Temse organiseert opnieuw poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’

TEMSE – Lokaal Bestuur Temse organiseert voor de zesde keer de poëziewedstrijd ‘Dichter bij de dijk’. Temse is in 2024 voorzitter van het intergemeentelijk project ‘Land van Reynaert’. Het verhaal van Reynaert de vos, onlosmakelijk verbonden met het Waasland, staat dus centraal in deze wedstrijd.

“Deze wedstrijd is al aan haar zesde editie toe. De huidige poëziepanelen zijn aan vervanging toe. Ons voorzitterschap van het ‘Land van Reynaert’ is de ideale gelegenheid om de poëziewedstrijd terug te lanceren. Benieuwd om opnieuw het poëtisch talent van onze inwoners te ontdekken”, geeft Cultuurschepen Lieve Truyman (N-VA) aan.

Inwoners kunnen in de pen kruipen tot 15 april.

Heb je een passie voor taal én voor Temse? Kruip in je pen en laat je inspireren door dit eeuwenoude verhaal van goed tegen kwaad, over ijdelheid, jaloezie, eigenbelang en de kracht van het woord.
Alle inwoners van Temse vanaf 10 jaar kunnen deelnemen. De gedichten hebben een maximale lengte van 200 woorden of 20 regels.

Je kan je gedicht tot 15 april indienen via dichterbijdedijk@temse.be of per post via Dichter bij de Dijk, AC De Zaat, Frans Boelplein 1, 9140 Temse.

Wij zorgen voor de zichtbaarheid! De 14 beste inzendingen krijgen een plaats op poëziepanelen langs het dijktraject Steendorp-Elversele.

Alle info en het wedstrijdreglement vind je via www.temse.be/dichter-bij-de-dijk
Dichter bij de dijk is een organisatie van team Cultuur en de Bibliotheek i.s.m. Davidsfonds Temse, Heemkundige Kring Braem vzw en Toerisme Temse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *