Slager Jean-Pierre Smet brengt een ode aan zijn overleden vader met ‘Ballotin Julien’

TEMSE – Slager Jean-Pierre Smet van Slagerij Ardenia in Temse komt weer met iets nieuws op de proppen. Als ode aan zijn papa, Julien Smet (1926-2009), oprichter en bezieler van Slagerij Ardenia in 1955. draagt hij, als eerbetoon 10 jaar na zijn overlijden, zijn nieuwste, ambachtelijke gevogelteballotin op: ‘Ballotin Julien’.

“Hij was mijn leermeester/poelenier, die mij al zijn kennis van wild en gevogelte heeft overgedragen”, stelt Jean-Pierre. “Hij heeft gemaakt dat Slagerij Ardenia nu uniek is in de regio om alle wildspecialiteiten, waarvan dit prachtige culinaire seizoen vlak voor de deur staat. Papa Julien was niet alleen bekend als geniale ondernemer, maar ook als een zeer joviaal en vriendelijk Temsenaar in hart en nieren.”

Voor hem schreef Jean-Pierre dit gedicht:

ONZE PA

IK WOU DAT IK IN MIJN VADERS’ SCHOENEN LOPEN KON
DE LANGE WEG BEWANDELEN DIE HIJ BEWANDELDE
KON IK MAAR DE TRAPPEN BEKLIMMEN DIE HIJ BEKLOM
EN MIJN VOETSPOREN DIEPER DRUKKEN IN ZIJN SPOOR
MAAR MIJN STAP IS LANG NIET DE STAP
VAN HEM DIE IK ZO AANBAD

“Ballotin Julien is een veredelde gehaktbroodje. Vanaf heden van gevogelte met foie gras, truffel en cognac of met appel, rozijnen en rum of met kruidenkaas en zongedroogde tomaatjes. Tijdens het wildseizoen gaan we creatief om met ballotinbereidingen van eend, hert, haas, ree en everzwijn.”

Nogmaals bewijst Slagerij Ardenia trendsetter te zijn in zijn genre.

“Mede door het respect voor traditie en ambacht te bewaren, wat steeds zeldzamer dreigt te worden en stilaan enig in de regio blijkt te zijn”, weet Jiepie. “Waardoor steeds meer en meer klanten de weg naar dit unieke concept, mijn kleine slagerswinkeltje, weten terug te vinden.”

Na de Woandelwuist, de Met-man-en-macht Mini-maatjes, de huisgemaakte droge worsten “Pietjes” (opgenomen in de Confrérie van de Gouden Sleutel) de Filet De Lest, past nu ook de Ballotin Julien in het selecte gezelschap van ambachtelijke, huisgemaakte delicatessen. Het Ardenia-team, Jean-Pierre en Esperance doen er alles aan om hun klanten een goed gevoel te geven.

Slager Jean-Pierre Smet brengt een ode aan zijn overleden vader met ‘Ballotin Julien’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *