Expo ‘De Natuur in Aquarel’ tot 21 april in het Gemeentemuseum

TEMSE – Heel wat belangstelling voor de opening van de tentoonstelling ‘Natuur in Aquarel’ van hartsvriendinnen Vroni De Cleen uit Temse en Christine Van Buynder uit Belsele in het gemeentemuseum.

“Vroni en Christine zijn al jaren goede vriendinnen die elkaar leerden kennen aan de schoolpoort van de basisschool in Belsele”, vertelde Frank Van Erck bij de toelichting van de expo. “Het klikte meteen want het bleef niet bij een babbel bij de schoolpoort. Later gingen de vriendinnen samen wandelen, turnen, en de fit-o-meter doen. Maar uiteindelijk zijn ze samen de richting van de kunst uitgegaan. Eerst was dat kalligrafie maar later zijn ze begonnen met wat hier het meeste te bekijken is: aquarel.”

Botanisch aquarel

Zij volgden les in De Vrije Ateliers in Sint-Niklaas. Bij Marc De Vos volgden ze meerdere lessenreeksen botanisch aquarel, bij Jonathan De Vos landschappen nat in nat, en bij Elly Vannoppen volgden ze lessen voor creatief aquarel schilderen. Ann Meul is hun huidige lerares.

“In het aquarel schilderen zijn er vele disciplines maar wat men vooral zal kunnen bekijkten tijdens de tentoonstelling is botanisch aquarel. En dat is één van de lastigste disciplines om te schilderen.”

“Vroni en Christine hebben samen al heel wat avonturen beleeft en het was tijd om een gemeenschappelijke tentoonstelling op poten te zetten”, klinkt het. “Deze expo is dan ook een sprong in het onbekende. En echt de eerste keer dat ze een volledige tentoonstelling geven.”

Kleine K

“In de Open Ateliers mochten ze wel eens een werkje ophangen samen met studiegenoten maar dit is toch wel een heel ander project. Maar volgens mijn subjectieve mening is het er meteen ‘boenk op’. Het is een overzichtstentoonstelling, met vooral de natuur als onderwerp, die een beeld geeft waar ze jaren geleden mee bezig waren en waar ze tegenwoordig mee bezig zijn.” “

Burgemeester Hugo Maes mocht de tentoonstelling officieel openen.

Dit museum, (aan de Kasteelstraat 16 red.) dat oorspronkelijk op de Markt gehuisvest was, kreeg de naam Gemeentemuseum in 1983″, vertelde Hugo Maes. “Sinds de opening begin jaren ’80 mochten we hier al zowat 165 000 bezoekers verwelkomen. De tentoonstellingen die we hier vooral zien zijn er met een grote K, van echte kunstenaars, en met een kleine K, de hobbyisten die toch naar het professionele toe groeien. Ik wens Vroni en Christine veel succes en vooral veel bezoekers, maar dat zal wel lukken.”

De Natuur in Aquarel’ van zaterdag 6 tot en met zondag 21 april, op zaterdag en zondag van 14 – 18 uur en op zondag ook van 10-12 uur.
Gemeentemuseum Kasteelstraat 16 Temse.

Meer foto’s van de opening, klik hier

De staatsiefoto bij de opening van de expo De Natuur in Aquarel
vlnr.: Burgemeester Hugo Maes, Vroni De Cleen, Christine Van Buynder, Frank Van Erck en Ann Meul.

.

Een gedachte over “Expo ‘De Natuur in Aquarel’ tot 21 april in het Gemeentemuseum”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *