Comedian Alex Agnew, niet op Werchter wel op Velle

Nu al drie keer zoveel tickets verkocht voor festival dan normaal

TEMSE-VELLE – Van metalbands tot Sam Gooris, van quizzen met Peter Van de Veire tot lachen met comedian Alex Agnew: het vijfdaagse Festivel in Velle (Temse) pakt eind april uit met een heel afwisselend programma. Nieuw is dat mensen met een beperking hun eigen (gratis) namiddag krijgen.

Het programma van Festivel werd donderdagavond voorgesteld tijdens een zogenaamde ‘sponsoravond’ en elkaar gepraat door presentatrice Désiree De Caluwé van TV Oost.

Tickets kopen kan enkel online, niet aan de kassa de dag zelf, ook omdat dat handiger is voor onze praktische planning.”
Organisator Philippe Van Robaeys

De beruchte knaldrang, die is ook merkbaar bij de organisatie achter Festivel.

“Een maand voor de start van ons festival hebben we al drie keer zo veel tickets verkocht dan normaal”, zegt organisator Philippe Van Robaeys. “Ik zie nu al dat sommige momenten binnenkort uitverkocht zullen zijn. Tickets kopen kan alleen online, niet aan de kassa de dag zelf. Deels omdat de verkoop zo goed loopt, maar ook omdat dat handiger is voor onze praktische planning.”

Festivel start op woensdag 20 april met Alex Agnew. De komiek liet donderdag nog weten zijn optreden op het festival van Werchter te schrappen wegen tegenvallende ticketverkoop. “Bij ons loopt de verkoop wel goed”, zegt Van Robaeys.

“Alex Agnew brengt zijn twee uur durende nieuwe show maar niet echt in een festivalsetting. Het publiek kan aan tafels zitten en er is doorlopend catering.”

Fleddy Melculy

Donderdagnamiddag is nieuw: onder de naam Festispecials staat alles dan in het teken van mensen met een beperking en hun begeleiders.

“Wij willen openstaan voor iedereen en dit initiatief is daarvan een mooi voorbeeld. Voor mensen met een beperking is een festivalbezoek niet altijd makkelijk. Wij verlenen die mensen gratis toegang en drank aan halve prijs. Er hebben zich al 800 mensen ingeschreven, van over heel Vlaanderen.” Onder andere Sam Gooris komt optreden op donderdag 21 april.

Donderdagavond is metalavond, met onder meer Fleddy Melculy, een grote naam in de Metalwereld, en vrijdagavond presenteert radiofenomeen Peter Van de Veire een ludieke quiz. Die lokte bij de laatste editie maar liefst 150 quizploegen. Zaterdagavond staan er heel wat dj’s achter de draaitafels, waaronder zeven die een optreden op Tomorrowland op hun cv mogen schrijven.

Hindernissenbaan

Tijdens de kinderzondagnamiddag komen Bumba, Marcske van FC De Kampioenen en Camille langs. “Dit jaar zetten we voor het eerst ook een hindernissenbaan van 80 meter lang op voor de kinderen”, aldus nog de organisator.

Festivel vindt plaats van woensdag 20 tot en met zondag 24 april in de Veldstraat 240 in Temse, www.festivel.be.

Donderdag werd het programma van Festivel officieel voorgesteld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *