Trekkersgroep FairTradeGemeente pakt uit met primeur tijdens Mobidag: Algen-ijs van de Heirbaut Hoeve

Picknick ‘Eigen Kweek’ op de Markt tijdens de Mobidag

TEMSE – Ter gelegenheid van de Mobidag op de Markt organiseert Trekkersgroep Temse FairTradeGemeente (FTG) ook dit jaar de Picknick ‘Eigen Kweek’. FTG wil met dit initiatief diverse duurzame landbouwinitiatieven uit eigen gemeente in de verf zetten.

“We bieden ook dit jaar, voor onze zesde editie, onze lekkere broodjes aan, gebakken met Waas Polderbroodmeel door bakker Maxim Wauters, en naar keuze belegd met:

  • “Hesp van De Vleeshoeve uit Temse, waar alle varken-en rundvlees in deze hoeveslagerij uitsluitend afkomstig is van eigen gefokte dieren en hoofdzakelijk gevoed met eigen gewassen. Korte keten verkoop ook via hun drukke hoevewinkel”, stelt de organisatie.
  • “Voor de kaasliefhebbers, met kaas van de Wollebol uit Tielrode, de schapen die voor deze lekkere kaas zorgen heb je allicht wel al zien lopen op de dijken en natuurgebieden hier in de buurt,”
  • “En eet je liever vegetarisch, dat kan met superverse groenten van Biogroenten Verlent, op de grens van Steendorp en Bazel, en een vleugje honing van imker Paul Van Moer aan het Fort van Steendorp.”

“Dit jaar serveren we in het aangeboden menu eerst een lekker tomatensoepje en als dessert een stuk fruit, vers geplukt uit een boomgaard in Tielrode”, aldus Monique Vermincksel. “Hierbij kan je ook een fris biertje drinken van onze trotse ‘Kerel’ Brouwerij VBDCK uit Tielrode met kwaliteitsbier van eigen bodem.”

Daarnaast is alle andere drank fairtrade van Oxfam Wereldwinkel.

“We zijn ook fier jullie dit jaar een echte primeur aan te bieden in onze tent”, klinkt het. “We serveren er het algen-ijs van de Heirbaut Hoeve.

“Ginny Heirbaut zal om 15.00 u. komen toelichten hoe hun bedrijf emissies zoveel mogelijk beperkt door het methaangas in de stalmest om te zetten in groene stroom. Een korte keten organiseert via hun hoevewinkel, voor biodiversiteit zorgt op de akkers, en sinds kort ook prominent in het nieuws kwam met hun algenteelt om de CO2 uitstoot nog meer te verminderen.”

“Deze eencelligen kunnen als superfoods verwerkt worden in voedingsproducten en liggen aan de basis van een uniek product in hun gamma: het algen-ijs.
Kom dus zeker eens een ijsje proeven in onze tent. Voor wie niet inschreef op het menu zijn er broodjes en soep in onze tent te koop zolang de voorraad strekt.”

Net zoals vorig jaar organiseert de Trekkersgroep weer de picknick ‘Eigen Kweek’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *