Deel opbrengst Winterjogging voor Priester Poppeschool

ELVERSELE – Een deel van de opbrengst van de winterjogging die deze maand plaatsvond in Elversele, gaat naar de Priester Poppeschool.

Het geld is broodnodig om de zwemlessen van de kinderen te garanderen. “De busprijzen swingen de pan uit wat uitstapjes naar het zwembad haast onmogelijk maakt.”, vertelt directrice Veerle Van Bogaert.

Kostprijs gestegen

Ook de scholen beginnen de gevolgen van de crisis te voelen. “Uitstapjes organiseren is wikken en wegen. Alle prijzen schieten de hoogte in, maar de maximumfactuur per leerling blijft hangen op 95 euro”, vertelt directrice Veerle Van Bogaert. “Zelfs het organiseren van de zwemlessen is een budgettaire nachtmerrie. Vroeger gingen alle kinderen wekelijks zwemmen, maar dat is ondenkbaar geworden. De kostprijs van een zwemles is gestegen van 4,5 euro tot 5,50 euro per kind.”

De school vindt sport echter zo belangrijk dat ze momenteel elke maand 200 euro van de eigen werkingsmiddelen bijlegt om de zwemlessen toch te kunnen garanderen. “Het behoort tenslotte tot de eindtermen die moeten behaald worden.”

Twee maanden zwemlessen

Dit probleem kwam ook ter ore van Serge Van Autreve, sportieveling en organisator van de winterjogging. “Beweging voor kinderen is van groot belang. Ze zitten al lang genoeg thuis achter de computer of op de iPad”, vertelt Serge. “Naast de winterjogging organiseerde we een winterwandeling waarvan de opbrengst integraal naar de Priester Poppeschool ging. Met 75 enthousiaste deelnemer zamelden we 350 euro in.”

Dat is geld dat de dorpsschool graag in ontvangst neemt. “We zijn Serge enorm dankbaar, hiermee kunnen we al zeker twee maanden de zwemlessen voor onze kinderen garanderen”, zegt de directrice. (bron+foto: HN/Pieter Van Hecke)

Met de opbrengst van onder meer de Winterjogging, worden de zwemlessen betaald voor de leerlingen van de Priester Poppeschool. — © pvs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *