Afhaling cash geld verdwijnt eind dit jaar in centrumbanken

Temse krijgt Batopin cash-shop in de Kouterstraat

TEMSE – In oktober opent in de Kouterstraat, in het pand waar Standaard Boekhandel gevestigd was, een Cash – punt van Batopin. Dat was exclusief te lezen in de recente publicatie van het lokale krantje De Gazet van Temst, Dit heeft tot gevolg dat eind dit jaar het afhalen van cash niet meer mogelijk zal zijn in de bankkantoren in het centrum die deel uitmaken van het project.

Belgian ATm OPtimization INitiative, kortweg Batopin, is een project van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Samen zorgen deze banken voor de uitbouw van een netwerk van geldautomaten in België.

Geldautomaten verdwijnen

“In oktober openen wij een zogenaamde Cash-Shop in de Kouterstraat”, vertelt Senne Poelmans, woordvoerder van Batopin. “Dat wil zeggen dat men in een binnenruimte cash zal kunnen afhalen. Er zullen drie automaten geplaatst worden. Iedereen kan geld afhalen, enkel de klanten van de vier banken die deel uitmaken van het project kunnen ook geld storten en de pincode wijzigen.”

Zowat zes weken na de opening van het cash-punt in de Kouterstraat zullen in de banken die meewerken aan het project, Belfius, KBC en BNP Paribas Fortis de geldautomaten verwijderd worden.

Bij Belfius op de Markt en bij KBC in de Oeverstraat zal na verwijdering van de cash-automaten in de selfbankruimte wel minstens één automaat blijven staan waar klanten bijvoorbeeld overschrijvingen kunnen uitvoeren.

Automaat overschrijvingen blijft

“Elk Belfius-kantoor zal over minstens 1 Cashless-automaat beschikken na het weghalen van de Cash-automaten in het kader van de uitrol van de Batopin-cashpunten”, stelt de persdienst van Belfius

Ook bij KBC zullen klanten nog overschrijvingen kunnen uitvoeren in de selfbankruimte.

“Enkel de geldautomaat verdwijnt. De automaat om overschrijvingen te doen, blijft behouden in het kantoor”, klinkt het bij Sofie Spiessens van KBC.

“Bij BNP Paribas Foris waren de “Selfs” automaten waar men overschrijvingen kon uitvoeren en uittreksels afdrukken al sinds 2020 niet meer in gebruik”, vertelt Hilde Junius van BNP.

Naast de nieuwe Cash-Shop blijven de afhaalpunten om cash af te halen van ondermeer Argenta, in de Akkerstraat, en Axa in de Kamiel Wautersstraat, bestaan. Zij maken geen deel uit van het project van Batopin. Of de geldautomaat bij Fintro, op de hoek van de Markt en de Oeverstraat, verdwijnt is ons tot op heden niet bekend.

In oktober komt er een cash-shop van Batopin in de Kouterstraat. Daardoor verdwijnen de geldautomaten in de centrumbankn aan de Markt en in de Oeverstraat en Kasteelstraat.
(foto: (C) Franky Polfliet)

9 gedachtes over “Afhaling cash geld verdwijnt eind dit jaar in centrumbanken”

      1. Het aantal parkeerplaatsen blijft na de werken gelijk aan het aantal van voor de werken. Het zoeken naar een parkeerplaats in de Kouterstraat zal er dus niet op verbeteren. Die 20 parkeerplaatsen zullen vlug bezet zijn. Ik vind het ook spijtig dat je om cash moet naar de Kouterstraat maar als je nog een overschrijving wil doen dan moet je wel naar je bank (KBC, Belfius of Fortis) Je moet dus 2x je auto kwijt geraken, plezant is anders.

  1. Moet ik dit nu fijn vinden !? Waar gaan de mensen dan hun auto parkeren als ze cash geld willen afhalen ? Voor oudere mensen of mensen met een handicap vind ik dit zeker geen verbetering ! Maar helaas heeft de klant weinig inspraak… we moeten ons gewoon aanpassen… verder aanpassen aan een maatschappij die steeds onpersoonlijke wordt !!!

      1. Natuurlijke de zoveelste misplaatste besparing van de banken en verplichte verschuiving naar internetbankieren en verder zoals de mutualiteiten, proximussen, telenetten, verzekeringen, energiebedrijven etc. van deze wereld onbereikbaar worden voor persoonlijke dienstverlening. En wie zal er parkeren op de 20 plaatsen aan de serviceflats ? Bewoners uit de Kouterstraat uiteraard, gelukkig maar.

  2. Sommigen dachten dat de randgemeenten een automaat kregen maar er zullen 3 of meer automaten minder zijn in het centrum…

  3. Staande ovatie voor het gemeenschappelijk project van onze grootbanken die het niet meer nodig vinden hun klanten te bedienen in hun eigen kot, applaus voor diegene die dit wil rechtvaardigen met 20 parkeerplaatsjes. Proficiat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *