POLITIE. Bestuurder bromfiets licht gewond, tien procent van bestuurders te snel bij controle

Bestuurder bromfiets licht gewond na aanrijding

Maandagmiddag werd een bromfietser aangereden door een personenwagen. Het ongeval gebeurde in de Hoogkamerstraat in Temse, aan de fietsoversteekplaats ter hoogte van het kruispunt met de Eurolaan.

De bromfietser, een 20-jarige jongeman uit Bornem, raakte licht gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De bestuurder van de personenwagen kwam er met de schrik vanaf.

Resultaat snelheidscontroles

Deze morgen werden er snelheidscontroles uitgevoerd in Kruibeke en Temse. Er werden in totaal 557 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 58 (10%) geflitst.

In Kruibeke werden er in de Rupelmondestraat 6 voertuigen geflitst. Op de Nieuwe Baan werden er 37 geflitst. Op de Houtbriel in Temse werden 15 voertuigen geflitst. De hoogste snelheid werd ook op deze laatste locatie gemeten.

Eén bestuurder reed 82 km/u terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Foto: (C) Shutterstock

POLITIE. Vandalisme aan voertuigen, drugs op zak, roekeloos rijgedrag en gewond bij aanrijding

Vandalisme aan voertuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden verschillende voertuigen beschadigd in de Vooruitgangstraat in Temse. Er werden met een scherp voorwerp krassen aangebracht op de rechterflank van de voertuigen. De dader is voorlopig onbekend.

Verschillende bestuurders betrapt met drugs op zak

In de Langestraat in Kruibeke werd zaterdagavond een voertuig gecontroleerd omwille van verdachte gedragingen. Bij controle blijkt de man, een 30-jarige Pool uit Wijnegem, drugs bij zich te hebben. De man kreeg een boete van 250 euro en de drugs werden in beslag genomen.

Op dezelfde avond werd in de Hoogkamerstraat in Temse ook nog een voertuig onderschept wegens verkeersonveilig gedrag. De bestuurder van 19 jaar uit Kruibeke had drugs op zak. In zijn voertuig trof de politie ook nog verboden wapens aan. Zowel de wapens als de drugs werden in beslag genomen. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Roekeloos rijgedrag van jonge bestuurder, rijbewijs ingetrokken

Op zaterdagnacht merkte de patrouille een voertuig op dat tegen hoge snelheid over de N41in Elversele reed. De bestuurder voerde ook een aantal roekeloze manoeuvres uit. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder bleek een jongeman van 19 jaar uit Hamme te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Dronken achter het stuur

Zondagnacht werd tijdens een patrouille op de Wilfordkaai in Temse een voertuig opgemerkt dat in de verboden richting reed. Het voertuig werd onderschept. Al snel was duidelijk dat de bestuurder te veel had gedronken. De 46-jarige man uit Gent legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,07 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd ter ontnuchtering opgesloten in de cel.

Bestuurder verliest controle over stuur, wagen op akker

In de nacht van zaterdag op zondag kwam in de Gauwstraat in Kruibeke een voertuig terecht op een akker. De jonge bestuurder uit Kruibeke moest uitwijken voor een tegenligger. Hij raakte verblind door de lichten van het andere voertuig en verloor de controle over het stuur. Zowel de bestuurder als zijn passagier waren licht gewond. Ze werden allebei naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. De bestuurder had niet gedronken. Zijn wagen kon van de akker getrokken worden en werd getakeld.

Glaasje te veel op, bestuurder en passagier van bromfiets raken gewond bij aanrijding

Zondagnamiddag reed een bromfiets op de Pontweg in Elversele tegen een betonnen blok. De bestuurder en passagier raakten allebei gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bromfiets, een 49-jarige man uit Temse, had een glaasje te veel gedronken. Hij legde een positieve ademtest af en bleek 2,28 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook kon hij geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn bromfiets werd ingehouden.

Foto: (C) Shutterstock

Weer heel wat bestuurders geflitst tijdens snelheidscontrole

TEMSE – Op vrijdag 7 mei werden er in Temse op verschillende plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Er werden in totaal 1.105 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 187 geflitst.

In de zone 30 in de Dorpstraat in Elversele werd iets meer dan de helft van de bestuurders geflitst. Op de Krijgsbaan werd een kleine 14 procent  van de bestuurders geflitst en in de Hoogkamerstraat tenslotte, werd 5 procent van de bestuurders geflitst.

Bestelwagen brandt volledig uit

TEMSE – Op het kruispunt van de August Wautersstraat met de Scheldestraat in Temse is vrijdagavond 30 april een bestelwagen volledig uitgebrand.

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De hulpdiensten konden vermijden dat het vuur oversloeg naar een appartementsgebouw. Enkele ramen barstten door de hitte. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. (Bron: HN/Bert Foubert)

De bestelwagen brandde volledig uit. De oorzaak is nog onbekend.

 

Meer dan de helft te snel in zone 30 in Elversele

TEMSE/KRUIBEKE – Dinsdag 28 april deed de Politiezone Kruibeke/Temse snelheidscontroles op verschillende locaties. Er werden in totaal 1.029 voertuigen gecontroleerd.

Daarvan werden er 146 geflitst. In de zone 30 in de Dorpstraat in Elversele werd iets meer dan de helft (52 procent) van de bestuurders geflitst. In de Rupelmondestraat daarentegen werden slechts 6 (3 procent) bestuurders geflitst. De hoogste snelheid werd gemeten in de Hogenakkerstraat. Een bestuurder reed er 85 km/u in de zone 50.

 

Politiezone deed extra snelheidscontroles

TEMSE/KRUIBEKE – Maandagavond 26 april deed de Politiezone Kruibeke/Temse extra snelheidscontroles op verschillende locaties.

Er werden in totaal 1.063 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 116 geflitst.

Er werden een aantal uitschieters gemeten: op de N16 reed een bestuurder 124 km/u. In de Hoogkamerstraat was de hoogst gemeten snelheid 84 km/uur en in de Rupelmondestraat was dit 85 km/u.

Verder werden er het meeste bestuurders geflitst in de Doornstraat, namelijk 30 procent. Op de N16 werd slechts 5 procent geflitst.

Politie sluit take-away van horecazaken die regels niet volgen

Ook weer pv’ s  uitgeschreven voor inbreuken op coronamaatregelen en samenscholingsverbod

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend werden er extra controles gehouden inzake verkeer en op de naleving van de coronamaatregelen.

Wat betreft het naleven van de coronamaatregelen werden er 21 processen-verbaal uitgeschreven voor inbreuken op het samenscholingsverbod. Voor het negeren van de avondklok werden er 13 processen-verbaal opgesteld.

Twee horecazaken werden gesloten wegens het verkopen van alcoholische dranken.

Aan de Wilfordkaai moest café De Kaailopers de deuren sluiten.

In Bazel sloot de politie de take-away van restaurant de Wase Wis. De zaak verkocht oesters en hamburgers maar schonk ook wijn in glazen en dat mag niet volgens de regels.

“Alcohol mag alleen maar verkocht worden als het om een volwaardige meeneemmaaltijd gaat”, aldus commissaris Katty De Bruyn.

Beide zaakvoerders kregen een Covid-pv van 750 euro.

Nog in Bazel kreeg café Calimero een verbod om afhaal  te organiseren. De zaakvoerster wou drankpakketten verkopen maar ook dat is niet toegelaten als er geen eten wordt verkocht.

Inzake verkeer werden er afgelopen weekend 28 ademtests afgenomen van bestuurders. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af. Hij had 1,66 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een andere bestuurder blies ‘Alarm’. Zijn rijbewijs werd voor 3u ingetrokken.

Er werden nog verschillende andere overtredingen vastgesteld zoals: niet dragen van de veiligheidsgordel, voertuig niet gekeurd. Gebruik van de GSM achter het stuur, foutparkeren.

Tenslotte was er ook nog één leerling-bestuurder die na 22 uur op de baan was. Ook was zijn voertuig niet voorzien van het ‘L’-teken. De leerling-bestuurder uit Antwerpen mocht uiteraard niet meer verder rijden. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Politierechtbank.

POLITIE. Bestuurders massaal geflitst in zone 30 in Elversele

TEMSE/KRUIBEKE – Vandaag deed de Politiezone Kruibeke-Temse snelheidscontroles op verschillende locaties. Er werden in totaal 521 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 110 geflitst.

Op de Houtbriel werden 21 procent van de bestuurders geflitst.

Op de Nieuwe Baan in Kruibeke en in de Hogenakkerstraat in Tielrode reed 11 procent van de bestuurders te snel. In de Hogenakkerstraat reed een bestuurder 80km/u terwijl de maximaal toegelaten snelheid 50km/u is.

In zone 30 in de Dorpstraat in Elversele werden de meeste bestuurders geflitst (81 procent). De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u.

Corona-PV’s voor negeren avondklok

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend liepen enkele bestuurders tegen de lamp die na middernacht nog op de weg waren. Ze kregen een corona-pv voor het negeren van de avondklok.

Tijdens een patrouille, zaterdagnacht, in de Kruibekestraat in Kruibeke werd een voertuig onderschept om te controleren waarom deze nog op de weg was. De bestuurder en zijn passagier konden geen geldige redenen voorleggen. Beiden kregen een boete van 250 euro. De bestuurder, een 57 jarige man uit Kruibeke, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,47 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

In de Gasthuisstraat in Temse werd eveneens een voertuig onderschept ter controle van het negeren van de avondklok. Ook hier kon geen geldige redenen worden gegeven. Bestuurder en passagier kregen een Covid-boete van 250 euro. De bestuurder, een 25-jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Hij diende zijn rijbewijs voor drie uren af te geven.

Op de Nieuwe steenweg in Elversele werden ook nog twee personen aangetroffen na middernacht. Ook zij kregen een boete.

 

Bestuurders negeren massaal verbodsborden tijdens werken in Hoogkamerstraat

Hardleerse bestuurders riskeren boete  van 174 euro

TEMSE – In de Hoogkamerstraat in Temse, tussen de kruispunten met de Eurolaan en de Kapelanielaan is er momenteel éénrichtingsverkeer, richting Sint Niklaas, door werken die daar bezig zijn.

“Aangezien er tal van meldingen binnenkwamen dat bestuurders de verkeersborden massaal negeren, werden er vandaag extra controles uitgevoerd”, stelt hoofdcommissaris Katty De Bruyn. “Er werden in totaal 36 bestuurders betrapt op het negeren van de geldende verkeersborden. Allen kregen een onmiddellijke inning van 174 euro.

“We roepen de bestuurders op om de verkeersborden te respecteren. Bij het negeren van het bord, brengt men de tegenliggers in gevaar. Er zullen dagelijks controles worden uitgevoerd”, waarschuwt de politie.

Voor het negeren van de verbodsborden riskeert men een boete van 174 euro.

Bestuurder ramt geparkeerde takelwagen

TIELRODE – In de Gentstraat in Tielrode is een bestuurder zondagavond  11 april de controle over het stuur van zijn auto verloren.

Hij ramde eerst een geparkeerde takelwagen om vervolgens in de voortuin van een huis tot stilstand te komen. Daarbij werd ook een tuinmuur beschadigd. De bestuurder raakte lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar toegekomen zette hij het op een lopen. (Bron: HN/Bert Foubert)

Foto: Bert Foubert

POLITIE. Maar liefst 32 roodrijders geflitst

Resultaten snelheidscontroles


Donderdagmorgen 8 april werden snelheidscontroles gehouden op de volgende plaatsen.

Resultaten Flitspalen

N16 – Hoogkamerstraat: Hier werden 89 920 voertuigen gecontroleerd, er werden 32 voertuigen geflitst wegens het negeren va het rode licht en twee inzake snelheid.

Op de Scheldebrug (voor aanvang werken) werden 99 878 voertuigen gecontroleerd, hier werden 166 voertuigen geflitst.

Dronken bestuurder botst tegen geparkeerde wagen

TEMSE – Een 22-jarige man uit Herzele reed afgelopen weekend op de parking van de Velle een voertuig aan.

Een getuige had dit gezien en belde de politie. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2.02 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd ook opgesloten ter ontnuchtering.

Extra politie-actie tijdens het Paasweekend: 27 coronaboetes uitgeschreven

TEMSE/KRUIBEKE – Op vrijdag 2 april en zaterdag 3 april tussen 18 uur en 2 uur werden er extra controles gehouden in de politiezone. Deze controles waren gericht naar overlast, drugs en nazicht op de naleving van de coronamaatregelen.

Een 36-jarige man werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij reed met zijn voertuig in de Kasteelstraat in Temse. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek de man 1,40 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd oor zes uren ingehouden.

Drie jongeren werden betrapt op het bezit van drugs. Ze kregen allen een onmiddellijke minnelijke schikking. Alle drugs werden inbeslaggenomen.

Op de N16 werd een voertuig onderschept. Een 21-jarige man uit Willebroek werd betrapt met lachgas in zijn voertuig. Hij kreeg een PV en het lachgas werd inbeslaggenomen.

Er werd ook nog een persoon aangetroffen die geseind stond. Hij werd meegenomen naar het kantoor.

Tijdens de actie werden er ook 27 Covid Pv’s opgesteld, 14 voor samenscholing en 13 voor het negeren van de avondklok.

 

POLITIE. Verkeersongeval door agressief rijgedrag, onder invloed van drugs

Verkeersongeval op N16

TEMSE – Woensdagnamiddag 24 maart gebeurde een verkeersongeval met stoffelijke schade op de N16.

De bestuurders, een 27-jarige man uit Waasmunster en een 26-jarige man uit Grimbergen, kwamen met elkaar in aanrijding door agressief rijgedrag. Beide bestuurders legden een negatieve ademtest af maar bleken allebei onder invloed van drugs te zijn. Ze legden allebei een positieve speekseltest af.

Bij één bestuurder werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De andere bestuurder had zijn rijbewijs niet op zak. Er werd bijgevolg een wielklem op zijn voertuig geplaatst. Beide bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de Politierechtbank.

Resultaten snelheidscontroles: bijna 30 procent geflitst

Woensdag en donderdag deed de Politiezone Kruibeke-Temse snelheidscontroles op verschillende locaties. Er werden in totaal 1.261 voertuigen gecontroleerd.

Daarvan werden er 355 geflitst. In de Polderstraat in Kruibeke werden de meeste bestuurders geflitst (60%). Naar aanleiding van wegenwerken ter hoogte van het Onze Lieve Vrouwplein wordt het verkeer richting Zwijndrecht omgeleid langs o.a. De Polderstraat. In deze lokale omleiding is de snelheid beperkt tot 30 km/u. In de Hogenakkerstraat te Temse werd dan weer de hoogst gemeten snelheid geregistreerd. Één bestuurder reed daar 83 km/u terwijl de toegelaten snelheid 50 km/u is.

Foto: (C) Shutterstock