Na twee jaar eindelijk weer boompjes planten

TIELRODE/ELVERSELE – Na twee jaar coronacrisis kon men ook in Elversele en Tielrode opnieuw boompjes aanplanten voor het geboortebos. In het Groot-Broek in Elversele konden 27 driejarigen, onder een zalige lentezon, een boompje planten. In Tielrode werden er 52 boompjes geplant voor de pasgeborenen van de voorbije twee jaar op het terrein achter het voetbalveld van VK Tielrode.

“Ieder jaar opnieuw geven we vanuit het gemeentebestuur aan de ouders met kinderen de gelegenheid om een geboorteboom aan te planten en dit in alle deelgemeenten”, aldus Hugo Maes (CD&V), schepen van Natuur & Groen. “We kozen in Elversele bewust voor de leeftijd van 3 jaar, omdat ze op zo’n leeftijd dit gebeuren meedragen. Zo kunnen ze op gepaste tijden komen kijken naar hun boom.

“In Elversele kunnen we rekenen op de medewerking van de Gezinsbond en de KWB Elversele. Zij zetten mee hun schouders onder dit gebeuren. In Tielrode gebeurd de boomplanting in samenwerking met milieuwerkgroep Ons Streven en de Gezinsbond.”

“In Elversele kozen we voor zomereik, in Tielrode werden schietwilgen geplant, omdat dit een boom is die heel snel groeit”, aldus Wilfried van Broeck van de gemeentelijke groendienst. “Later vormen die dan om tot knotwilgen.”

Meer foto’s boomplanting Elversele, klik hier
Meer foto’s boomplanting Tielrode, Klik hier

In Tielrode werden 52 bomen geplant
In Elversele werden de bomen geplant in het groot-broek, vlak naast het voetbalterrein van KWB Elversele

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *