Man die zijn ex-vrouw vermoordde “te gebroken” voor reconstructie: “Lukt emotioneel niet”

TEMSE / SINT-NIKLAAS – Dennis P. was dinsdag 24 september ‘te gebroken’ om aan de speurders te tonen hoe hij op 18 juni zijn ex Barbara Ongena vermoorde in de garage van zijn huis in de Doornstraat in Temse. De politie kon niet anders dan een stand-in gebruiken voor de reconstructie.

De omstandigheden van de moord op Barbara Ongena (33) zijn ondertussen duidelijk. De vrouw en moeder van twee werd door haar ex-man en de vader van haar kinderen Dennis P. vermoord in zijn garage in de Doornstraat. Daar kneep hij naar eigen zeggen zo lang haar mond en neus dicht dat ze stikte. Op het moment van de feiten zaten hun kinderen een verdieping hoger in bad.

Na de moord werd het slachtoffer door haar ex in een koffer gestoken en in haar eigen auto naar haar studio in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas gebracht. Daar werd de vrouw op bed gelegd en een brand geënsceneerd. Daarna reed Dennis P. terug naar zijn kinderen waar hij nog diezelfde avond werd opgepakt. Een onverwerkte liefdesbreuk bleek het motief te zijn voor de moord.

Tijdens een reconstructie van de feiten dinsdag aan het huis van Dennis P. in de Doornstraat was de grote afwezige Dennis P. zelf. De man werd wel naar de plaats van de feiten gebracht, maar wou niet in de garage gaan waar hij zijn ex om het leven had gebracht. Hij bleef buiten op de oprit staan waar hij enkele aanwijzingen gaf. Nadien volgde er ook nog een reconstructie in de Oude Molenstraat in Sint-Niklaas, maar die woonde Dennis P. helemaal niet bij.

Op beide locaties werd er een stand-in van de politie gebruikt om de ‘rol’ van Dennis P. te spelen. “We hadden om een uitstel van de reconstructie gevraagd omdat Dennis nog steeds te zwaar onder de indruk is”, legde zijn advocaat Johan Platteau zijn gedrag uit. “Hij is een gebroken man. De garage binnengaan waar hij de feiten pleegde, lukt emotioneel niet.”

De beperkte medewerking van Dennis P. was een doorn in het oog van de familieleden van Barbara Ongena, die vanuit een politiebusje die wedersamenstelling op een videoscherm konden volgen. “Het is de logica zelve dat je als dader toont hoe je de moord hebt gepleegd”, klaagt hun advocaat Jef Vermassen aan. “Dat helpt de nabestaanden alleen maar in hun verwerkingsproces. Dennis P. weigert iets voor hen te doen.”

Bron: HN/GVA – Bert Foubert

Foto: Bert Foubert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *