Temsenaren met ‘warm hart’ zorgen voor succesvolle Sinterklaasactie van Tesamen voor Temse

TEMSE – Zaterdagnamiddag 20 november vond de apotheose plaats van de vierde editie van de Sinterklaasactie van Tesamen voor Temse. Nadat vorig jaar pakketten werden bezorgd mocht er dit jaar opnieuw ter plaatse gekozen worden, ten huize gemeenteraadslid Brigitte Caura. De speelgoedactie was dit jaar bijzonder succesvol.

“Wegens de huidige corona-situatie werd al het mogelijke gedaan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden”, stelt Brigitte Caura. “Slechts één persoon per gezin mocht binnen en maximum vier personen tegelijk. Chirurgisch masker en ontsmetten van de handen waren verplicht, open deuren zorgden voor voldoende ventilatie.”

Het grote succes van de speelgoedverdeling zorgde voor een lange wachtrij buiten.

“Opnieuw bleek dat er in Temse veel mensen hulp nodig hebben om hun kinderen een fijne Sinterklaas te bezorgen”, vertelt Caura. “De gestegen levensduurte en dan voornamelijk de hoge energieprijzen zorgen ervoor dat veel mensen geen enkele reserve kunnen opbouwen voor extra uitgaven. Hoewel we beseffen dat dit geen structurele oplossing is voor de kinderarmoede zijn we toch trots en blij dat we meer dan 100 kinderen een mooie Sint konden bezorgen. Dit uiteraard dankzij de vele Temsenaren met een warm hart die door hun giften dit mogelijk gemaakt hebben.”

“We zijn trots en blij dat we meer dan 100 kinderen een mooie Sint konden bezorgen”, klinkt het bij Tesamen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *