CD&V kiest Hugo Maes als schepen

Huidig schepen van Financiën en Toerisme Franky De Graeve wordt voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij
TEMSE – Na de verkiezingen van 14 oktober bereikten CD&V, N-VA en Open VLD een overeenkomst om de komende zes jaar te besturen. Bij de verdeling van de mandaten kreeg CD&V naast de burgemeesterssjerp, een schepenzetel, de voorzitter van Woonanker Waas en drie jaar het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Dinsdag 27 november was D-Day voor de CD&V Temse. Het partijbestuur onder leiding van voorzitter Ingrid Deschepper moest zich uitspreken over de belangrijkste te begeven mandaten, met name schepen, voorzitter WoonankerWaas en lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Daarbij werd Hugo Maes tot schepen verkozen, Franky De Graeve krijgt het mandaat van voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij WoonankerWaas en Inés De Kerf wordt lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst.
(het tweede lid van het Bijzonder Comité moet een gemeenteraadslid zijn en zal verkozen worden door de CD&V-fractie in de gemeenteraad)

Het CD&V-bestuur zal binnenkort ook beslissen over de opvolging die in de loop van de legislatuur zal plaatsvinden, na de intentie van burgemeester Luc De Ryck dat hij niet de volle zes jaar zal uitdoen.
Wanneer hij stopt, blijft voorlopig een staatsgeheim.

Het partijbestuur moet dan de volgende beslissingen nemen:
– wordt Hugo Maes burgemeester?
– of blijft Hugo Maes schepen? Zo ja, wie wordt burgemeester?

Alle nieuw verkozen gemeenteraadsleden van CD&V kunnen zich voor beide mandaten kandidaat stellen, met name Hugo Maes (voor burgemeester), Debby Vermeiren, Franky De Graeve, Ismail Aydinli, Nicola De Cock, Hans Cools en Ingrid Deschepper.

Franky De Graeve (l) wordt voorzitter van de sociale Bouwmaatschappij, Hugo Maes (r) blijft schepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *