POLITIE. Voertuig in beslag genomen, intrekking rijbewijs en snelheidscontroles

Voertuig in beslag

Een 31-jarige man uit Temse werd met zijn voertuig onderschept op het Stationsplein in Temse. De man legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder invloed van drugs. In zijn voertuig werden drugs aangetroffen en cash geld. Na controle bleek dat de man een lopend rijverbod had. Het parket werd ingelicht. Het voertuig, de drugs en het geld werden inbeslaggenomen.

Intrekking rijbewijs

Een 61-jarige man uit Temse werd met zijn voertuig onderschept in de Smesstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,14 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Snelheidscontroles

POLITIE. Wagen gestolen, wagen bekogeld met stenen

TEMSE – Zondagochtend 26 februari rond 6.30 uur heeft een man autoruiten uit proberen gooien op de Wilfordkaai, ter hoogte van de Kleine Kaai. Dit met stenen die in zijn fietstas zaten. Van de dader zijn beelden gemaakt.

Het raam van de wagen was niet kapot maar het raamkader is wel ingedeukt.
De eigenaar van de wagen heef dankzij de politiediensten alles kunnen regelen met de verzekering maar is wel op zoek naar de dader. Wie dader of fiets herkend of iets gezien heeft die bewuste zondagochtend kan contact opnemen met de politie.

Wagen gestolen

In de nacht van zondag op maandag 4 op 5 maart werd op de Markt een wagen gestolen. De eigenaar had zijn voertuig zondagavond op de Markt geparkeerd, maar maandagochtend bleek het voertuig verdwenen. De lokale politie van Temse-Kruibeke is bezig met een onderzoek.

De eigenaar van de beschadigde wagen en de politie zijn op zoek naar de stenengooier

“Hij kwam me, blind van woede en schuimbekkend, een lesje leren”: vader die eigen kinderen folterde, krijgt voorlopig geen straf.

TEMSE – Vader L.M. uit Temse riskeerde drie jaar cel voor jarenlange foltering van zijn eigen kinderen. De correctionele rechtbank van Dendermonde sprak dinsdag geen straf uit voor de man. Dat schrijft Het Nieuwsblad/Waasland.

De voorzitter verklaarde de rechtbank onbevoegd. “Foltering van minderjarigen is een misdrijf waarvoor het hof van assisen bevoegd is”, klonk het.
Lees het volledige verhaal op onze sociale mediakanalen.

POLITIE. Woninginbraken en snelheidsresultaten.

Woninginbraken

Er werden twee woninginbraken vastgesteld in de Hollestraat in Kruibeke. Er werd een raam ingegooid en in de andere woning werd het slot geforceerd. Beide woningen werden doorzocht. Alle kasten en laden werden uitgeladen. Er werden voornamelijk juwelen en geld gestolen.

Op de Wilfordkaai in Temse werd er ingebroken in een appartement. Het slot van de deur werd uitgeboord. Alle kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen en schoenen gestolen.

Snelheidsresultaten

Er werden snelheidscontroles gehouden in Temse. Dit in de Houtbriel, Gentstraat, Sint Jorisstraat, Ruisstraat, Veldstraat en de Vroonhoflaan. Er werden in totaal 503 wagens gecontroleerd, daarvan reden er 103 sneller dan toegelaten. In de Sint-Jorisstraat (30km.) werden zelfs 37 van de 97 gecontroleerde voertuigen geflitst.

POLITIE. Woninginbraak en snelheidscontroles

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning op de Oostberg in Temse. De achterdeur van de woning werd geforceerd. Alle kasten en laden werden doorzocht. Het juiste nadeel kon nog niet worden medegedeeld.Snelheidsresultaten

Snelheidscontroles

Er werden maandagavond in groot-Temse extra snelheidscontroles gehouden in de Gasthuisstraat, Hoogkamerstraat en aan de N41. Er werden in totaal 404 chauffeurs gecontroleerd waarvan er 143 geflitst werden.

POLITIE. Achtervolging op chauffeur met levenslang rijverbod

Verkeersactie Velle

Vrijdagmorgen 27 januari werd een extra verkeerscontrole gehouden op de Velle.

Er werden vier vrachtwagens geverbaliseerd wegens het negeren van het tonnage verbod. Eén bestuurder van een bestelwagen werd betrapt met een tablet in te hand tijdens het rijden. Er werd ook een snelheidscontrole gehouden op de Haasdonksesteenweg, er werden 1104 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 85 geflitst.

Roekeloze bestuurder aangehouden

Donderdagnamiddag 26 januari merkte een verkeerspatrouille een voertuig op dat het rode verkeerslicht negeerde aan de werken in de Kasteelstraat.

De patrouille wou het voertuig intercepteren maar deze versnelde. De achtervolging werd ingezet, de bestuurder negeerde tal van verkeersborden en reed onverantwoord doorheen het centrum. In de PHilemon Haumanstraat reed hij tegen een gevel en later reed hij tegen paaltjes in Vlietdam. De chauffeur sprong uit de auto en en vluchtte. Ondertussen had hij drugs uit het voertuig gegooid. De bestuurder werd herkend door de verbalisanten. Er werd een huiszoeking verricht op zijn woonplaats. De man heeft ook een levenslang rijverbod, en werd vandaag vrijdag gearresteerd en verhoord. Hij werd in de namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De 20 jarige man werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Inbraak Appartement

Er werd een inbraak vastgesteld in een appartement op de Wilfordkaai in Temse. Het slot van de deur werd geforceerd. De woning werd doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, woninginbraken

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd een autobestuurder gespot die aan het bellen was tijdens het rijden. Het voertuig werd onderschept in de Vrijheidstraat in Temse. De bestuurder, een 53-jarige man uit Kruibeke, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,82 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraken

Afgelopen weekend werden er drie woninginbraken vastgesteld. Er werd ingebroken in een woning in de Parklaan te Temse. Het keukenraam werd geforceerd. Kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

In de Oostbergdreef werd er uit een woning geld gestolen.

In Kruibeke werd er een raam van een woning geforceerd. De woning werd doorzocht. Het nadeel kon nog niet worden medegedeeld.

POLITIE. Voertuig in beslag genomen van chauffeur met levenslang rijverbod

Intrekkingen rijbewijzen – rijden onder invloed van drugs

Er werden in het weekend extra verkeerscontroles gehouden in de zone.

Een 71-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden spijts verval. De man reed met een voertuig terwijl hij een levenslang rijverbod had. Het parket werd ingelicht, het voertuig werd inbeslaggenomen.

Een 51-jarige vrouw uit Temse diende haar rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 15 dagen. Zij legde een positieve speekseltest af. Zij reed onder invloed van drugs

Het rijbewijs van een 24-jarige man werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Hij reed onder invloed van drugs en legde een positieve speekseltest af. De man kreeg ook een Onmiddellijke minnelijke schikking wegens het in bezit zijn van drugs. Er werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen in zijn voertuig. Deze werden in beslaggenomen.

In de Bazelstraat in Kruibeke legde een 26 jarige man uit Kruibeke ook een positieve speekseltest af. Hij diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 15 dagen.

Een 47-jarige vrouw uit Kruibeke had teveel alcohol gedronken. Zij diende haar rijbewijs voor 3 uren in te leveren.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Pieter Dierickxlaan in Temse. Een raam en achterdeur werden geforceerd. Alle kasten en laden werden doorzocht. Er werden juwelen en geld gestolen.

Flitsresultaten

Er werden in Temse op de verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. In de B.A Heymanstraat, Doornstraat, Dorpsstraat en Kasteelstraat. In totaal werden 805 wagens gecontroleerd daarvan werden er 142 geflitst.

POLITIE. Woninginbraken, intoxicatie en intrekking rijbewijs

Woninginbraken

Er werd ingebroken in een garage op de Nieuwe Steenweg in Elversele. Een deur aan de zijkant werd geforceerd. De garage werd doorzocht. Of er iets werd meegenomen kon nog niet worden medegedeeld.

In de A. Van Daelestraat in Temse werd een raam ingeslagen. Er werd een mountainbike gestolen.

In de B.A. Heymanstraat in Temse werd er ook ingebroken in een woning. Hier werden alle kasten en laden doorzocht. Er werden juwelen gestolen.

Intoxicatie

Tijdens een patrouille in de Ph. Haumanstraat in Temse werd een motorfiets opgemerkt die in de verboden richting reed. De bestuurder werd onderschept.
Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de 44-jarige man uit Temse, 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man had geen rijbewijs. Het parket werd ingelicht.

Intrekking rijbewijs

Tijdens een patrouille werd een voertuig onderschept op de Legen Heirweg in Temse. De bestuurder van de auto, een 18 jarige man uit Beveren, legde een positieve speekseltest af. De man reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. In het voertuig zaten twee passagiers, een 17-jarige – en 18- jarige man uit Beveren. Er werden zowel in het voertuig als bij de inzittenden drugs gevonden. Deze drugs werden inbeslaggenomen. Er werd tevens nog een PV opgesteld wegens smaad.

POLITIE. Niet verzekerd en ingeschreven voertuig in beslag genomen na positieve speekseltest

Intrekking rijbewijzen

Er werden extra verkeerscontroles gehouden op de volgende plaatsen in de politiezone. Dit in de Heirstraat, Burchtstraat, Hoogkamerstraat, Krijgsbaan, Velle en op de Sint-Amelbergalaan.

In totaal werden er 177 ademtesten afgenomen van bestuurders. Hiervan legden 176 personen een negatieve test af. Eén persoon had teveel alcohol in zijn bloed, zijn rijbewijs werd ingehouden voor drie uren.

Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af, een 26-jarige man uit Temse en een 41-jarige man uit Antwerpen. Beiden reden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén voertuig werd gerechtelijk inbeslaggenomen wegens niet verzekerd en niet ingeschreven.

Diefstal bromfiets

Op de Krijgsbaan in Temse werd een bromfiets gestolen. De eigenares had deze ’s avonds geparkeerd en stelde ’s morgens de diefstal vast.

POLITIE. Koperdiefstal, Brandstichting, snelheidscontroles

Koperdiefstal

Er werd een koperdiefstal vastgesteld in een bedrijf in de Schoenstraat in Temse. Op het dak van het bedrijf werden 200 meter koperdraden van zonnepanelen afgesneden en meegenomen. Eveneens werd er geprobeerd om in te breken in de loods.

Brandstichting

In het kikvorstbos, Polderstraat, in Kruibeke werd gisterenavond een leegstaande caravan in brand gestoken. Een buurtbewoonster had de brand opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer stelde vast dat het om een opzettelijke brandstichting gaat. Het onderzoek is lopende.

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op diverse locaties. In de Schoolstraat werden maar liefst 114 wagens geflitst in de zone 30. Hier een overzicht:

POLITIE. Bestuurder betrapt met 140 gram cannabis

Intrekking rijbewijzen – onder invloed van drugs en alcohol

In de Hemelrijkstraat in Steendorp werd een bestuurder betrapt op het bezit van cannabis. Er werd 140 gram cannabis aangetroffen in het voertuig en een som geld. De bestuurder, een 21-jarige man uit Kruibeke, legde ook een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zowel de bestuurder als de passagier werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.

Op Temse-Velle reed, een 20-jarige man uit Hamme, met zijn voertuig tegen een geparkeerde wagen. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens een controle op de Sint-Amelbergalaan in Temse werd het rijbewijs van een 29-jarige man uit Sint-Niklaas onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een 69-jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,77 promille alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

(C) Shutterstock

POLITIE. Onder invloed van drugs tegen boom

TEMSE – Dinsdagmorgen 11 oktober omstreeks 7.15 uur belandde een 35-jarige man tegen een boom in de Schoenstraat, in de industriezone TTS. Een passagier werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De man legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig diende te worden getakeld.

De man kon geen enkel geldig verblijfsdocument vertonen. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. De dienst vreemdelingenzaken werd ingelicht. Zij beslisten in de late namiddag dat de man mocht beschikken.

(C) FB

POLITIE. Intrekking rijbewijzen, aanrijding met vlucht en flitsresultaten

Intrekking rijbewijzen

Tijdens een controle op de Markt in Temse, legde een 65-jarige man uit Temse een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,02 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de Heirstraat in Kruibeke werd een bestuurder betrapt die reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op De Krijgsbaan in Temse werd een 53-jarige vrouw uit Kruibeke onderschept met haar voertuig. De vrouw was aan het gsm’en achter het stuur. Er werd een ademtest afgenomen, zij bleek onder invloed te zijn van alchol. Haar rijbewijs werd 3 uren ingehouden.

Aanrijding met vlucht – onder invloed van drugs en alcohol

In de Schoolstraat in Temse reed een 30-jarige man u Temse tegen een geparkeerd voertuig en vluchtte. Een getuige had dit opgemerkt en zag de bestuurder naar een parking rijden in de Paterstraat, daar had hij ook nog een boom aangereden. Een Patrouille kon de man oppakken. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 3,06 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens legde hij een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Flitsresultaten

Bij flitscontroles in de Doornstraat werden 280 chauffeurs gecontroleerd, daarvan liepen er 32 tegen de lamp wegens te hoge snelheid. In de Heirstraat in Kruibeke werden maar liefst 102 van de 296 geflitst.

Politiezone nam deel aan flitsmarathon

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke-Temse nam afgelopen woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Zij hielden op verschillende plaatsen in de zone snelheidscontroles.

Er werden in totaal 1.777 voertuigen gecontroleerd waarvan er 251 te snel reden. Aan de flitspalen op de N16, Scheldebrug en N41 werden 43.983 voertuigen gecontroleerd, hiervan mogen 24 bestuurders weldra een bekeuring in de bus verwachten.