Het bestuur van N-VA Temse besliste unaniem over schepenen, voorzitter gemeente – en OCMW-raad en fractieleider.

Momenteel lopen gesprekken met de andere coalitiepartners over de verschillende bevoegdheden
TEMSE – Op 14 oktober werden de stemmen geteld, de zetels verdeeld… Op basis van de verkiezingsuitslag hebben de delegaties van CD&V, N-VA en Open VLD – die samen 19 van de 29 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen – beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 Temse zal besturen.
De nieuwe coalitie staat voor efficiënt besturen met een bestuurscultuur, die openstaat voor vernieuwing en inspraak die hoort bij de huidige maatschappij. Op de bestuursvergadering van 19 november 2018 heeft N-VA Temse unaniem haar vertegenwoordigers aangeduid.

De schepenen voor N-VA Temse zijn Lieve Truyman (37 j.), Tineke Van Britsom (28 j.) en Stephan Van der Gucht (50 j.).  Lieve Truyman heeft met haar 1616 stemmen een mooi resultaat neergezet. Zij zal haar schepenmandaat verderzetten en wordt eerste schepen.  Lieve krijgt in het college het gezelschap van Tineke Van Britsom en Stephan Van der Gucht. Zij hebben de voorbije 6 jaar ervaring opgedaan als gemeenteraadslid en kunnen nu deze kennis verder toepassen.  Deze drie dynamische en gedreven mensen zullen in de komende legislatuur in het college van burgemeester en schepen bouwen aan het Temse van morgen.  Dit bestuursorgaan kan men vergelijken met het directiecomité van een bedrijf.  Het college komt wekelijks samen en bepaalt de dagelijkse werking van de gemeente en vanaf 2019 ook van het OCMW.

Voor het eerst is de voorzitter van de gemeenteraad ook de voorzitter van de OCMW-raad.  De voorzitter van deze twee raden is voor de drie eerste jaren Geert Vandersickel (61 j). De voorzitter roept de vergadering samen en bekrachtigt definitief de agenda.  Het is eveneens de gemeente – en OCMW‑raadsvoorzitter die de beslissingen definitief ondertekent samen met de algemeen directeur van het lokaal bestuur.
Geert is als uittredend schepen vertrouwd met de werking van de gemeenteraad en zal een goede kapitein zijn van het schip.

Davy De Rijbel (40 j.), een geëngageerde Elverselenaar met een duidelijke visie wordt de nieuwe fractieleider in de gemeenteraad.  Hij zal daar het woord voeren namens de partij.

De fractie wordt vervolledigd met de ondernemende Steendorpenaar Björn Van Asbroek (38 j.) en uitredend schepen en OCMW-voorzitter Werner Maerevoet (66 j.). Met Werner in de gemeente – en OCMW-raad is de kennis en ervaring in de zorgsector verzekerd.

Dankzij Davy uit Elversele, Tineke en Geert uit Tielrode en Björn uit Steendorp vertegenwoordigt N-VA Temse alle deelgemeenten in de gemeente-en OCMW-raad.

Op dit moment lopen de gesprekken met de andere coalitiepartners over de verschillende bevoegdheden. Samen met hen willen wij bouwen aan een gemeente waar het voor iedereen aangenaam is om te wonen, werken, winkelen, ontspannen en te ondernemen.

v.l.n.r. Davy De Rijbel, Stephan Van der Gucht, Tineke Van Britsom, Lieve Truyman en Geert Vandersickel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *