POLITIE. 23-jarige legt positieve speekseltest af en blaast ‘alarm’ bij ademtest

Intrekking rijbewijzen

In de August De Batslaan in Temse werd het rijbewijs van een 23-jarige jongeman uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder invloed van drugs. Tevens blies hij alarm bij een ademtest. Uit de ademanalyse bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Eveneens werd er een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Hiervoor werd een PV opgesteld.

In de Kasteelstraat in Temse legde een 33 jarige man uit Sint-Niklaas een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,54 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Graffiti

In de Veerstalstraat in Kruibeke werd het wachthuisje van de overzetboot beklad met graffiti.

Politie hield extra flitscontroles en controles voor overlast en verkeersovertredingen

TEMSE – De politiezone Kruibeke-Temse heeft deelgenomen aan de flitsmarathon van afgelopen vrijdag en zaterdag. Er werden 3.379 voertuigen gecontroleerd op snelheid, hiervan werden 310 voertuigen geflitst. Er waren zaterdagnacht ook extra controles in Kruibeke en Temse. Die controles waren vooral gericht naar overlast en andere verkeersinbreuken.

Het grootst aantal snelheidsovertredingen werd vastgesteld in de Vroonhoflaan in Temse. Daar werden 79 bestuurders geflitst op een totaal van 189. In de Kapelstraat in Steendorp waren er 61 overtredingen op een totaal van 755 voertuigen. In de Doornstraat werden 167 bestuurders gecontroleerd en 16 geflitst.

In de Gebr. V. Raemdonckstraat waren er 9 boetes op een totaal van 41 en op de Krijgsbaan reden 20 van 188 chauffeurs te hard. In de Schoolstraat ging het flitstoestel 32 keer af op 289 voertuigen en in de Veldstraat waren er 10 overtredingen op een totaal van 109. Op de N16 en de N41 werden er telkens 2 chauffeurs geflitst, respectievelijk op een totaal van 59 en 409 voertuigen.

Onder invloed

In Kruibeke werd ook gecontroleerd. In de Burchtstraat werden 10 op 890 chauffeurs geflitst en in de Heirstraat reden er 21 van 226 bestuurders te snel. In de Kruibekestraat tot slot werden 55 voertuigen gecontroleerd en slechts 1 geflitst.

Naast de flitscontroles startte de politie zaterdagavond om 18 uur met extra patrouilles en controles. De actie duurde tot zondagochtend 2 uur. In totaal zijn 116 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Drie van hen moesten hun rijbewijs afgeven voor 3 uur.

Een 36-jarige man uit Amsterdam moest zijn rijbewijs meteen afgeven, omdat hij een positieve speekseltest aflegde. Omdat hij onder invloed reed van drugs; moest hij zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Foutparkeerders

Negen mensen dienden een onmiddellijke inning te betalen omdat ze zonder veiligheidsgordel reden. Twee leerling-bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze achter het stuur zaten tijdens de uren dat dit niet toegelaten is met een voorlopig rijbewijs.

Er werd nog iemand betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Die bestuurder moest meteen het rijbewijs afgeven voor een periode van 15 dagen. Er werden ook 22 foutparkeerders beboet.

In Kruibeke trof de politie een 59-jarige man aan, die duidelijk te veel had gedronken. De agenten namen de man mee naar de cel, waar hij kon ontnuchteren.

Drie bestuurders onder invloed van drugs betrapt tijdens Verkeersveilige Dag

TEMSE / KRUIBEKE – De lokale politie van Kruibeke-Temse nam deel aan de Verkeersveilige Dag en hield dinsdag diverse acties op het grondgebied.

Er werden snelheidscontroles gehouden waarbij 2.062 voertuigen werden gecontroleerd. 162 bestuurders werden betrapt op overdreven snelheid.

Bij een controle in de Gebroeders Van Raemdonckstraat in Temse werd een bromfietser onderschept voor controle. Het rijbewijs van de 18-jarige bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken nadat bleek dat de jongeman onder invloed van drugs reed.

Een 29-jarige man uit Kruibeke verloor zijn rijbewijs voor vijftien dagen nadat hij eveneens een positieve speekseltest heeft afgelegd. Een man (51) uit Antwerpen werd betrapt op het gebruik van zijn gsm achter het stuur van zijn lichte vrachtwagen. Ook hij mag voor vijftien dagen niet meer achter het stuur kruipen.

Bij diverse controles werden dertig ademtesten afgenomen. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Tot slot kregen nog twee bestuurders een boete voor het rijden zonder veiligheidsgordel.

POLITIE. Man onder invloed met wagen in gracht naast N16

Intoxicatie – voertuig in gracht

Een patrouille merkte een voertuig op dat aan het slingeren was, het voertuig belandde in de gracht naast de N16 in Temse. De bestuurder, een 28-jarige man uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 0,96 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor zes uren. Hij werd niet gewond.

Intrekking rijbewijs

Op de Velle in Temse werd een 19-jarige man uit Temse betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De jongeman legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In het voertuig werd een kleine hoeveelheid drugs gevonden, deze werd inbeslaggenomen en de man kreeg hiervoor een OMS (onmiddellijke minnelijke schikking). Tevens werd een fles lachgas aangetroffen in het voertuig. Deze werd eveneens in beslaggenomen.

Tegen geparkeerde auto – intrekking rijbewijs

Op de Velle reed een 44-jarige man uit Temse een geparkeerde aan. De man pleegde vluchtmisdrijf maar kon worden gevat. Hij legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,62 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Bestelwagen wordt bijna van van brug N16 geduwd

TEMSE – Dinsdagnamiddag 7 februari vond op de N16 een spectaculair ongeval plaats waarbij een bestelwagen, ter hoogte van de stationstunnel, bijna van de brug werd geduwd. Het voertuig werd ter hoogte van de invoegstrook richting Bornem door een vrachtwagen aangereden. De bestelwagen kwam met de wielen langs weerskanten van de vangrail terecht en bleef daar gevaarlijk balanceren.

Het ongeval gebeurde om 14.45 uur op de N16 in de richting van Bornem, zowat 200 meter voor de Scheldebrug. De bestelwagen, met aan boord een ouder koppel, was net de N16 ingevoegd vanop de oprit Temse. Het gaat daar om een bijzonder korte invoegstrook.

Volgens de vrachtwagenchauffeur bleef de bestelwagen verder rijden terwijl hij niet kon uitwijken naar de linkerrijstrook. Hij probeerde nog te stoppen maar op dat moment was de chauffeur van de bestelwagen al het einde van de invoegstrook genaderd en reed hij bovenop de betonnen jersey.

Hoogtewerker

De voertuigen raakten elkaar met de flank en kwamen dertig meter verder tot stilstand. Het bejaard koppel kon het voertuig niet verlaten. Langs de bestuurderskant helde het voertuig tegen de truck en langs de andere kant gaapte een metersdiepe leegte. Het echtpaar stond wellicht doodsangsten uit maar de hulpverleners konden hen kalmeren.

Meer foto’s, klik hier

(foto: (C) HN Pieter Van Hecke)

De brandweer moest er wel een hoogtewerker bijhalen om ze te bevrijden. Verwondingen liepen ze niet op maar ze verkeerden wel in lichte shock en werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en kon na de takeling van de bestelwagen zijn reis verder zetten. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder.

De bestelwagen belandde op de betonnen jersey

Bromfietser onder invloed van alcohol en drugs rijdt politie-inspecteur aan na achtervolging

Resultaten verkeersactie

TEMSE/KRUIBEKE – Zaterdagnacht 4 februari werden er extra verkeerscontroles gehouden over gans het grondgebied van de politiezone. Heel wat bestuurders liepen tegen de lamp bij diverse inbreuken.

Een 40-jarige Armeniër legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,66 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Aangezien hij geen verblijfplaats heeft in België, diende hij onmiddellijk 1260 euro te betalen.

Het rijbewijs van een 40 jarige man uit Kruibeke werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,52 promille alcohol in zijn bloed.

Een 25 jarige man uit Temse diende voor 6 uren zijn rijbewijs af te geven. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed.

Er werd één bestuurder betrapt op het gebruik van zijn gsm tijdens het rijden. Twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het negeren van het rode licht.
Acht bestuurders werden betrapt op rijden zonder veiligheidsgordel.
Eén bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs terwijl dit verboden was.
Eén jongeman op een step kreeg een onmiddellijk inning voor het rijden zonder licht.
Twee voertuigen bleken tijdens een controle niet gekeurd te zijn.
Tenslotte kregen 12 foutparkeerders een GAS boete.

Arrestatie – weerspannigheid

Tijdens een patrouille werd een bromfietser opgemerkt die het rond punt ter hoogte van Cauwerburg gewoon rechtdoor reed. De achtervolging werd ingezet. Op een bepaald moment stopte de bromfietser, toen de inspecteurs naar hem toe gingen, wou het verder rijden en reed tegen een inspecteur aan. Beiden vielen op de grond.

De 24-jarige bromfietser werd gearresteerd. Hij legde ook een positieve ademtest af, uit de analyse bleek dat de man 2,41 promille alcohol in zijn bloed had. Hij legde ook een positieve speekseltest af. Hij reed ook onder invloed van drugs. Het parket werd ingelicht. De man mocht na verhoor beschikken. Hij kreeg een onmiddellijke dagvaarding.

Snelheid

Er werden ook snelheidscontroles gehouden :

In de Doornstraat werden 168 chauffeurs gecontroleerd waarvan er 33 geflitst werden. In de Eeckhoutdriesstraat liepen 26 van de 82 bestuurders tegen de lamp. Aan de Pontweg in Elversele werden 12 van de 146 chauffeurs geflitst door te hoge snelheid.

Intoxicatie – aanrijding met vlucht

In de Daalstraat in Kruibeke werd een geparkeerd voertuig aangereden. De dader nam de vlucht. Na enig opsporingswerk kon de verdachte en zijn voertuig worden aangetroffen. De 61 jarige man uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,56 promille alcohol in zijn bloed had. Het parket werd ingelicht.

POLITIE. Intrekking rijbewijs, Voertuig in beslag, alcohol/drugs en intoxicaties

Tegen brievenbus – intrekking rijbewijs

In de Hemelrijkstraat Kruibeke, reed een 47-jarige man uit Kruibeke een stenen brievenbus aan. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,64 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Rijden spijts verval – voertuig in beslag

Een verkeerspatrouille merkte een bestuurder op, waarvan onlangs zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen, al rijdend met een voertuig op Cauwerburg in Temse. De auto werd onderschept. Het parket werd ingelicht. Zijn voertuig werd inbeslaggenomen

Alcohol – drugs – rijden spijts verval

In de Heirstraat in Kruibeke werd een voertuig opgemerkt tegen hoge snelheid. De achtervolging werd ingezet. Het voertuig kon worden onderschept. De bestuurster, een 42 jarige vrouw uit Beveren, legde zowel een positieve ademtest af als een positieve speekseltest. Bij controle van haar documenten bleek dat de vrouw een rijverbod lopend had voor 5 jaar. Er werd ook een kleine hoeveelheid drugs gevonden. En betrokkene stond geseind. Zij werd meegenomen voor verhoor naar het kantoor. Het parket werd ingelicht.

Intoxicaties – Intrekking rijbewijs

In de Hogenakkerstraat in Temse werd het rijbewijs van een 45 jarige man uit Schaarbeek onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Na de ademanalyse bleek dat de man 2,91 promille alcohol in zijn bloed had.

Tenslotte werd het rijbewijs van een 86-jarige man uit Temse ingehouden voor drie uren. De man werd gecontroleerd op de Nieuwe Steenweg in Temse. Hij had 0.73 promille alcohol in zijn bloed.

POLITIE. Intrekking rijbewijzen – rijden onder invloed van alcohol en drugs -, woninginbraak

Er werden op verschillende plaatsen alcohol – en drugscontroles gehouden in de zone.

Op de Pontweg in Temse legde een 42-jarige man uit Puurs een positieve speekseltest af. De man reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een 28-jarige man uit Temse betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 29-jarige man uit Puurs werd in de Clemens De Landtsheerlaan in Temse gecontroleerd. Hij legde een positieve speekseltest af. De man zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

In de Frank Van Dyckelaan in Temse werd een voertuig onderschept. De bestuurder, een 35-jarige man uit Temse, legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,39 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraak

Er werd ingebroken in een appartement in de Kapelstraat in Temse. Het slot van de deur werd geforceerd. Er werden kasten en laden doorzocht. Er werden juwelen en schoenen gestolen.

POLITIE. Verkeersongeval, intrekking rijbewijzen en woninginbraken

Verkeersongeval – Intrekking rijbewijs

Op de Guido Gezelleplaats in Temse reed een 36 vrouw uit Temse , twee geparkeerde voertuigen aan. De vrouw legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,41 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Intrekking rijbewijzen – rijden onder invloed van alcohol en drugs

Er werden op verschillende plaatsen alcohol en drugscontroles gehouden in de zone. Er werden 10 personen betrapt op het rijden onder invloed.

In de Burchtstraat In Kruibeke werd een 58 jarige man uit Kruibeke betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man had 1,09 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor 6 uren.

In de Hoogkamerstraat in Temse werden enkele bestuurders betrapt. Het rijbewijs van een 26 jarige man uit Sint Gillis Waas onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had een positieve speekseltest afgelegd. Hij reed onder invloed van drugs.

Een andere bestuurder, een 43 jarige man uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,39 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Twee andere bestuurders diende hun rijbewijs af tegen voor 3 uren en kregen een onmiddellijk inning van 179 euro.

In de Heirstraat in Kruibeke diende een 49 jarige vrouw uit Kruibeke haar rijbewijs 6 uren af te geven. Zij had 0,91 promille alcohol in haar bloed.
Een andere bestuurder, een 44 jarige man uit Lebbeke diende zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren en kreeg een onmiddellijk inning van 179 euro. Hij had teveel alcohol in zijn bloed.

Een 25 jarige man uit Temse werd in de Haagdam gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Hij diende zijn rijbewijs af te geven voor 3 uren en kreeg een onmiddellijke inning van 179 euro.

Op de B.A. Heymanstraat in Temse werd het rijbewijs van een 45 jarige man uit Temse ingehouden voor 6 uren. Uit de ademanalyse bleek dat hij 1,20 promille alcohol in zijn bloed had. De man kon geen rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd in beslaggenomen.

Op de Oostberg in Temse werd een 21 jarige man uit Temse betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De man had een positieve speekseltest afgelegd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Woninginbraken

Er werden enkele woninginbraken vastgesteld.

Er werd ingebroken in een woning in de Steendonkstraat te Temse. Een raam aan de achterzijde van de woning werd geforceerd. Alle kamers in de woning werden doorzocht. Er werden juwelen en schoenen gestolen.

Op de Velle werd eveneens een woninginbraak vastgesteld. Hier werd ook een raam geforceerd. De woning werd doorzocht. Na controle bleek er niets gestolen te zijn.

Vier rijbewijzen ingetrokken bij grootschalige verkeerscontrole

TEMSE/KRUIBEKE – De politiezone Kruibeke-Temse hield extra verkeerscontroles tussen zaterdag 18 uur en zondagmorgen 6 uur. Enkele chauffeurs werden betrapt bij het rijden onder invloed van drugs. Enkele bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven omdat zij onder invloed waren van alcohol.

Een 21-jarige man uit Sint Niklaas werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Eveneens werd het rijbewijs van een 20 jarige man uit Beveren onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen wegens het rijden onder invloed van drugs.

Een 36-jarige man uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,92 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Een 19 jarige man uit Kruibeke werd in de Kattestraat in Kruibeke onderschept wegens het roekeloos rijden. De jongeman legde ook een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,45 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Twee jonge bestuurders werden betrapt met een voorlopig rijbewijs. Zij reden met het voertuig terwijl dit niet mocht.

Twee bestuurders dienden hun rijbewijs voor 3 uren af te geven. Zij hadden iets teveel alcohol in het bloed.

Een 56-jarige man uit Kruibeke legde een positieve ademtest af, uit de ademanalyse bleek dat de man 1,13 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd 6 uren ingehouden.
Eveneens werd het rijbewijs van een 25-jarige man uit Temse ingehouden voor 6 uren. De man had 1,06 promille alcohol in zijn bloed.

Er werden ook nog 10 bestuurders geverbaliseerd voor het wildparkeren. Eén bestuurder werd betrapt op het gebruik van het GSM toestel achter het stuur.
Eén bestuurder reed in de verboden richting met zijn voertuig. Een bromfietser werd betrapt op het rijden zonder helm.

Er werden de voorbije dagen ook flitscontroles uitgevoerd in Temse en Kruibeke.

Zo ondermeer in de Brandstraat, Paterstraat, Rozenlaan, Ruisstraat, Sint-Jorisstraat en Vrijheidstraat in Temse. En in de Bazelstraat en Kruibekestraat in Kruibeke. Er werden 1479 chauffeurs gecontroleerd waarvan er 173 tegen de lamp liepen.

De flitspaal aan de Scheldebrug controleerde 246297 wagens, en flitste 72 bestuurders met een te zware voet.

POLITIE. Chauffeur onder invloed, met levenslang rijverbod, negeert rode stoplicht

TEMSE – Aan het kruispunt Akkerstraat/Gasthuisstraat werd een voertuig opgemerkt waarvan de bestuurder het rode verkeerslicht negeerde. Het voertuig kon onderschept worden. Ook elders in de zone werden chauffeurs onder invloed van drugs betrapt

De bestuurder, een 33-jarige man uit Temse, legde een positieve speekseltest af. De man reed onder invloed van drugs. Bij controle van de documenten bleek dat de man een levenslangs rijverbod heeft. Tevens was het voertuig niet ingeschreven. Het parket werd ingelicht. Het voertuig werd inbeslaggenomen.

(C) Google Streetview

Op de Weispoel in Kruibeke werd het rijbewijs van een 23-jarige man uit Kruibeke onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder invloed van drugs.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een bestuurder betrapt op het gsm’en achter het stuur. Het voertuig werd onderschept. De 26 jarige man uit Temse legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Rijbewijzen ingetrokken van bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

TEMSE – Afgelopen weekend werden er extra verkeerscontroles gehouden in de politiezone. Het rijbewijs van een aantal bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken. Een aantal kregen een onmiddellijke inning voor enkele inbreuken.

Intrekking rijbewijzen

In de Schoolstraat in Temse werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Een 56-jarige man uit Temse bleek 1,16 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

De andere bestuurder was een 31-jarige man uit Hamme, hij had 1,18 promille in zijn bloed. Beiden hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Op de Krijgsbaan in Temse werd een 29-jarige man uit Temse betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De man legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Onmiddellijke inning

Het rijbewijs van een 58-jarige man uit Temse werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,43 promille alcohol in zijn bloed had.

Een 28-jarige man uit Gent legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Zes bestuurders kregen een onmiddellijke inning (OI) van 116 euro voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Vier bestuurders werden betrapt op het gebruik van hun gsm toestel achter het stuur en kregen een OI van 174 euro. Tenslotte kregen 19 bestuurders een onmiddellijke inning voor het foutparkeren.

Elf personen gearresteerd die overlast veroorzaakten aan sportzone in de Hoogkamerstraat

TEMSE- Vorige week zijn er in Temse en buurgemeenten een aantal huiszoekingen verricht naar aanleiding van overlast aan de sportzone langs de kant van de Hoogkamerstraat.

De actie kwam er door talrijke overlastmeldingen, ondermeer het dealen en gebruik van drugs en lastigvallen van voorbijgangers. Dit op en rond de sportterreinen in de Hoogkamerstraat.

Elf arrestaties

Daarom werden er vorige week enkele gerechtelijke acties ondernomen in samenspraak met het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde. Er werden op negen plaatsen huiszoekingen, zeven in Temse, één in Sint- Niklaas en één in Hamme.

De huiszoekingen door de politiezone Kruibeke-Temse werden uitgevoerd met medewerking van een ploeg van de PZ Sint-Niklaas en een hondengeleider van de federale politie. In totaal werden elf personen gearresteerd, acht volwassenen en drie minderjarigen.

Onveiligheidsgevoel verminderen

Ze werden allen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Vier volwassenen werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Twee minderjarigen werden geplaatst in een instelling door de jeugdrechter. De andere verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. Het onderzoek is nog lopende.

Er werden ook bestuurlijke maatregelen getroffen door het gemeentebestuur van Temse om het onveiligheidsgevoel te doen verminderen van de sporters. Alle struiken en bomen werden gesnoeid om een beter zicht te hebben op de doorgangen naar de terreinen. Door de politiediensten wordt er extra gepatrouilleerd. Aan één amokmaker werd een plaatsverbod betekend door het college.

De actie kwam er door talrijke overlastmeldingen op en rond de sportterreinen in de Hoogkamerstraat.

POLITIE. Intrekking rijbewijzen

Intrekking rijbewijs – Alcohol

Tijdens een controle deze nacht in de Kasteelstraat, werd het rijbewijs van een 38 jarige vrouw uit Temse onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De vrouw had een positieve ademtest afgelegd. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,23 promille alcohol in haar bloed had.

Intrekking rijbewijzen – rijden onder invloed van drugs en alcohol

Tijden een extra verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de gemeenten Temse en Kruibeke, werden 3 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De drie bestuurders, afkomstig uit Temse, legden een positieve speekseltest af. Het rijbewijs van de mannen werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Er werden ook nog vijf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Vier bestuurders dienden een onmiddellijke inning te betalen van 179 euro en hun rijbewijs 3 uren in te leveren. Het rijbewijs van een andere bestuurder werd voor 6 uren ingehouden.

Korpschef Wim Pieteraerens verlaat politiezone Kruibeke-Temse

TEMSE – Wim Pieteraerens zal waarschijnlijk eind dit jaar de zone Kruibeke-Temse verlaten om korpschef te worden van politie Ninove. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De procedure loopt nog, maar hij is de enige kandidaat.

De reden voor zijn vertrek is de nakende opsplitsing van zijn eigen korps door de fusie van Kruibeke met Beveren. “We weten nog altijd niet wat er met Temse zal gebeuren, maar de kans lijkt klein dat er voor mij als korpschef nog een taak weggelegd zal zijn”, legt hij zijn beslissing uit.

Eind dit jaar moeten Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht de fusieknoop definitief doorhakken. In Zwijndrecht is het nog koffiedik kijken, maar voor Beveren en Kruibeke lijkt het een uitgemaakte zaak. Deze gemeentefusie zal echter ook voor Temse verregaande gevolgen hebben. Hierdoor houdt de politiezone Kruibeke-Temse namelijk automatisch op te bestaan. Het grondgebied Kruibeke valt dan vanaf 1 januari 2025 onder de politiezone Waasland-Noord.

Politiezone Waasland

Bij een defusie van de politiezone moeten zowel het personeel als het materiaal netjes verdeeld worden. Temse zal van de huidige 123 manschappen nog 81 mensen overhouden. Er liggen dan verschillende mogelijkheden op tafel. Temse zou kunnen aansluiten bij Waasland-Noord, Sint-Niklaas of Hamme-Waasmunster. Een andere optie is als ééngemeentezone verder te gaan. Korpschef Wim Pieteraerens is voorstander van dit laatste.

“Weliswaar tijdelijk want ik geloof dat er op termijn best één grote politiezone komt waarvan het grondgebied gelijk loopt met dat van de Hulpverleningszone Waasland”, stelt hij.

Omdat het gemeentebestuur talmt met het nemen van een beslissing, heeft Pieteraerens voor zichzelf de knoop al doorgehakt. Hij stelde zich kandidaat voor de functie van korpschef in de zone Ninove.

“Er is nog geen beslissing genomen”, benadrukt hij. “Ik moet op 12 september voor de selectiecommissie verschijnen, maar ik ben wel de enige kandidaat. Indien positief zou ik op 1 januari aan de slag gaan. Ninove is 7 kilometer van mijn woonplaats en nu is het een enkele rit van 70 kilometer naar Temse. Maar dat is zeker niet doorslaggevend geweest.”

Bloedlijst

Volgens Pieteraerens is de kans bijzonder klein dat Temse als ééngemeentezone verder gaat en daarmee houdt de facto ook zijn eigen functie als korpschef op te bestaan. “Dit is niet de vlucht vooruit, maar de opportuniteit deed zich nu voor. Het is tegelijk met spijt in het hart want ik laat hier een fantastisch team achter. Voor mij in een functie als korpschef ligt hier echter geen toekomst meer.”

Pieteraerens hoopt voor zijn korps dat dat het tot een fusie komt met de zone Waasland-Noord.

“Want in dat geval blijft het personeel samen en kan ons commissariaat nog dienst doen als uitvalsbasis. Er moet dan geen ‘bloedlijst’ worden opgesteld van blijvers en vertrekkers.”

De finale keuze zal door het college van Temse moeten worden gemaakt en daar zijn de meningen verdeeld. CD&V zou meer naar de zone Waasland-Noord lonken terwijl N-VA meer affiniteit voelt met Sint-Niklaas. Daarbij speelt natuurlijk ook de politieke meerderheid in de betrokken gemeenten een belangrijke rol.

Wim Pieteraerens verlaat waarschijnlijk eind dit jaar de politiezone Kruibeke-Temse