Loopevenement voor de Warmste Week passeerde ook de Wilfordkaai

Team van Bistro Temse schenkt opbrengst van 1000 euro aan U/Turn

TEMSE – In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel organiseerde de vzw SportUp for Life op woensdag 20 december 2017 een grootschalig loopevenement doorheen heel Vlaanderen. De sportievelingen passeerden ook taverne Bistro op de Wilfordkaai die één en ander georganiseerd hadden voor de goede doel actie..

Ultralopers Serge Van Autreve (Temse) en Yves Dedapper duwden elk een rolstoel over een traject van 150 km. Serge vertrok in Herk-de-Stad, Yves in Oostende. Ze kwamen samen op het Kramersplein in Gent en legden van daaruit in groep de laatste kilometers af naar het Glazen Huis in Wachtebeke.

Op de route waren meer dan 30 knooppunten voorzien waar lopers konden starten en stoppen. Zo was er aan Bistro Temse op de Wilfordkaai ook een start – en stopplaats. Er werd  soep met brood en allerlei dranken verkocht waarvan de opbrengst naar dit goede doel gaat. De opbrengst van de verkoop ter plaatse was 950 euro maar werd afgerond naar 1000 euro  voor Project U/Turn.

Mediafiguur Pascal Braekman, die samen met Koen Wauters van Clouseau het project steunde, werd ter plaatse geinterviewd door Bistroreporter Wieza. Na een stop van een tiental minuten liepen de sportievelingen verder richting Tielrode onder luid applaus.

Van aan de Wilfordkaai liepen en fietsten een 20-tal extra deelnemers het traject deels of volledig mee. Schepenen Franky De Graeve (CD&V), Lieve Truyman (N-VA) en Debby Vermeiren (CD&V) waren present.

Meer foto’s, klik hier
(Met dank aan fotograaf Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *