Jobbeurs Temse merkt dat werknemers ook op zoek gaan naar een tweede job

Groot aantal standhouders-werkgevers en geïnteresseerde werknemers illustreert ook toenemende aandacht voor “Werken in eigen streek”

TEMSE – Ondernemend Temse vzw organiseerde voor de vierde maal een jobbeurs te Temse, in samenwerking met het Gemeentebestuur en de VDAB. De opkomst was een groot succes.

Het doel is om werkgevers uit de regio Temse in contact te brengen met werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar een (nieuwe of extra) job, dicht bij huis. Vandaar ook het thema van de jobbeurs: “Werken in eigen streek”

Philippe Van Robaeys (Ondernemend Temse vzw) : “We kunnen er niet meer om heen, enerzijds mensen op zoek naar een nieuwe of nu ook een 2e job, anderzijds de dagelijkse files richting Antwerpen en Brussel. In het huidige economische klimaat met een torenhoge inflatie gekoppeld aan de energiecrisis gaan mensen op zoek naar een bijkomende job om zo over extra budget te beschikken.

Job in eigen streek

“Daarnaast zijn veel werknemers uit het Waasland dagelijks uren onderweg van en naar het werk. Werken in eigen streek is niet iedereen gegeven, maar kan voor velen een oplossing zijn voor een betere verhouding tussen de dagelijkse werk- en reistijd enerzijds en het privéleven anderzijds. De hoge brandstofprijzen spelen hier ook een grote rol in.”

“Daardoor spreekt het meer en meer werknemers en werkzoekenden aan om een job in eigen streek te zoeken, getuige daarvan de grote belangstelling vooraf reeds op sociale media aan deze jobbeurs. Temse beschikt op zijn grondgebied gelukkig over een grote werkgelegenheid op zijn 2 industrieterreinen, de TTS-industriezone en Industriezone De Zaat. Beide zones zijn volledig in gebruik genomen door samen ca. 250 bedrijven met een gezamenlijke tewerkstelling van maar liefst 5.000 werknemers.”

Gemeenschappelijk doel

De standhouders op de jobbeurs zijn werkgevers klein en groot, uit diverse sectoren van de lokale economie die op zoek zijn naar werknemers met zeer uiteenlopende profielen. Zo waren er kleinere bedrijven aanwezig actief in architectuur, financiën, IT, etc. Middelgrote bedrijven actief in automobiel, productie, verhuizingen, etc. Maar ook grote bedrijven, nationaal en internationaal actief zijnde, in bouw, logistiek, machines, retail, etc. Ook de overheid was vertegenwoordigd met o.a. standen van B-Post, Lokaal Bestuur Temse en de Politie. De vacatures zelf waren ook zeer divers en voor zowel voltijdse als deeltijdse betrekkingen.

Ondernemend Temse is een vzw geleid door vijf bedrijfsleiders (Ivan Franckaert, Wim Riské, Bart Van Geyt, Sam Van Mele en Philippe Van Robaeys) die de belangen van de lokale economie, en in het bijzonder van ondernemingen uit Temse, op een positieve wijze mee willen verdedigen en ondersteunen. De vzw wil lokaal haar rol vervullen in dialoog, politiek neutraal en met een open geest tot samenwerking met eenieder.

“De samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en de VDAB voor deze jobbeurs is daar een mooi voorbeeld van”, stelt Van Robaeys. “Het zijn 3 totaal verschillende organisaties, die samen sterker staan om een gemeenschappelijk doel te verwezenlijken, het in contact brengen van werkgevers en werknemers voor (nieuwe) jobs.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *