Bestelwagen wordt bijna van van brug N16 geduwd

TEMSE – Dinsdagnamiddag 7 februari vond op de N16 een spectaculair ongeval plaats waarbij een bestelwagen, ter hoogte van de stationstunnel, bijna van de brug werd geduwd. Het voertuig werd ter hoogte van de invoegstrook richting Bornem door een vrachtwagen aangereden. De bestelwagen kwam met de wielen langs weerskanten van de vangrail terecht en bleef daar gevaarlijk balanceren.

Het ongeval gebeurde om 14.45 uur op de N16 in de richting van Bornem, zowat 200 meter voor de Scheldebrug. De bestelwagen, met aan boord een ouder koppel, was net de N16 ingevoegd vanop de oprit Temse. Het gaat daar om een bijzonder korte invoegstrook.

Volgens de vrachtwagenchauffeur bleef de bestelwagen verder rijden terwijl hij niet kon uitwijken naar de linkerrijstrook. Hij probeerde nog te stoppen maar op dat moment was de chauffeur van de bestelwagen al het einde van de invoegstrook genaderd en reed hij bovenop de betonnen jersey.

Hoogtewerker

De voertuigen raakten elkaar met de flank en kwamen dertig meter verder tot stilstand. Het bejaard koppel kon het voertuig niet verlaten. Langs de bestuurderskant helde het voertuig tegen de truck en langs de andere kant gaapte een metersdiepe leegte. Het echtpaar stond wellicht doodsangsten uit maar de hulpverleners konden hen kalmeren.

Meer foto’s, klik hier

(foto: (C) HN Pieter Van Hecke)

De brandweer moest er wel een hoogtewerker bijhalen om ze te bevrijden. Verwondingen liepen ze niet op maar ze verkeerden wel in lichte shock en werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en kon na de takeling van de bestelwagen zijn reis verder zetten. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder.

De bestelwagen belandde op de betonnen jersey

Een gedachte over “Bestelwagen wordt bijna van van brug N16 geduwd”

  1. Er zijn toch nog veel personen die denken dat ze voorrang hebben als ze de hoofdweg willen oprijden zowel gewestwegen als autostrade. Bij mijn weten moet invoegend verkeer steeds voorrang verlenen of zie ik dit verkeerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *