Chauffeur onder invloed van drugs botst tegen politiecombi

Intrekking rijbewijs

Maandagnacht 20 juli wou een patrouille een auto doen stoppen voor een controle. De bestuurder stopte niet en reed verder.

Het voertuig werd achtervolgd en kon worden onderschept in de Prinsenlaan in Temse. De bestuurder, een 27 jarige man uit Temse legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,09 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man kon ook geen geldig verzekeringsbewijs vertonen, er werd een klem op het voertuig gezet.

Intrekking rijbewijs na botsing tegen politiecombi

Dinsdagmorgen werd in de Schoolstraat een politiecombi aangereden.

De bestuurder van de tegenpartij, een dertigjarige man uit Temse, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. In het voertuig werd nog een verboden wapen aangetroffen, dit werd inbeslaggenomen. Er werd niemand gewond. De schade was beperkt.

Drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed

TEMSE/KRUIBEKE – Afgelopen weekend werden drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trok een bestuurder de aandacht tijdens een patrouille op de Steenweg Hulst-Lessen in Temse. Uit de ademanalyse bleek dat de 40-jarige man uit Stekene 2,28 promille alcohol in zijn bloed had.

Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Zaterdagavond merkte een patrouille een voertuig op dat aan het zwalpen was over de weg. Het voertuig werd onderschept in de Langestraat in Kruibeke. De bestuurder, een 56-jarige man uit Antwerpen, gaf toe dat hij gedronken had.

Hij bleek 1,88 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Even later merkte de ploeg op dat de bestuurder opnieuw achter het stuur gekropen was.

Het voertuig werd hierop opnieuw onderschept. Het parket besliste om de wagen in beslag te nemen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een chauffeur met zijn voertuig onderschept in de Camille Vennenslaan in Temse. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat de 23-jarige man uit Temse 1,70 promille alcohol in zijn bloed had.

Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Gratis fietslabeling op de Zaat

TEMSE – Vandaag zaterdag men gratis de fiets laten labelen aan de achterzijde van het politiecommissariaat in Temse, aan de Nagelheetmakerslaan.

Door dat label met je rijksregister op de fiets kan je rijwiel bij verlies of diefstal sneller worden opgespoord. De politiezone beschikt over een toestel waardoor een fiets labelen slechts één minuut duurt.

Het is niet nodig om op voorhand in te schrijven. De politie raadt wel aan om gespreid te komen tussen 10 en 17 uur. Breng zeker je identiteitskaart mee. Mondmaskerdracht is verplicht.

Jongerenbende in vizier voor overval op scoutskamp in Temse en overval in Belsele

TEMSE/SINT-NIKLAAS/BELSELE – De gewapende overval woensdag in Steendorp op een scoutskamp voor kinderen van 9 tot 11 jaar en de overval donderdag in Belsele waarbij een man neergestoken werd, zijn toe te schrijven aan eenzelfde jongerenbende. Dat meldt het Het Laatste Nieuws.

Het parket Oost-Vlaanderen kan het bericht niet bevestigen en geeft geen informatie in het belang van het onderzoek.

Het volledige artikel leest u op onze sociale media.

Politiecommissariaat wordt uitgebreid. “Met overdekte garages om wagens veilig te kunnen stallen”

TEMSE – Vanaf 21 juni start de bouw voor de uitbreiding van het politiecommissariaat aan de Nagelheetmakerslaan. Het is meteen één van de grote projecten van deze legislatuur voor het gemeentebestuur. Vooral de bureelruimte wordt uitgebreid. De korpschef vroeg al in 2014 extra ruimte voor de diensten.

“We krijgen steeds vaker af te rekenen met vandalisme en recent werd zelfs een GPS-tracker aangetroffen onder een anoniem voertuig van de recherche”
Korpschef Wim Pieteraerens

De politiezone Kruibeke-Temse is sinds 2004 gehuisvest in een gebouw aan AC De Zaat.

“Het is destijds gerealiseerd op basis van de toenmalige samenstelling van het korps maar intussen zijn er heel wat mensen bijgekomen”, zegt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). Dat beaamt korpschef Wim Pieteraerens.

Nood aan bureelruimte

“Vanuit de optiek dat de politiezone zolang mogelijk autonoom moet kunnen blijven werken en de filosofie dat de politiezone groot genoeg is om alle problemen aan te kunnen en nog klein genoeg is om al onze pappenheimers te kunnen kennen, besliste het gemeentebestuur van Temse, samen met de politiezone Kruibeke-Temse om in te gaan op de vraag om het bestaande hoofdcommissariaat in Temse uit te breiden”, klinkt het bij korpschef Wim Pieteraerens

Het personeelsbestand van de politiezone werd de laatste jaren met zo’n tien procent uitgebreid. Het betreft vooral administratieve functies zodat de nood aan extra bureelruimte groot was en deze ruimte was er niet in het krap bemeten commissariaat. Het korps telt vandaag 120 medewerkers.

Het gebouw voldeed al geruime tijd niet meer aan de logistieke normen qua beschikbare vierkante meter die gelden voor medewerkers.

“Het percentage vrouwelijke medewerkers is de laatste tien jaar heel sterk toegenomen”, stelt de korpschef. “Hierdoor ontstond een zeer grote nood aan bijkomende kleed- en sanitaire ruimtes voor vrouwen. Ruimte die er niet was. Vergaderruimte stond ook hoog op ons verlanglijstje. De grootste zaal biedt slechts plaats aan 12 personen. Hierdoor moeten we steeds vaker uitwijken naar het administratief centrum.”

Uitwijken

”Om niet meer te moeten uitwijken naar de sporthal van Temse en onze technische en tactische oefeningen met en zonder (slag)wapen te kunnen doen was er nood aan een oefenzaal, een zogenaamde ‘Dojo’, in het commissariaat. Dit stelt ons in staat om in geval van acute noden veel sneller te kunnen schakelen en gebruik te kunnen maken van medewerkers die op dat moment in het commissariaat zijn en niet op een externe locatie.”

Er was grote nood aan een grote multifunctionele vergaderruimte/opleidingslokaal aangezien de grootste vergaderzaal in het commissariaat slechts aan 12 personen kan plaats bieden. Hierdoor moesten wij steeds vaker uitwijken naar de accommodatie van het administratief centrum van Temse voor zowel vergaderingen als voor opleidingen. Gelet op de coronapandemie, namen wij wekelijks meerdere vergaderzalen van het AC in beslag. Er waren ook geen moderne audiovisuele technieken aanwezig zoals smartboards, led-screens, lichtkranten en ingebouwd omroepsysteem.”

Ook voor het verhoor van minderjarigen zal de politie zich binnenkort niet meer moeten verplaatsen naar andere politiezones.

Steeds vaker vandalisme

“Al onze verhoorlokalen krijgen een upgrade op vlak van akoestiek en audiovisuele technieken om te voldoen aan de strengere normen. We voorzien daarbij ook een speciaal verhoorlokaal voor minderjarigen dat iets ‘cosier’ is ingericht.” Verder komt er in de planton een videowall. Binnenkort worden er immers 32 nieuwe camera’s geplaatst in Temse. Daarbij bereidt ook Kruibeke een cameradossier voor.”

Met de nieuwbouw zal men ook meerdere wagens binnen kunnen stallen.
“Door keuzes uit het verleden kunnen we momenteel geen enkele wagen binnen stallen en dat vormt een groot probleem. We krijgen steeds vaker af te rekenen met vandalisme en recent werd zelfs een GPS-tracker aangetroffen onder een voertuig van de recherche. Dat was toevallig ontdekt bij het schoonmaken van de wagen. We hebben geen idee hoe lang het er al aan bevestigd was maar het illustreert wel de noodzaak aan een afgesloten garage. De politiewagens van vandaag zijn rijdende kantoren met heel wat dure technologie aan boord.”

“Naast de personeelsuitbreiding kampten wij ook met de steeds strenger wordende normen inzake Salduz en de audiovisuele verhoren. Daarom moest het ganse concept herbekeken en hertekend worden. Zowel op vlak van akoestiek als van audiovisuele technieken moesten onze verhoorlokalen een upgrade krijgen.”

De bouw van de uitbreiding van het politiegebouw start op 21 juni en zou zowat 450 kalenderdagen duren. Daarbij werd met de aannemer afgesproken dat het commissariaat al die tijd veilig moet blijven functioneren. De investering bedraagt zowat twee miljoen euro.

De locatie waar de uitbreiding van het politiegebouw gerealiseerd wordt. vlnr.: Architecte Karolien Van Haute, politiesecretaris Veerle Van Raemdonck, korpschef Wim Pieteraerens en schepen Hugo Maes

 

Een simulatie van de nieuwe vleugel van het politiegebouw

POLITIE. Dronken vrouw rijdt verschillende voertuigen aan

Fietsster komt ten val

Woensdag 2 juni kwam een fietsster ten val in de Nederstraat in Kruibeke. De 75-jarige vrouw uit Kruibeke raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Motorrijdster komt ten val door glad wegdek

In de nacht van woensdag op donderdag kwam een motorrijdster ten val in de Schipperslaan in Temse. Door de regenval was het wegdek verraderlijk glad. De motorrijdster raakte licht gewond maar moest niet naar het ziekenhuis. De motor moest getakeld worden.

Aanrijding tussen fietsers

In de Scouselestraat in Temse kwamen twee fietsers in aanrijding met elkaar. Één fietser, een 55 jarige man uit Kruibeke, werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere fietser, een 33-jarige man uit Puurs-Sint-Amands, had enkele kleine kwetsuren. Hij kon zijn weg naar huis gelukkig wel verder zetten.

Dronken vrouw rijdt verschillende voertuigen aan

In de Hogenakkerstraat in Tielrode reed een bestuurster eerst een spiegel van een geparkeerd voertuig af. Daarna ramde ze een ander geparkeerd voertuig. De 33-jarige vrouw uit Temse raakte hierbij licht gewond en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 2,67 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Kop-staartaanrijding in de Kapelstraat

In de Kapelstraat in Temse gebeurde woensdagavond een kop-staartaanrijding waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een 33-jarige moeder en haar twee kinderen raakten hierbij licht gewond, maar moesten niet overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Foto: (C) Shutterstock

 

 

Verkeerscontrole in samenwerking met Vlaamse Belastingdienst brengt 15 000 euro op

TEMSE – Het voorbije weekend werden er diverse verkeerscontroles gehouden.

Vrijdag 28 mei werd er op de N41 in Elversele een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst. Er werd voor een som van 15.000 euro boetes geïnd voor het niet betalen van de verkeersbelasting. Eén voertuig werd in beslaggenomen.

Tevens werd er een snelheidscontrole gehouden op de ventwegen van de N41. In totaal werden 234 voertuigen gecontroleerd, hiervan werden er 78 geflitst. De overtreders werden uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder reed tegen 104 km, daar waar de snelheid 50 km is, hij werd onderschept en moest onmiddellijk zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen. Er werd ook nog een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en enkele bestuurders kregen een ‘Onmiddellijke inning’ voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Zaterdagavond en – nacht werden er extra controles gehouden.

Er werden snelheidscontroles gehouden op de Krijgsbaan, Sint-Amelbergalaan, Pastoor Boelstraat en Cauwerburg in Temse en in de Temsestraat in Kruibeke. Hier reed een voertuig tegen 117 km. Er werden 31 bestuurders geverbaliseerd.

Er werden ook alcoholcontroles gehouden. Er werden 52 ademtesten afgenomen, hiervan waren er drie positief. Er werd een voertuig onderschept dat het rode licht negeerde, er werden nog 21 andere overtredingen vastgesteld, inzake foutparkeren, keuring, rijbewijs,….

Vechtpartij

Zaterdagnacht omstreeks 3 uur was er een vechtpartij in de Vrijheidstraat in Temse. De twee Roemeense vechtersbazen werden bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel.

Verkeersongeval stoffelijk met intoxicatie

In Steendorp reed een 32-jarige vrouw uit Temse met haar voertuig tegen een geparkeerde auto. Door de klap raakte deze auto nog een geparkeerde wagen. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 1,15 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs werd ingehouden voor zes uren.

POLITIE. 14 procent van chauffeurs geflitst tijdens snelheidscontrole

TEMSE- Maandag 25 mei werden er snelheidscontroles uitgevoerd op verschillende locaties. Er werden in totaal 860 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 121 (14%) geflitst.

De meeste bestuurders werden geflitst op Houtbriel en Eigenlo. Op de Nieuwe baan werd 14% van de bestuurders geflitst, in de Ruisstraat was dat 13%.

Het laagst aantal bestuurders werd geflitst op de Legen Heirweg in Elversele (6%).

De hoogste snelheid werd gemeten op de Houtbriel. Een bestuurder reed daar 83 km/u in de zone 50.

 

Boete voor 40 bestuurders die éénrichtingsverkeer in Hoogkamerstraat negeren

TEMSE – Afgelopen weekend werden er verschillende controles uitgevoerd aan de werken in de Hoogkamerstraat, ter hoogte van nummer 307. Tot 28 mei worden daar werken uitgevoerd aan de nutsvoorzieningen.

Tijdens deze werken geldt er éénrichtingsverkeer in de werfzone (met uitzondering van de bussen van de Lijn). 40 bestuurders negeerden de borden betreffende het éénrichtingsverkeer. Zij zullen allen een boete moeten betalen. Één bestuurder bleek geïntoxiceerd. Hij had 0,96 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

“We kunnen niet 24/7 controleren maar we controleerden en verbaliseerden ter plaatse al heel wat chauffeurs, en zullen dat blijven doen tot het einde van de werken”, klinkt het bij hoofdcommissaris Katty De Bruyn.

POLITIE. inbraak in naaiatelier en resultaat snelheidscontroles

Inbraak in naaiatelier Spoor 2

In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in het naaiatelier van Spoor 2 in de Kouterstraat in Temse. De inbrekers sloegen een raam stuk en gingen aan de haal met de kluis. De kluis werd echter buiten terug gevonden. Op het eerste zicht was ze ongeopend. Het lijkt er dus op dat de inbrekers niets buit konden maken.

Resultaat snelheidscontroles

Gisteren werden er snelheidscontroles uitgevoerd in Temse. Er werden in totaal 619 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 74 (12%) geflitst.

In de Hoogkamerstraat werden het minst bestuurders geflitst, al reed één bestuurder daar wel 85 km/u. Op de Legen Heirweg in Elversele werden 10 bestuurders geflitst.

De hoogste snelheid werd gemeten op de Krijgsbaan. Een bestuurder reed daar 90 km/u in de zone 50.

 

POLITIE. Bestuurder bromfiets licht gewond, tien procent van bestuurders te snel bij controle

Bestuurder bromfiets licht gewond na aanrijding

Maandagmiddag werd een bromfietser aangereden door een personenwagen. Het ongeval gebeurde in de Hoogkamerstraat in Temse, aan de fietsoversteekplaats ter hoogte van het kruispunt met de Eurolaan.

De bromfietser, een 20-jarige jongeman uit Bornem, raakte licht gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De bestuurder van de personenwagen kwam er met de schrik vanaf.

Resultaat snelheidscontroles

Deze morgen werden er snelheidscontroles uitgevoerd in Kruibeke en Temse. Er werden in totaal 557 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 58 (10%) geflitst.

In Kruibeke werden er in de Rupelmondestraat 6 voertuigen geflitst. Op de Nieuwe Baan werden er 37 geflitst. Op de Houtbriel in Temse werden 15 voertuigen geflitst. De hoogste snelheid werd ook op deze laatste locatie gemeten.

Eén bestuurder reed 82 km/u terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Foto: (C) Shutterstock

POLITIE. Vandalisme aan voertuigen, drugs op zak, roekeloos rijgedrag en gewond bij aanrijding

Vandalisme aan voertuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden verschillende voertuigen beschadigd in de Vooruitgangstraat in Temse. Er werden met een scherp voorwerp krassen aangebracht op de rechterflank van de voertuigen. De dader is voorlopig onbekend.

Verschillende bestuurders betrapt met drugs op zak

In de Langestraat in Kruibeke werd zaterdagavond een voertuig gecontroleerd omwille van verdachte gedragingen. Bij controle blijkt de man, een 30-jarige Pool uit Wijnegem, drugs bij zich te hebben. De man kreeg een boete van 250 euro en de drugs werden in beslag genomen.

Op dezelfde avond werd in de Hoogkamerstraat in Temse ook nog een voertuig onderschept wegens verkeersonveilig gedrag. De bestuurder van 19 jaar uit Kruibeke had drugs op zak. In zijn voertuig trof de politie ook nog verboden wapens aan. Zowel de wapens als de drugs werden in beslag genomen. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Roekeloos rijgedrag van jonge bestuurder, rijbewijs ingetrokken

Op zaterdagnacht merkte de patrouille een voertuig op dat tegen hoge snelheid over de N41in Elversele reed. De bestuurder voerde ook een aantal roekeloze manoeuvres uit. Het voertuig werd onderschept. De bestuurder bleek een jongeman van 19 jaar uit Hamme te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Dronken achter het stuur

Zondagnacht werd tijdens een patrouille op de Wilfordkaai in Temse een voertuig opgemerkt dat in de verboden richting reed. Het voertuig werd onderschept. Al snel was duidelijk dat de bestuurder te veel had gedronken. De 46-jarige man uit Gent legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 2,07 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd ter ontnuchtering opgesloten in de cel.

Bestuurder verliest controle over stuur, wagen op akker

In de nacht van zaterdag op zondag kwam in de Gauwstraat in Kruibeke een voertuig terecht op een akker. De jonge bestuurder uit Kruibeke moest uitwijken voor een tegenligger. Hij raakte verblind door de lichten van het andere voertuig en verloor de controle over het stuur. Zowel de bestuurder als zijn passagier waren licht gewond. Ze werden allebei naar het ziekenhuis overgebracht ter verzorging. De bestuurder had niet gedronken. Zijn wagen kon van de akker getrokken worden en werd getakeld.

Glaasje te veel op, bestuurder en passagier van bromfiets raken gewond bij aanrijding

Zondagnamiddag reed een bromfiets op de Pontweg in Elversele tegen een betonnen blok. De bestuurder en passagier raakten allebei gewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bromfiets, een 49-jarige man uit Temse, had een glaasje te veel gedronken. Hij legde een positieve ademtest af en bleek 2,28 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook kon hij geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Zijn bromfiets werd ingehouden.

Foto: (C) Shutterstock

Weer heel wat bestuurders geflitst tijdens snelheidscontrole

TEMSE – Op vrijdag 7 mei werden er in Temse op verschillende plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Er werden in totaal 1.105 voertuigen gecontroleerd. Daarvan werden er 187 geflitst.

In de zone 30 in de Dorpstraat in Elversele werd iets meer dan de helft van de bestuurders geflitst. Op de Krijgsbaan werd een kleine 14 procent  van de bestuurders geflitst en in de Hoogkamerstraat tenslotte, werd 5 procent van de bestuurders geflitst.

Bestelwagen brandt volledig uit

TEMSE – Op het kruispunt van de August Wautersstraat met de Scheldestraat in Temse is vrijdagavond 30 april een bestelwagen volledig uitgebrand.

Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De hulpdiensten konden vermijden dat het vuur oversloeg naar een appartementsgebouw. Enkele ramen barstten door de hitte. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. (Bron: HN/Bert Foubert)

De bestelwagen brandde volledig uit. De oorzaak is nog onbekend.