaams Poelen: de Burgemeester bracht zijn Sportschepen niet in verlegenheid en liet deze laatste de winst met 9-11.

Meer foto’s, klik hier
(foto’s Julien Heerwegh)

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen bandstoten en vrijspel 2022 van het biljartverbond Temse.
Eerste rij: Walter Vermeulen, kampioenen Patrick De Cauwer, Benny Foubert en Kamal Vercauteren, finalist Eddy Persy. Tweede rij: Schepen Wim Van Rossen, secretaris Hugo Van Britsom, competitieleider Peter Pauwels, Burgemeester Hugo Maes, Ivan Schelfaut, finalist Alex Van Steenput, verbondsvoorzitter Luc Verhulst en finalist Tony Van Hoorde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *