PUBLI-REDACTIONEEL: Taverne ’t Oud Gemeentehuis kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet

WEERT – Taverne/Traiteur Oud-Gemeentehuis in Weert is het nieuwe jaar schitterend gestart. Na enkele weken renovatie – en opfrissingswerken openden zaakvoerders Axel Van Steenbergen en Sylvia Spiessens eind januari opnieuw de deuren. De zaakvoerders zijn benieuwd wat de klanten vinden van het nieuwe concept.
Bij ’t Oud Gemeentehuis is iedereen welkom !

“We zitten hier nu drie jaar”, klinkt het bij Axel. “We wilden klein beginnen en zien waar we uitkwamen. Eigenlijk was het de bedoeling om na een tijdje enkel wat kleinschalige opfrissingswerken doen. Nieuwe tafels en stoelen en van die dingen, maar omdat we maar bleven groeien beslisten we om een serieuze aanpassing te doen om toch van enige betekenis te kunnen zijn in de buurt. We werkten met veel natuurlementen zoals hout en ook de bakstenen zijn gebleven. Omdat we hier in de Weert zitten, hier is heel veel natuur en zijn heel wat wandelgebieden.

“Door deze renovatiewerken hebben we meer mogelijkheden. We hebben nog altijd het zelfde aantal couverts voor onze taverne, maximum 105 maar omdat we nu meer met tafeltjes van 2 en met ronde tafels werken verliezen we minder plaatsen.

De inrichtingswerken verliepen in samenwerking met het bedrijf VD Vintage uit Temse. Zij zorgden er voor dat het ‘nieuwe’ oud-gemeentehuis een retro-vintage look kreeg.

Naast het opgefriste interieur is ook de menukaart uitgebreid.

“We zijn altijd al gespecialiseerd geweest in vleesgerechten “, stelt Axel. “Maar op vraag van de klanten zijn er naast enkele extra vleesgerechten ook enkele visklassiekers bijgezet op de kaart zoals tongrolletjes en vispan, omdat daar heel veel vraag naar was. Hier heb ik wat moeten toegeven omdat ik liefst met vlees werk. Dat is als het ware het concept van onze zaak. En daar wil ik ook in verder gaan. We hebben nu ook bijvoorbeeld ook een bord met diverse soorten vlees dat vier of acht uur gegaard is. Een gerecht waar heel wat werk insteekt maar dat wel de moeite is om eens te proberen. Een soort Slowfood dat tegenwoordig erg hip is.”

Sinds enige tijd is Sylvia Spiesens mede-zaakvoerder van ’t Oud Gemeentehuis.

“Het was voor mij eigenlijk te zwaar geworden, zeker met onze catering erbij. Doordat Sylvia mee in de zaak is gekomen zijn we nu steeds met twee en dat werpt zijn vruchten af”, stelt Axel.

“Omdat we tegenwoordig ook veel traiteur en catering doen ook voor grote evenementen, heeft dat als voordeel dat als Axel op locatie is ik hier ter plaatse ben”, vult Sylvia aan.

“Het nadeel in de horeca is dat men heel moeilijk personeel vindt”, klinkt het. “het voordeel is dat wij een goed team hebben, we hebben dus zeker geluk wat dat betreft.”

Naast de taverne heeft ’t Oud Gemeentehuis ook een feestzaal.

“Ook de feestzaal is uiteraard heringericht en we beschikken nu ook over een mobiele wand”, stelt Axel. “Tot voor kort had de feestzaal een capaciteit van 70 personen. Maar het gebeurde al eens dat er een feestje doorging met 30 personen. Dat lossen we nu op door een mobiele accoustische wand waardoor we de grootte van de zaal kunnen aanpassen aan het aantal personen. Zo kunnen er ook twee feestjes tegelijk doorgaan.”

De toiletten ondergingen een ware metamorfose

Ook de toiletten in de zaak ondergingen een serieuze metamorfose.

“Daar ben ik heel fier op”, klinkt het bij Axel. “De properheid van de toiletten in een zaak is één van de allerbelangrijkste dingen. Daarom zijn de oude toiletten volledige uitgebroken. De sanitaire ruimten moeten mooi zijn en men moet er zich op zen gemak voelen. Men zegt wel eens, als de toiletten proper zijn, dan is de keuken proper. Daarom ben ik ook blij dat we afgelopen jaar een smiley behaalden van het Federaal Voedselagentschap. Dat wil zeggen dat we uitmuntend zijn in hygiene. Al onze producten worden perfect afgekoeld, geëtiketteerd en we hebben ook een programma voor mensen die niet weten wat te eten, kwestie van allergenen en voedingswaarde. Dan kan men kijken op een app van Quality Guard.”

Dat is een app voor de iPad die de voedselveiligheid wil garanderen op elke plek waar particulieren voeding kunnen kopen of consumeren.

Axel en Sylvia kijken met vertrouwen in de toekomst.
We zijn benieuwd naar de reactie van de klanten op het nieuwe interieur. We willen anders zijn dan de anderen. We hopen terug iedereen te kunnen aanspreken, ook mensen die enkel maar iets willen drinken, in een gezellige sfeer. Dat men niet bang hoeft te zijn dat het enkel restaurant zou zijn, met dit concept kunnen we dit wel bereiken.

De slogan is dan ook ‘Voel je thuis, in ’t Oud Gemeentehuis !

“Men kan bij ons goed komen eten, een familiefeest doen, trouwfeesten doen en men kan ook de volledige zaak afhuren. Dan zijn we natuurlijk gesloten voor de andere klanten maar het is soms wat wikken en wegen”, stelt Axel. “Want een goeie klant die de zaak wil afhuren kunnen we ook niet in de kou laten staan. Soms moeten we ook kijken naar onze portemonnee, want het is mooi meegenomen. En uiteraard weten we dat ruim op voorhand zodat we dat kunnen aankondigen voor de andere klanten dat we die bepaalde dag gesloten zijn voor een privé-feest.”

Van een uitgebreide maaltijd, pannenkoek tot een frisse pint, krijgen wij u wel goed gezind. Taverne Oud Gemeentehuis is de specialist in gegrilde steaks. Voor lekker eten aan een eerlijke prijs, waar gezelligheid en vriendelijkheid centraal staan, heten Axel, Sylvia en hun team je welkom in Taverne Oud Gemeentehuis.
Taverne/Traiteur ’t Oud-Gemeentehuis Appeldijkstraat 2 2880 Weert (met gratis parking naast de zaak !!!)

www.taverneoudgemeentehuis.be

Meer foto’s, klik   hier 

“We zijn benieuwd wat onze klanten vinden van het nieuwe concept”, aldus Sylvia Spiessens en Axel Van Steenbergen

Een gedachte over “PUBLI-REDACTIONEEL: Taverne ’t Oud Gemeentehuis kijkt met vertrouwen de toekomst tegemoet”

  1. dag
    Ik heb vrijdag bij jullie de lunchmenu genomen .Perfect in orde ,de soep ,het vispannetje en het dessert allemaal okee.
    Wat ik wel vond ,dat het nogal vlug moest gaan ,,soep juist gegeten en al klaar staan voor het hoofdgerecht ,ook zo na het hoofdgerecht ,direct vragen of het dessert mocht komen ,,, dat vond ik nogal rap op elkaar ,iets meer ruimte tussen elk gerecht is beter ,met goede bedoeling gezegd hoor .
    MVGR .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *