Komende zondag Mobi-dag in het kader van mobiliteit en verkeersveiligheid.

TEMSE – Komende zondag 11 september vindt de Mobidag plaats op de Markt en de dichte omgeving. Een organisatie van Lokaal Bestuur Temse en de lokale politie Kruibeke/Temse. De dag staat in het teken van mobiliteit en verkeersveiligheid.

Een gevarieerd programma

“Zeppe en Zikki begeleiden de bezoekers langs allerlei standen waar je ondermeer de dode hoek van een vrachtwagen zelf kan ervaren, je fiets kan laten labelen, kennis kan maken met deelsystemen in onze gemeente of met de werking van onze (lokale) politie, op gekke fietsen kan rijden of een heus fietsschilderij kan maken en nog veel meer Er is voor elk wat wils”, vertelt hoofdcommisaris Katty De Bruyn.

Onder muzikale begeleiding van de muziekacademie kan men genieten van een hapje en een drankje in de leefstraat, waar de auto plaats maakt voor een gezellige leefruimte. Daar kan je ook meedoen met de volksspelen of gsm werpen. Daarvoor moet men wel een oude gsm meebrengen.

Bezorg je ingekleurde tekening aan de politiestand en krijg leuke gadgets.

Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten zoals een stand van Op Wielekes, dé uitleendienst voor kinderfietsen, kan men een parcours afleggen met de promillebril en de gevaren van alcoholintoxicatie ervaren, staan er springkastelen en is er een wedstrijd bij de wandel- en fietstochten en de zoektocht naar verkeersborden. Daarmee kan men een fiets winnen.

Er is ook weer de stand van ‘Drop je Dopje‘. Daar bezorgt men dopjes van plastic flessen ten voordele van de blindengeleide honden.

Naast de diverse standen en activiteiten in verband met Mobiliteit is er ook weer de picknick ‘Eigen Kweek’ van de Trekkersgroep Temse FaireTradeGemeente. Daarover lees je via deze link meer.

Net zoals tijdens de grote Verkeershappening in 2018 zullen Zeppe en Zikki weer op de afspraak zijn.
kinderen kunnen zich ook weer uitleven op de gekke fietsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *