Bromfietser onder invloed van alcohol en drugs rijdt politie-inspecteur aan na achtervolging

Resultaten verkeersactie

TEMSE/KRUIBEKE – Zaterdagnacht 4 februari werden er extra verkeerscontroles gehouden over gans het grondgebied van de politiezone. Heel wat bestuurders liepen tegen de lamp bij diverse inbreuken.

Een 40-jarige Armeniër legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,66 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Aangezien hij geen verblijfplaats heeft in België, diende hij onmiddellijk 1260 euro te betalen.

Het rijbewijs van een 40 jarige man uit Kruibeke werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man had 1,52 promille alcohol in zijn bloed.

Een 25 jarige man uit Temse diende voor 6 uren zijn rijbewijs af te geven. Hij had 1,1 promille alcohol in zijn bloed.

Er werd één bestuurder betrapt op het gebruik van zijn gsm tijdens het rijden. Twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het negeren van het rode licht.
Acht bestuurders werden betrapt op rijden zonder veiligheidsgordel.
Eén bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs terwijl dit verboden was.
Eén jongeman op een step kreeg een onmiddellijk inning voor het rijden zonder licht.
Twee voertuigen bleken tijdens een controle niet gekeurd te zijn.
Tenslotte kregen 12 foutparkeerders een GAS boete.

Arrestatie – weerspannigheid

Tijdens een patrouille werd een bromfietser opgemerkt die het rond punt ter hoogte van Cauwerburg gewoon rechtdoor reed. De achtervolging werd ingezet. Op een bepaald moment stopte de bromfietser, toen de inspecteurs naar hem toe gingen, wou het verder rijden en reed tegen een inspecteur aan. Beiden vielen op de grond.

De 24-jarige bromfietser werd gearresteerd. Hij legde ook een positieve ademtest af, uit de analyse bleek dat de man 2,41 promille alcohol in zijn bloed had. Hij legde ook een positieve speekseltest af. Hij reed ook onder invloed van drugs. Het parket werd ingelicht. De man mocht na verhoor beschikken. Hij kreeg een onmiddellijke dagvaarding.

Snelheid

Er werden ook snelheidscontroles gehouden :

In de Doornstraat werden 168 chauffeurs gecontroleerd waarvan er 33 geflitst werden. In de Eeckhoutdriesstraat liepen 26 van de 82 bestuurders tegen de lamp. Aan de Pontweg in Elversele werden 12 van de 146 chauffeurs geflitst door te hoge snelheid.

Intoxicatie – aanrijding met vlucht

In de Daalstraat in Kruibeke werd een geparkeerd voertuig aangereden. De dader nam de vlucht. Na enig opsporingswerk kon de verdachte en zijn voertuig worden aangetroffen. De 61 jarige man uit Kruibeke legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,56 promille alcohol in zijn bloed had. Het parket werd ingelicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *