Prins Diëgo I streeft naar een carnaval met respect en verdraagzaamheid

TIELRODE – Zaterdagavond 3 februari organiseerde carnavalscomité Orde van ’t Veir in het Gildehuis de aanstelling van Prins carnaval Tielrode 2024 Diëgo I. Hij won in november vorig jaar na een spannende strijd de prinsverkiezing.

“Carnaval Tielrode besdtaat dit jaar 50 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij”, vertelde voorzitter Etienne Blommaert. “Als kleine carnavalgemeente hebben we de 50 jaar overleefd en zijn we uitgegroeid tot een pittige carnavalsgemeente. We willen niet de grootste zijn maar we willen wel kwaliteit in onze stoet steken. Zoals we nu gegroeid zijn, mede dankzij de vele sponsors, is er ruimte om de toekomst rooskleurig in te zien.”

Feest en plezier

Naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van het carnaval was de eerste prins carnaval van Tielrode uit 1972 en 1973 aanwezig. François Speleman (82).

“Carnaval in Tielrode heeft altijd geleefd, sinds jaar en dag”, vertelde Francois. “Carnaval is hier altijd gewenst geweest. Hier werd zelfs carnaval gevierd toen het niet mocht. Ik schrik ervan dat er hier zoveel jonge mensen aanwezig zijn. Laat het niet uit jullie handen gaan want carnaval zal hier altijd blijven leven. Het is een opoffering maar het is feest en plezier. Dus trek zoveel mogelijk volk aan dat Tielrode carnaval kan blijven bestaan.”

Naar aanleiding van 50 jaar carnaval Tielrode was de eerste prins François I aanwezig

De aanstelling van prins Diëgo I was naast de officiële plichtplegingen ook een lange rij geschenken uitdelen tussen de vele carnavaleske hoogheden.

Respect en verdraagzaamheid

En uitaard had ook Diëgo nog een speech voorbereid met ook heel wat bedankingen .

“In november hebben we hier op dezelfde plaats en op dit podium gestreden voor de titel tegen een waardige en sportieve tegenstander, ons Karineke”, stelde Diëgo. “we hebben naar dat moment toegewerkt campagne gevoerd over heel vlaanderen. ik wil dan nogmaals iedereen bedanken die aanwezig
was op de verkiezing het was een mooie opkomst voor Tielrode carnaval.”

“Ik hoop dat we allemaal kunnen streven naar een carnaval vol plezier en leute. een carnaval met vriendschap, respect en verdraagzaamheid. Ik weet het is een kort seizoen door een vroege Pasen maar het zal er ook één zijn die krachtig zal zijn.”

Op vrijdag 9 februari gaat de kindercarnavalstoet uit in Tielrode. De eigenlijke stoet op zondag 18 februari.

Meer foto’s, klik hier

Prins Diëgo I met eredames Vicky en Angelique, Hofnar Marceline en jeugdprins en – prinses Axel en Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *