Prinses ’tyfoon’ Maryse I gaat weer ten volle voor Steendorp carnaval

“Die van ons is terug, voor ons Steendurp en ons Geloag”
Prinses Maryse I

STEENDORP – Zaterdag 3 februari vond in zaal de Mosterdpot in Steendorp de aanstelling plaats van prinses carnaval Steendorp 2024 Maryse I. Zij mag voor het tweede opeenvolgende jaar de carnavalsviering in Steendorp in goede banen leiden.

Voorzitter van het carnavalscomité Orde van de Baksteen Marc Ost leidde het gebeuren in goede banen.

“De prinsaanstelling vond voor het eerst plaats in de Mosterdpot nadat de voorbije jaren steeds de feestzaal van WZC ’t Blauwhof de place to be was.

“We hadden het gevoel dat de feestzaal daar wat uit zijn voegen aan het treden was”, aldus Marc Ost. “We willen wel iedereen van ’t Blauwhof bedanken voor de jarenlange gastvrijheid.”

Tyfoon

“Vorig jaar 2023 was de start van onze kersverse Prinses carnaval Maryse I en ze heeft dat met verve gedaan”, stelt de voorzitter. “Het was een ware wervelwind die door het carnavaleske Steendorp trok. Niemand kon ontkennen dat Prinses ’tyfoon’ Maryse I met een massieve kracht door onze contreien was getrokken.”

“Eén ding is zeker, de vrouwen nemen in Steendorp zeer duidelijk de scepter over. Van de laatste elf vieringen werden er zeven geleidt door een vrouw. Er waren tijdens die jaren zes verschillende prinsen en prinsessen, vier vrouwen en twee mannen. Om maar te zeggen hoe lang gaan Chris en ikzelf ons plaatsje hier nog kunnen behouden”, gniffelt de voorzitter.

“We zijn er van overtuigd dat Steendorp samen met Prinses Maryse I gewapend is om er een schitterende 45ste editie van te maken”, besluit de voorzitter

Op het einde van het officiële gedeelte van de aanstelling mocht prinses Maryse zelf de aanwezigen toespreken.

“Zoals ge kunt zien, de die van ons is terug”, klonk het bij ’tyfoon’ Maryse. “Na ff napeinzen, na drie maanden carnaval en alles wat te laten bezinken toch het besluit genomen om er toch een jaar carnaval voor mijn durp tegenaan te smijten. Ik voel mij dan ook de prinses te rijk dat ik da voor ulder kan doen.”

“Wat het gevoel het geeft op ne woagen te staan en door au durp te rijn. En al die carnavalsgroepen die achter au stoan en al die mensen aan de kant. Te zien genieten van den ambiance in de stoet. Da kunde nie omschrijven. Ik voel mij ook een heel pak minder gestresseerd dan vorig jaar.”

“Zoals ge kunt zien mijn ander kleed ‘Mie drapperie’ hangt op de zolder. Ik heb een nieuw kleedje gekocht en natuurlijk nief bottekes. Ook de sleutel blijf nog voor een jaar bij mij. De sleutel past op geen enkel sleutelgat maar tis een sleutel naar ieder hart van de carnavalisten.”

“Ik voel mij naar andere prinsen en prinsessen toe vereerd op jullie stoeten en dansvloer te mogen stoan. We doen het tenslotte allemaal voor hetzelfde. Leute en plezier, om alles eens te kunnen loslaten en ne plezante zotten tijd van te moaken voor alles en iedereen rond carnaval. Want daar draait het om. Ik beloof daarom dat ik weer ten volle zal goan, als k ergens kom da ze zeggen: ‘Die van ons is terug, voor ons Steendorp, ons Geloag”!

Steendorp carnaval vindt komend weekend plaats met vrijdag kindercarnaval, zaterdag de stoet en maandag de Zotte Maandaugskuren.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *