CD&V Temse start verkiezingsjaar met druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie

TEMSE – De feestzaal van taverne De Gulden Cop was de jongste jaren te klein geworden voor de Nieuwjaarsreceptie van CD&V, vandaar dat naar een ruimere locatie werd uitgeweken. Die werd gevonden in de feestzaal van SAS in de Akkerstraat. Zowat 175 belangstellenden waren op zondagmorgen 21 januari aanwezig voor de inzet van de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen. Opvallend was de aanwezigheid van de voorzitters van N-VA, SP.a en Open Vld.

Het programma begon met een verrassing: een sketch rond de verkiezingen, opgevoerd door een sterk duo, dat het stuk lanceerde in de schoot van theatergezelschap Code.

Nicola De Cock, voorzitter Jong-CD&V, sprak een hartelijke welkomstwoord uit en benadrukte de krachtlijnen van de jongerengroep in Temse.

Voorzitter Ingrid Deschepper hield de feestrede. Ze tekende de koers van CD&V voor de komende maanden uit, met de klemtoon op essentiële vuistregels. Daarnaast gaf zij een overzicht van de belangrijkste realisaties van de legislatuur.

“Ook al maken wij hier in Temse als fractie decennia lang deel uit van de uitvoerende macht, drukken wij jarenlang onze stempel op het beleid, toch mogen wij niet berusten”, klonk het bij Ingrid Deschepper. “Het is niet omdat het einde van de legislatuur in zicht is dat de tijd van achteroverleunen gekomen is. Integendeel zelfs, er is de roep van de verderzetting van ons werk, onze missie.

2018, het jaar waarin de politieke kaarten worden geschud en waarin de kiezer op lokaal niveau hier in Temse ons zal evalueren voor het gepresteerde beleid in de voorbije zes jaar. We kunnen tal van realisaties voorleggen, maar we moeten blijven gaan om het hart te veroveren van de man in de straat, wiens
geloof in de politiek de dag van vandaag stevige klappen krijgt.”

Hans Cools, één van de coming-men van de CD&V-jongeren, introduceerde gastspreker Ivo Belet.

CD&V Temse is al jaren afgestapt van de klassieke politieke nieuwjaarsformule. Er wordt geen prominente gastspreker gevraagd die een monoloog houdt, er wordt gekozen voor een prominente gastspreker die wordt geïnterviewd. Burgemeester Luc De Ryck is de vraagsteller van dienst. Nagenoeg alle nationale kopstukken van CD&V kwamen het jongste decennium aan bod. Europees parlementslid Ivo Belet was nu the special guest. Het interview, waarbij ook delicate vragen niet werden geschuwd, genoot 45’ lang geruisloze stilte. De gastspreker, die duidelijk beschikt over een grondige dossierkennis en de gave van analyse en synthese, werd beloond met een daverend applaus en typisch Temsese attenties.

De burgemeester kreeg het laatste woord. Hij blikte vol zelfvertrouwen vooruit naar 14 oktober 2018.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *