Gemeentebestuur hoopt parking te realiseren langsheen de Rik De Rycklaan

TEMSE – Het gemeentebestuur voert onderhandelingen met Waterwegen & Zeekanaal (W&Z) om het perceel grond tussen de Rik De Rycklaan en de site van het Vita Scheldebad te verwerven. De bedoeling is om het stuk grond, tussen de site van Belgomine en het appartementsgebouw vlakbij het stationsplein om te vormen tot een parking. De oppositie had al langer vragen over waar de bezoekers van het zwembad zich zouden kunnen parkeren.

“Het is de bedoeling om daar een parking voor 100 wagens te creeëren voor het nieuwe zwembad”, antwoordde schepen Franky De Graeve (CD&V) op vragen van oppositieraadsleden Bert Bauwelinck (SP-A) en Annemie Peeters-Muyshondt (Vlaams Belang), tijdens de laatste gemeenteraad van 2017. “Het is een opportuniteit waarbij we én de aankoop én de aanleg voor 500 000 euro in het budget van 2018 kunnen steken.”

Het is trouwens niet de bedoeling om daar betalend parkeren in te voeren.

“Betalend parkeren is langs onze zijde nooit sprake van geweest”, aldus De Graeve aan Bert Bauwelinck. “Jullie halen aan alsof het lijkt dat we daar een betalende parking gaan creeëren. Maar dat is stemmingmakerij, want dat is door ons nooit in de mond genomen. De aankoop is trouwens nog niet rond. Die moet nu goedgekeurd worden door de raad van bestuur van W&Z in januari.

“De parking is zeker welkom maar we willen toch ook het fietsen stimuleren om naar het zwembad te komen”, klonk het bij schepen Sport Debby Vermeiren (CD&V) “Er zullen 60 overdekte fietsstallingen zijn, met daarbij ook lockers voor ondermeer de fietshelmen. Er zijn al denkoefeningen geweest om dat te stimuleren, en de zwembadbezoekers die met de fiets zouden komen te belonen.”

Een gedachte over “Gemeentebestuur hoopt parking te realiseren langsheen de Rik De Rycklaan”

  1. Amai de mensen uit die app. met hun slaapkamer langs de kant van de parking, slaapwekkend en bedankt voor de uitlatenstank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *