Tielroodse carnavalsverenigingen werkten samen tijdens Festivel

TEMSE-VELLE/TIELRODE – Vorig weekend was het vijfdaagse festival Festivel een groot succes. Meer dan 8000 bezoekers vonden de weg naar de festivaltent in de Veldstraat. Eén van de sterke punten is dat de organisatie beroep op heel wat vrijwilligers en plaatselijke verenigingen die zo geld in het laatje brengen voor hun club of vereniging.

“Bij onze organisatie worden inderdaad heel wat lokale verenigingen betrokken en ingezet”, stelt organisator Philippe Van Robaeys. “Zij ontvangen elk een vergoeding om hun clubkas te spijzen. Op die manier zorgen we ook voor extra verbinding in de ruime regio.”

Twee van de verenigingen die de toog bemanden tijdens Festivel waren de Tielroodse carnavalsverenigingen ‘Op Ons Agen’ en ‘The Gommybears’. Zij werkten voor de gelegenheid samen tijdens de feestvijfdaagse.

Nieuwe vriendschappen

De bedoeling van de samenwerking tussen de verschillende carnavalsgroepen van Tielrode was ondermeer om te bewijzen dat men samen meerdere evenementen aankan.

“Vanuit onze groep is er naar alle carnavalsgroepen van Tielrode een bericht gestuurd om tijdens Festivel een samenwerking op poten te zetten”, vertelt, voorzitter Stefaan Heijmans van ‘Op Ons Agen’. “De collega’s van de Gommybears hebben daarop ingepikt en zo werkten we samen op Festivel om de feestvierders van drank te voorzien. De samenwerking verliep bijzonder vlot en er zijn ook nieuwe vriendschappen ontstaan tussen onze groepen onderling, en dat was ook ons opzet.”

Ook de voorzitter van de Gommybears Stefan Ivens is bijzonder tevreden over de samenwerking met de concullega’s van Op Ons Agen.

“Ik heb eigenlijk niet veel toe te voegen aan de woorden van Stefaan”, klinkt het bij Stefan Ivens van de Gommybears. “Het was dan ook een fijne en probleemloze samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is. En natuurlijk klopt het dat de vriendschappen automatisch groeien als men zo vier dagen samenwerkt.”

TKV Op Ons Agen en TKV The Gommybears werkten samen tijdens Festivel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *