Slagerij Finesse zamelde geld in om triatleet Nikki (36) naar de Iron Man te sturen

TEMSE/BORNEM – Begin oktober nam de triatleet Nikki De Cauwer (36) uit Bornem deel aan de Iron Man in Hawaï. Een deelname kost heel wat centen. Daarom ging Nikki op zoek naar sponsors om een deel van de trip te financieren. Zo kwam Nikki terecht bij Slagerij Finesse in Temse. Zij hielpen, samen met vleesbedrijf Chez Charles uit Sint-Niklaas, Nikki’s droom waar te maken en ze brachten 3.000 euro in het laatje dankzij de verkoop van spaghettisaus.

Het is een uitdaging we met ons team met plezier hebben ondersteund met de verkoop van spaghettisaus”, stelt Sil Van Riet, de drijvende kracht van slager Finesse.

In het dagelijks leven is de atleet verpleegkundige in het ziekenhuis van Bornem, maar al zijn vrije tijd gaat naar triatlon.

Geweldige ervaring

“Wekelijks train ik 15 tot 20 uur voor mijn hobby. Soms sta ik ’s ochtends om 5 uur op om te gaan lopen. Je moet er wat voor over hebben”, vertelt hij. Zijn inzet leverde hem dit jaar een plaatsje op voor het WK Ironman.

Begin oktober vertrok hij samen met 163 andere Belgen naar Hawaï. Hij klaarde de klus in 11 uur en 14 minuten. Dit voor

“Het was een geweldige ervaring, ik hoop zeker nog eens terug te keren. Zonder de hulp van partners zoals slagerij Finesse was dit nooit gelukt”, zegt Nikki. Aan een deelname aan de triatlon in Hawaï hangt een stevig prijskaartje van minstens 10.000 euro. De slagerij uit Temse zamelde 3.250 euro in voor Nikki door de verkoop van spaghettisaus.

“Daarvan schenkt Nikki 250 euro aan een lokaal goed doel uit Temse”, vertelt Sil. “En ook met onze slagerij geven we 250 euro aan datzelfde goede doel, in totaal dus 500 euro. Welk dat wordt moet nog bepaald worden.”

vlnr.: Sil Van Riet van slagerij Finesse bij de symbolische chequeoverhandiging samen met triatleet Nikki De Cauwer en burgemeester Hugo Maes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *