Vandaag gratis tas koffie bij Wereldwinkel Temse

TEMSE – Elke dag drinken we naar schatting met z’n allen 1,6 miljard kopjes koffie. Bij Wereldwinkel serveert men vandaag zaterdag gratis koffie.

Belgen doen zich tegoed aan gemiddeld iets meer dan 2 kopjes per dag. Het is duidelijk: we houden van de koffiestruik.

Maar de toekomst voor koffie ziet er verkeerd uit. Koffieplanten zijn enorm gevoelig voor temperatuurschommelingen en lijden onder de klimaatverandering. In de huidige situatie verwacht Oxfam een tekort aan koffie in 2050. Anders gezegd: de klimaatopwarming moet teruggedraaid worden en de inkomens van de koffieboeren moeten stijgen. Want zou jij de fakkel overnemen in een verlieslatende business?

Tijdens deze Week van de Fair Trade wil Oxfam Wereldwinkel de politici een spiegel voorhouden: om het klimaat te redden dient fair trade de norm te zijn: milieuvriendelijke productiemethodes, met verbetering van de bodem, bescherming van bossen, vermindering van de CO2-uitstoot, van de waterbehoefte.

Op zaterdag 15 oktober wordt iedere bezoeker van de wereldwinkel in de Scheldestraat vergast op een (h)eerlijke tas koffie, en kan verder gesproken worden over het klimaat en de nood aan oplossingen voor het behoud van de planeet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *