POLITIE. Koperdiefstal, Brandstichting, snelheidscontroles

Koperdiefstal

Er werd een koperdiefstal vastgesteld in een bedrijf in de Schoenstraat in Temse. Op het dak van het bedrijf werden 200 meter koperdraden van zonnepanelen afgesneden en meegenomen. Eveneens werd er geprobeerd om in te breken in de loods.

Brandstichting

In het kikvorstbos, Polderstraat, in Kruibeke werd gisterenavond een leegstaande caravan in brand gestoken. Een buurtbewoonster had de brand opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. De brandweer stelde vast dat het om een opzettelijke brandstichting gaat. Het onderzoek is lopende.

Snelheidscontroles

Er werden snelheidscontroles gehouden op diverse locaties. In de Schoolstraat werden maar liefst 114 wagens geflitst in de zone 30. Hier een overzicht:

POLITIE. Bestuurder betrapt met 140 gram cannabis

Intrekking rijbewijzen – onder invloed van drugs en alcohol

In de Hemelrijkstraat in Steendorp werd een bestuurder betrapt op het bezit van cannabis. Er werd 140 gram cannabis aangetroffen in het voertuig en een som geld. De bestuurder, een 21-jarige man uit Kruibeke, legde ook een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zowel de bestuurder als de passagier werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor voor verder onderzoek.

Op Temse-Velle reed, een 20-jarige man uit Hamme, met zijn voertuig tegen een geparkeerde wagen. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens een controle op de Sint-Amelbergalaan in Temse werd het rijbewijs van een 29-jarige man uit Sint-Niklaas onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een 69-jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,77 promille alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

(C) Shutterstock

POLITIE. Onder invloed van drugs tegen boom

TEMSE – Dinsdagmorgen 11 oktober omstreeks 7.15 uur belandde een 35-jarige man tegen een boom in de Schoenstraat, in de industriezone TTS. Een passagier werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De man legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Zijn voertuig diende te worden getakeld.

De man kon geen enkel geldig verblijfsdocument vertonen. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. De dienst vreemdelingenzaken werd ingelicht. Zij beslisten in de late namiddag dat de man mocht beschikken.

(C) FB

POLITIE. Intrekking rijbewijzen, aanrijding met vlucht en flitsresultaten

Intrekking rijbewijzen

Tijdens een controle op de Markt in Temse, legde een 65-jarige man uit Temse een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,02 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

In de Heirstraat in Kruibeke werd een bestuurder betrapt die reed onder invloed van drugs. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op De Krijgsbaan in Temse werd een 53-jarige vrouw uit Kruibeke onderschept met haar voertuig. De vrouw was aan het gsm’en achter het stuur. Er werd een ademtest afgenomen, zij bleek onder invloed te zijn van alchol. Haar rijbewijs werd 3 uren ingehouden.

Aanrijding met vlucht – onder invloed van drugs en alcohol

In de Schoolstraat in Temse reed een 30-jarige man u Temse tegen een geparkeerd voertuig en vluchtte. Een getuige had dit opgemerkt en zag de bestuurder naar een parking rijden in de Paterstraat, daar had hij ook nog een boom aangereden. Een Patrouille kon de man oppakken. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 3,06 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens legde hij een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Flitsresultaten

Bij flitscontroles in de Doornstraat werden 280 chauffeurs gecontroleerd, daarvan liepen er 32 tegen de lamp wegens te hoge snelheid. In de Heirstraat in Kruibeke werden maar liefst 102 van de 296 geflitst.

Politiezone nam deel aan flitsmarathon

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke-Temse nam afgelopen woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Zij hielden op verschillende plaatsen in de zone snelheidscontroles.

Er werden in totaal 1.777 voertuigen gecontroleerd waarvan er 251 te snel reden. Aan de flitspalen op de N16, Scheldebrug en N41 werden 43.983 voertuigen gecontroleerd, hiervan mogen 24 bestuurders weldra een bekeuring in de bus verwachten.

POLITIE. Intoxicaties en snelheidscontroles

Intoxicaties

Tijdens een controle deze nacht op de Pontweg in Elversele, negeerde een autobestuurder de bevelen van de politie. De achtervolging werd ingezet, het voertuig kon in Hamme worden onderschept. De bestuurder, een 41-jarige man uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0.96 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren en kreeg eveneens een PV voor het negeren van de bevelen.

Eveneens op de Pontweg in Elversele werd het rijbewijs van een 35-jarige vrouw uit Hamme onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde een positieve ademtest af, uit de ademanalyse bleek dat ze 1,61 promille alcohol in haar bloed had.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Kouterstraat, Pieter Saveryslaan en Sint-Amelbergalaan werden in totaal 465 wagens gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te snel.

De flitspalen op de N41, de N16 aan de Doornstraat, en op de Scheldebrug controleerden 264 214 bestuurders. Daarvan werden er 130 geflitst.

POLITIE. Tegen paal, actie Vlabel en snelheidscontroles

Tegen paal – intrekking rijbewijs

Woensdagnacht 25 augustus reed een 37-jarige man met zijn voertuig tegen een verlichtingspaal in de Kapelstraat in Steendorp. De bestuurder legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,71 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten actie VLABEL

Bij een actie georganiseerd samen met de Vlaamse Belastingdienst werd er om 10.500 euro aan achterstallige belastingen geïnd. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekerd rijden. Twee bestuurders konden geen rijbewijs voorleggen.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Doornstraat en Legen Heirweg werden 283 voertuigen gecontroleerd. 41 daarvan reden te snel en werden geflitst.

POLITIE. bestuurder onder invloed, snelheidscontroles en vandalisme aan voertuig

Bestuurder onder invloed van alcohol en drugs

Maandagmorgen 8 augustus, omstreeks 8 uur, reed een 40-jarige man uit Sint-Niklaas tegen de linkerflank van een vrachtwagen toen hij deze wou inhalen in de Laagstraat in Temse. De man legde een positieve ademtest, na de ademanalyse bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Eveneens legde de autobestuurder een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd niemand gewond.

Snelheidscontroles

Bij snelheidscontroles in de Hogenakkerstraat en de Ruistraat in Tielrode werden 35 van de 156 gecontroleerde chauffeurs geflitst.

FLITSPALEN

Scheldebrug 177365 165
Kapelstraat 43 881 18

Vandalisme aan voertuig

Een 28jarige man uit Bornem had zijn voertuig geparkeerd aan de Scheldedijk in Kruibeke. Toen hij terug kwam van een namiddagje vissen, stelde hij vast dat de vier banden van zijn voertuig werden stuk gestoken.

POLITIE. Intrekking rijbewijs & brandstichting en vandalisme

Intrekking rijbewijs

Een patrouille voertuig merkte in de Oude Kattestraat in Kruibeke een voertuig op dat al zwalpend over de baan reed. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder, een 51 jarige man uit Beveren, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Brandstichting en vandalisme

Zondagnacht 25 juli hebben onbekenden in een tuin in de Hogenakkerstraat in Tielrode een tent in brand gestoken. Andere voorwerpen zoals een trampoline, zwembad en bloembakken werden vernield. De vernielingen werden deze morgen vastgesteld. Het onderzoek is lopende.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, intoxicaties en ongeval met bromfietser

Resultaten flitspalen

De flitspalen op de Scheldebrug controleerden 203847 voertuigen daarvan werden er 159 geflitst. De vaste flitser aan de Kapelstraat controleerde 72353 voertuigen, daarvan werden er 21 effectief geflitst.

Intrekking rijbewijs

Maandagmorgen rond 7 uur werd een spookrijder gesignaleerd op de N16 richting komende uit de richting van Bornem en rijdend richting Sint Niklaas. Een patrouille kon het voertuig ter hoogte van de Gasthuisstraat onderscheppen.
De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Hamme, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,05 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werd ook recente schade aan haar voertuig vastgesteld. Na onderzoek bleek dat de vrouw in Bornem een boom en paaltje had geraakt en vluchtmisdrijf had gepleegd.

Intoxicaties

Een 49-jarige man uit Temse diende zijn rijbewijs voor drie uren in te leveren. De man werd tijdens een statische controle gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademtest bleek dat de man iets teveel had gedronken.

Ongeval met bromfietser

Op de Edgard Tinelplaats in Temse was er een aanrijding tussen een auto en bromfiets. Er werd niemand gewond. De bromfietser, een 32-jarige man uit Polen, legde een positieve speekseltest af.

POLITIE. Intrekking rijbewijs en woninginbraak

Intrekking rijbewijs

Tijdens een controle in de Hoogkamerstraat in Temse werd een 24 jarige man uit Temse, betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij legde een positieve speekseltest af. Zijn Rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden en een grote hoeveelheid cash geld. Zowel de drugs als het geld werden inbeslag genomen.

Een patrouille wou in de A. Wautersstraat in Temse een voertuig controleren. Het voertuig nam de vlucht, een achtervolging werd ingezet. Het voertuig en bestuurder werden aangetroffen. In het voertuig werd een fles lachgas en een zakje cannabis aangetroffen. De bestuurder, een 30 jarige man uit Dendermonde, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De drugs en lachfles werden inbeslaggenomen. Er werden tijdens de achtervolging nog enkele verkeersovertredingen vastgesteld.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een woning in de Broekstraat in Kruibeke. De achterdeur werd geforceerd. Alle kasten werden doorzocht, een kleine hoeveelheid geld werd gestolen.

Flitspaal Scheldebrug

Er werden 89 755 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan werden er 83 geflitst.

POLITIE. Snelheidsresultaten en diefstal uit bestelwagen

Snelheidsresultaten

Er werden zaterdagavond en -nacht tussen 18 uur en 2 uur extra snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen;
TEMSE
Cauwerburg 110 gecontroleerde 10 geflitst
Gentstraat 178 / 22
Schoolstraat 224 / 42
N16 220 / 14

KRUIBEKE
Nieuwe Baan 89/ 17

Diefstal uit bestelwagen

Afgelopen weekend werd er een GPS toestel gestolen uit een bestelwagen. Deze stond geparkeerd op de parking op de Velle in Temse. Er werd een ruit van het voertuig ingeslagen.

POLITIE. Snelheidscontroles, positieve speekseltest, intrekking rijbewijs en inbraak in café

Snelheidsresultaten

Er werden deze morgen snelheidscontroles gehouden op volgende plaatsen:

In de Dorpsstraat in Elversele (30km.) werden 98 wagens gecontroleerd. Daar reden 13 chauffeurs te snel. In de Burchtstraat én Langestraat in Kruibeke werden in totaal 833 wagens gecontroleerd. Daar reden er slecht 4 sneller dan de toegestane limiet.

Positieve speekseltest

In de Rupelmondestraat ik Kruibeke reed een 31-jarige man uit Sint Niklaas in op een voorligger. De man legde een positieve ademtest af. Hij reed onder invloed van drugs. Bij controle bleek dat de man geen rijbewijs had. De bestuurster van het aangereden voertuig een 42 jarige vrouw uit Temse werd lichtgewond.

Intrekking Rijbewijs

Op den Doorn in Kruibeke reed een voertuig bijna op een politiecombi. De man was aan het telefoneren met de GSM in de hand. Het voertuig kon worden onderschept. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Inbraak horecazaak

Op de Wilfordkaai in Temse werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de kassa werd geld gestolen.

Er werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers
(C) Google Maps)

POLITIE. Bromfietser gewond, fietser lichtgewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

Dinsdagmorgen was er een aanrijding op het kruispunt Nieuwe Baan met de Temsestraat in Bazel. Een 16-jarige bromfietser uit Temse reed op het fietspad komende van Temse naar Kruibeke. Een 53-jarige bestuurster uit Temse reed eveneens in dezelfde richting en draaide rechts de Temsestraat in. Ze had de bromfietser te laat opgemerkt. De jongeman werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Sint – Niklaas.

Fietser lichtgewond

Een 58-jarige man uit Sint-Niklaas werd lichtgewond door een aanrijding op het kruispunt Hoogkamerstraat met de Eurolaan in Temse. De bestuurder van een auto, een 59-jarige vrouw uit Beveren had de fietser te laat opgemerkt.

Snelheidsresultaten

POLITIE. intrekking rijbewijs, diefstal uit voertuig en flitscontroles

Intrekking rijbewijs

Een 43-jarige man uit Moeskroen werd vrijdagmorgen 20 mei betrapt op het gebruik van zijn smartphone tijdens het rijden. De vrachtwagen werd onderschept.
De vrachtwagenbestuurder diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 8 dagen.

Diefstal uit voertuig

In de Hoogstraat in Kruibeke werd uit een bestelwagen een rugzak gestolen.