Medische inpakafdeling van Wase Werkplaats valt in de prijzen

TEMSE – W-pharma, een onderdeel van de Wase Werkplaats Temse, en MURIS wonnen de Publieksprijs “Project of the year” op de 15de editie van de Supply Chain Award van PICS en VIB, die werd georganiseerd op 20 november.

W-pharma, een divisie van Wase Werkplaats vzw, is co-packer voor de farmaceutische industrie en de zorgsector. Actief als maatwerkbedrijf in de sociale economie met meer dan 700 medewerkers is de belangrijkste doelstelling het tewerkstellen van personen met een beperking.

Beide partners kregen de Publieksprijs uitgereikt voor hun digitale supply chain, waarbij risico’s inzake patiëntveiligheid worden uitgesloten.

Lucas Marain, CEO van Wase Werkplaats:
“Met W-pharma tonen we aan dat er geen tegenstelling is tussen technologie en duurzame tewerkstelling. Door de realisatie van dit project kunnen wij vandaag een antwoord bieden op de meeste vragen van onze klanten. Niet alleen kunnen we primair en secundair verpakken maar ook medicijnen serialiseren en unidoseren. Hiermee versterken wij onze marktpositie als KMO en garanderen wij werkgelegenheid voor de toekomst voor onze 700 medewerkers.”

MURIS, opgericht in 2002, is een consulting bedrijf dat voornamelijk focust op het omzetten van strategische plannen naar operationele realiteit in middelgrote bedrijven.
De afgelopen maanden zette W-pharma haar ambities in de farma-industrie kracht bij door fors uit te breiden. Meer dan 8 miljoen euro werd geïnvesteerd in 5.000 m² nieuwe clean rooms en bijhorende logistieke infrastructuur. De Unit Geneesmiddelen biedt nu 10 productielijnen aan voor het primair en secundair verpakken voor de zorgsector en de farma-industrie.

Caroline Van Waeyenberghe, MURIS:
“De uitdagingen van dit project lagen niet alleen in de hoge ambities van W-pharma, maar ook in de korte doorlooptijd van 18 maanden om dit te realiseren, de vele partijen betrokken in het project en de hoge GMP eisen waar niet alleen de processen maar ook het project zelf aan moest voldoen. In deze realisatie zitten werkelijk alle aspecten vervat waar wij de voorbije 20 jaar als consultants op hebben gewerkt. De Publieksprijs is een erkenning vanuit de sector zelf en daarom zeer gewaardeerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *