POLITIE. Snelheidscontroles, positieve speekseltest, intrekking rijbewijs en inbraak in café

Snelheidsresultaten

Er werden deze morgen snelheidscontroles gehouden op volgende plaatsen:

In de Dorpsstraat in Elversele (30km.) werden 98 wagens gecontroleerd. Daar reden 13 chauffeurs te snel. In de Burchtstraat én Langestraat in Kruibeke werden in totaal 833 wagens gecontroleerd. Daar reden er slecht 4 sneller dan de toegestane limiet.

Positieve speekseltest

In de Rupelmondestraat ik Kruibeke reed een 31-jarige man uit Sint Niklaas in op een voorligger. De man legde een positieve ademtest af. Hij reed onder invloed van drugs. Bij controle bleek dat de man geen rijbewijs had. De bestuurster van het aangereden voertuig een 42 jarige vrouw uit Temse werd lichtgewond.

Intrekking Rijbewijs

Op den Doorn in Kruibeke reed een voertuig bijna op een politiecombi. De man was aan het telefoneren met de GSM in de hand. Het voertuig kon worden onderschept. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat hij 2,32 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Inbraak horecazaak

Op de Wilfordkaai in Temse werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de kassa werd geld gestolen.

Er werd afgelopen weekend ingebroken in café De Kaailopers
(C) Google Maps)

POLITIE. Bromfietser gewond, fietser lichtgewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

Dinsdagmorgen was er een aanrijding op het kruispunt Nieuwe Baan met de Temsestraat in Bazel. Een 16-jarige bromfietser uit Temse reed op het fietspad komende van Temse naar Kruibeke. Een 53-jarige bestuurster uit Temse reed eveneens in dezelfde richting en draaide rechts de Temsestraat in. Ze had de bromfietser te laat opgemerkt. De jongeman werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Sint – Niklaas.

Fietser lichtgewond

Een 58-jarige man uit Sint-Niklaas werd lichtgewond door een aanrijding op het kruispunt Hoogkamerstraat met de Eurolaan in Temse. De bestuurder van een auto, een 59-jarige vrouw uit Beveren had de fietser te laat opgemerkt.

Snelheidsresultaten

POLITIE. intrekking rijbewijs, diefstal uit voertuig en flitscontroles

Intrekking rijbewijs

Een 43-jarige man uit Moeskroen werd vrijdagmorgen 20 mei betrapt op het gebruik van zijn smartphone tijdens het rijden. De vrachtwagen werd onderschept.
De vrachtwagenbestuurder diende zijn rijbewijs onmiddellijk af te geven voor 8 dagen.

Diefstal uit voertuig

In de Hoogstraat in Kruibeke werd uit een bestelwagen een rugzak gestolen.

POLITIE. Intrekkingen rijbewijs door positieve ademtest en gebruik van gsm achter het stuur

Een 47-jarige man uit Temse werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn voertuig werd onderschept in de Steenbakkersweg in Temse.

De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,72 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 39-jarige man uit Antwerpen diende maandagmorgen 9 mei zijn rijbewijs af te geven voor acht dagen.

De man maakte achter het stuur van zijn bestelwagen gebruik van een mobiel elektronisch toestel met scherm. Vanaf vandaag tot 20 mei start de VSV een campagne om bestuurders te overtuigen om in ‘automodus’ te gaan en zo afleiding in het verkeer tot een minimum te beperken. Zowel het parket Oost Vlaanderen als onze politiezone nemen deel aan de actie.

Auto vat vuur en zet haag in lichterlaaie, parket voert onderzoek

TEMSE – Ter hoogte van de openbare parking aan de Eeckhoutdriesstraat, waar ook kinderopvang De Woonboot is gevestigd, is woensdagavond rond 20 uur brand uitgebroken.

Bewoners hoorden een luide knal en kort daarna stond een wagen op de parking in lichterlaaie. De brand sloeg over naar een haag van een tuin die uitgeeft op de parking. De opgeroepen brandweer was zeer snel ter plaatse maar kon niet verhinderen dat de wagen zwaar beschadigd raakte. Ook een haag ging in vlammen op. De eigenaar van het perceel waartegen de brand ontstond was niet aanwezig. De bewoner, een oudere man, verblijft momenteel in een revalidatiecentrum.

Brandweer en politie bestempelen de brand als verdacht, zeker gezien het vuur volgens de eerste vaststellingen achteraan de wagen begon. De politie startte alvast een buurtonderzoek en ging van deur tot deur horen of bewoners verdachte zaken hadden opgemerkt. Ook het parket werd aangesteld om te onderzoeken of het om opzettelijke brandstichting gaat. (bron: HN/PVS-IES)

Het parket voert een onderzoek om te zien of het om brandstichting gaat.  — ©  pvs en rr

POLITIE. Bromfietser en fietsers gewond, snelheidscontroles

Bromfietser gewond

In de Hoogkamerstraat ter hoogte van de Roeland Lefèvrestraat kwam een voertuig in aanrijding met een bromfiets. De bestuurder van het voertuig kwam van een oprit en stak de baan over toen de bromfietser aankwam gereden. De bromfietser, een 16-jarige jongeman uit Temse werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsers gewond

In de Hoogkamerstraat in Temse is een 75-jarige vrouw uit Temse gevallen met haar fiets. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

In de Schipperslaan in Temse was een 58-jarige man uit Temse eveneens gevallen met zijn fiets. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Resultaten snelheidscontroles

Er werd vrijdagmorgen een snelheidscontrole gehouden in de Gasthuisstraat in Temse. Er werden 240 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 33 geflitst.

Flitspalen Scheldebrug
Hier werden 198 976 voertuigen gecontroleerd, 154 voertuigen reden te snel.

Politiezone op zoek naar rechtmatige eigenaars van gestolen fietsen

TEMSE/KRUIBEKE – Naar aanleiding van een lopend onderzoek werden er recent een groot aantal gestolen fietsen aangetroffen. De lokale politie Kruibeke-Temse vraagt de medewerking tot het terugvinden van de rechtmatige eigenaars.

Foto’s van alle fietsen zijn te bekijken op de socials van de politiezone via deze link

Ziet u tussen de fietsen uw gestolen fiets staan?

Neem contact op via: pz.kruibeketemse.onthaal@police.belgium.eu met vermelding van de nummer op de foto en uw telefoonnummer.

Hou er wel rekening mee dat u moet kunnen aantonen dat het uw fiets betreft door middel van een factuur, herstellingsbewijs, foto’s en dergelijke.

POLITIE. Bestuurster onder invloed pleegt vluchtmisdrijf

Aanrijding met vluchtmisdrijf – intrekking rijbewijs

Woensdagnacht omstreeks 00.10 uur was er een aanrijding in de Smesstraat in Temse, waarbij één partij de vlucht had genomen. Het aangereden voertuig kon het voertuig achterna rijden en noteerde de nummerplaat.

Aan de hand van de nummerplaat werd de bestuurster aangetroffen in haar woning. De 50-jarige vrouw uit Tielrode legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,18 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Resultaten flitspalen

Scheldebrug: Hier werden er 119 889 voertuigen gecontroleerd, 76 bestuurders reden te snel.
N41: Er werden 89 496 voertuigen gecontroleerd, er werden 6 PV’s Opgesteld voor het negeren van het rode licht en 43 inzake snelheid.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, woningbrand, graffiti en vandalisme voertuig

Intrekking rijbewijs

Zondagnacht werd het rijbewijs van een 24-jarige vrouw uit Hamme onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw legde zowel een positieve ademtest als een positieve speekseltest af.

In de Rupelmondestraat in Kruibeke werd een bromfietster onderschept. Samen met zijn passagier droegen ze geen helm. De bestuurder, een 19- jarige man uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

Woningbrand

Zaterdagnacht was er een uitslaande brand in de Ph. Haumanstraat. De woning werd totaal vernield door de brand. De naastgelegen woningen liepen eveneens schade op. Een achterbouw van een woning in de Stationstraat liep eveneens veel schade op. Er werd niemand gewond. Bij het uitbreken van de brand was er niemand in de woning. Het parket stelde een branddeskundige aan. In de loop van de dag werden verschillende verhoren afgenomen. Het onderzoek is lopende.

Graffiti

Een patrouilleploeg kon twee minderjarigen vatten die in Kruibeke op 15 plaatsen graffiti hadden aangebracht. Een getuige had een beschrijving kunnen geven van de daders. Toen een patrouille die twee minderjarigen zagen, gingen deze lopen. Beiden konden worden gevat.

Vandalisme voertuig.

In de Smesstraat in Temse werd een voertuig beschadigd door twee dronken Portugezen. Beiden konden worden gevat en werden opgesloten in de cel ter ontnuchtering. Ze zullen moeten opdraaien voor de gemaakte schade.

POLITIE. Ongevallen door intoxicaties

Ongevallen met intoxicaties

In de Burchtstraat in Kruibeke legde een man uit Kruibeke een positieve ademtest af nadat hij gevallen was met zijn electrische fiets. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,23 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Sint Niklaas.

Op de N41 in Elversele was er een aanrijding tussen twee voertuigen. Eén bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Temse, werd lichtgewond. De andere bestuurder, een 22-jarige man uit Sint-Niklaas, legde een positieve ademtest af.
Uit de ademanalyse bleek dat de man 0,70 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor drie uren.

Tenslotte was er in de Kapelanielaan in Temse een aanrijding tussen drie voertuigen. Eén bestuurder, een 45-jarige man uit Kruibeke, werd lichtgewond. Eén van de bestuurders, een 38-jarige man uit Temse, diende zijn rijbewijs in te leveren voor zes uren. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,31 promille alcohol in zijn bloed had.

foto: (C) Shutterstock

POLITIE. fietser lichtgewond en extra snelheidscontroles

Fietsster lichtgewond

Op het jaagpad in Tielrode zijn twee fietsers tegen elkaar gebotst tijdens een draai maneuver. Een 34-jarige vrouw uit Sint-Gillis-Waas werd overgebracht naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.

Snelheidscontroles

In de Burmtiendestraat in Tielrode werden er extra snelheidscontroles gehouden. Dit na aanhoudende klachten van bewoners over overdreven snelheid. Er werden 230 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 29 geflitst.

Politie zoekt getuigen van grijpdiefstal

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse is op zoek naar getuigen van een grijpdiefstal op vrijdag 11 februari 2022 rond 11.00 uur in de Scheldestraat.

De feiten dateren dus van 11/02/2022 om 11:02 uur in de Scheldestraat in Temse.
De politiediensten hebben naar aanleiding van een grijpdiefstal camerabeelden die spijtig genoeg niet duidelijk genoeg zijn om over te gaan tot identificatie van de verdachten.

Men ziet op de beelden wel een man die getuige is van de feiten. Deze man zou de verdachten misschien kunnen herkennen of beschrijven. Deze man loopt in de Scheldestraat komende uit de richting van de Markt.

De twee verdachten lopen eerst voor de man (richting Markt) maar beiden steken de straat over – waar het slachtoffer loopt. De man loopt parallel met het slachtoffer en de verdachten, wanneer de grijpdiefstal zich voordoet. Op het moment dat het slachtoffer ten val komt, merkt de man dit op en begeeft hij zich (met een hond aan de leiband) naar de overzijde van straat. Hier gaat de getuige vermoedelijk in gesprek met het slachtoffer.

De ene verdachte loopt weg richting Boodtstraat en de andere blijft ter plaatse en staat naast de man.
Indien er nog andere mensen iets hebben gezien, kunnen deze zich ook melden op het commissariaat op de Zaat of telefonisch contact opnemen op het nummer 03/711 02 02.

Themabeeld (C) Shutterstock

POLITIE. Intrekking rijbewijs, woninginbraak en snelheidscontroles

Intrekking rijbewijs

In de Heirstraat in Kruibeke werd het rijbewijs van een 19-jarige man uit Kruibeke onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De jongeman reed onder invloed van drugs. Hij had een positieve speekseltest afgelegd. Hij had eveneens een hoeveelheid drugs op zak. Deze werden inbeslaggenomen.

Aanrijding met intrekking rijbewijs

In de Blindstraat had een 37-jarige man uit Temse een stilstaand voertuig aangereden. De jongeman had de vlucht genomen, maar de bestuurster van het aangereden voertuig kon het voertuig achtervolgen en de locatie doorgeven waar betrokken was. De man legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraak

In de Vroonhoflaan werd er ingebroken in een woning. Er werd een raam ingegooid. Alle kasten werden doorzocht. Er werd een portefeuille en geld gestolen.

Politiezone start sensibiliseringscampagne tegen cybercriminaliteit

Aantal aangiften de voorbije vier jaar meer dan verviervoudigd

TEMSE/KRUIBEKE – De komende dagen zal de bevolking van Temse en Kruibeke de cybercrime preventiefolder van de politiezone in de brievenbus ontvangen. Deze folder bevat verschillende tips en tricks tegen online fraude. Omdat de aangiften in verband met cybercriminaliteit de voorbije jaren sterk gestegen is start de politiezone een sensibiliseringscampagne op.

“Ik ben er altijd zo alert voor geweest, en toch ben ik er met mijn ogen open ingelopen. Dat getuigt een vrouw uit Temse, die recent nog slachtoffer is geworden van cybercriminelen bij TV Oost. Via WhatsApp troggelden ze meer dan duizend euro af bij de vrouw. Ze is jammer genoeg niet alleen. De laatste vier jaar is het aantal aangiftes van cybercriminaliteit verviervoudigd. Dat blijkt uit cijfers van de politie Kruibeke-Temse. Het korps trekt aan de alarmbel.

Terwijl er in de zomer van 2017 nog zowat 100 aangiftes van cybercriminaliteit waren bij de politiezone is dat cijfer vorig jaar al gestegen tot 400. De voorbije maand waren er al 40 aangiftes. Daarom start men een campagne of mensen te waarschuwen.

oorspronkelijke boodschapper

“Het zijn voornamelijk jonge mensen die op grote schaal telefoonnummers aanmaken en slachtoffers in grote getale gaan contacteren”, aldus Antonio De Geest, teamchef van de cybercrime-unit van de politiezone. “Niet elk slachtoffer gaat daar op in maar door het grote aantal zijn er wel steeds enkele slachtoffers die er in tuimelen.”

“Met onze campagne willen we eerst en vooral voorkomen als men ergens een link van krijgt om de reflex te hebben om er niet op in te gaan”, stelt Steven Verkimpe, diensthoofd van de lokale recherche. “Krijgt men bijvoorbeeld een WhatsApp bericht, keer altijd terug naar de oorspronkelijke boodschapper.

Men kan de folder ook vinden bij het gemeentebestuur en in verschillende bankkantoren in onze regio Kruibeke/Temse. Let wel: het oude nummer van Card Stop staat nog vermeld in de folder. Geen nood, ook het oude nummer blijft nog lange tijd bereikbaar.

⚠️Bankkaart blokkeren?
👉Bel Card Stop op het nieuwe nummer 078 170 170.
⚠️Verdachte e-mail? 👉Doorsturen op verdacht@safeonweb.be

Het aantal aangiften van cybercriminaliteit is sterk gestegen.
daarom trekt de politiezone aan de alarmbel.

Lichaam van vermiste Agnes Andries (62) aangetroffen aan veerpont in Kruibeke

TEMSE/KRUIBEKE – Aan de Scheldelei in Kruibeke, is deze middag rond 16 uur een lichaam gevonden onder de loopbrug naar het ponton van de veerboot en de Waterbus. Er is intussen bevestiging dat het gaat om de 62-jarige Agnes Andries uit Temse die bijna een maand vermist was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws/Waasland.

Politie en brandweer hebben de omgeving van de steiger afgezet en het parket stuurt een wetsdokter en het labo ter plaatse voor een sporenonderzoek. Dat is standaardprocedure. Aanwijzingen voor kwaad opzet zijn er voorlopig niet.

Agnes Andries (62) verdween op dinsdag 28 december nadat ze haar woning vroeg in de ochtend had verlaten. Er werd de daaropvolgende weken met man en macht gezocht, maar zonder resultaat. Haar dochter Caroline heeft intussen bevestigd dat haar moeder gevonden is. Ze bedankt via de sociale media iedereen voor de massale steun en delen van het opsporingsbericht.