Vriendenkring Jeugdclub Broebelke schenkt 2.000 euro aan goed doel

TEMSE – Naar aanleiding van de publicatie – vorig jaar – van de historiek van Jeugdclub Broebelke (1969-1978) in het Jaarboek van het Gemeentemuseum organiseerde de Vriendenkring van de jeugdclub een reünie. De fuif was zulk’n succes dat onlangs de 2de editie plaatsvond, opnieuw een voltreffer.

En net als vorig jaar schenkt Broebelke (in het kader van de actie Music for Life) de opbrengst – 2.000 euro – aan een goed doel, meer bepaald de vzw Villa Vief, een project voor jongeren met een matig verstandelijke handicap.

“Het is fantastisch dat men een vorig jaar een succesrijke revival georganiseerd heeft van de voormalige jeugdclub”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V) “Daarbij is dat in een historiek gegoten die van blijvende betekenis is voor de jeugdclub. Nog fantastischer is dat men de opbrengst uiteindelijk aan een goed doel schenkt. Maar dat verbaasd mij niet omdat de mensen die in de organisatie aan de kar trekken er zijn met een heel grote sociale reflex, en zij halen er alle eer van.”

“Eerst en vooral wil ik al de helpers bedanken”, klinkt het bij Rudy Bredael van de Vriendenkring. “De ideeën mogen nog zo groot zijn, zonder hulp komen we er niet. Daarbij een speciaal dankwoord voor het gemeentebestuur. Dankzij hen konden we de gemeentelijke infrastructuur voor onze fuif gratis gebruiken. En dat scheelt voor de opbrengst toch wel een slok op een borrel van meer dan 400 euro. En daardoor kunnen we de som van 2000 euro schenken aan Villa Vief.”

In aanwezigheid van een delegatie van de Vriendenkring reikte burgemeester De Ryck de check uit aan Patrick en Jari Verdickt, vertegenwoordigers van de vzw.
V.l.n.r. Rudy Bredael, Rudy Huygens, Marijke Meersman, Marie-Louise Smet, burgemeester De Ryck, Rita Gosselin, Jari en Patrick Verdickt en Erik Westerlinck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *