KWB-Temse fietst in 20 jaar meer dan 160 000 km bij elkaar

TEMSE – Al 20 jaar organiseert KWB Temse in de vakantiemaanden fietstochten op woensdagavond. “Deze fietstochtjes zijn de ideale manier om op een actieve en ontspannen manier de regio Waasland/Klein-Brabant te verkennen”, aldus Patrick Pauwels.

“Op deze manier werd de laatste 20 jaar reeds meer dan drie keer de omtrek van de aarde bij elkaar gefietst. Tijdens de slotbijeenkomst van de avondfietstochten 2022 werden ook een aantal verdienstelijke personen van KWB-Temse in de bloemetjes gezet.”

Men zegt wel eens dat een Vlaming geboren wordt met een baksteen in zijn maag. Daartussen zitten wellicht ook velen die geboren worden als “flandrien”, want blijkbaar zit fietsen in ons bloed”, vertelt Pauwels.

“Voor KWB is fietsen steeds een activiteit geweest die druk werd beoefend door zijn leden: recreatieve fietstochten, een fietshappening, dagfietstochten, een fietsweekend. En sinds 3 juli 2002 organiseert KWB-Temse tijdens de vakantiemaanden juli en augustus ook wekelijks een avondfietstocht van zowat 20 km. Op deze manier werd de laatste 20 jaar reeds meer dan drie keer de omtrek van de aarde bij elkaar gefietst.

“Op 29 september 2001 werd er tijdens de startvergadering van het nieuwe werkjaar van KWB-Temse, een voorstel gedaan om tijdens de vakantiemaanden juli en augustus wekelijks een avondfietstocht te organiseren”, vertelt toenmalig voorzitter Eddie Groenwals.

Aantal fietsers groeide jaarlijks

“Zo werd op woensdagavond 3 juli 2002 het startschot gegeven van de eerste avondfietstocht onder leiding van de ‘koersdirecteur’ van dienst, Arsène Vyncke (toen secretaris van KWB-Temse, en nu sinds 1 januari 2022 de nieuwe voorzitter).

“Dat eerste fietsjaar bereikten we met deze activiteit 78 deelnemers gespreid over de twee vakantiemaanden, en dat aantal groeide jaarlijks tot een topjaar van 497 deelnemers in 2009. In 2005 kwam er naast de avondfietstochten ook nog een dagfietstocht op de nationale feestdag van 50km bjj, onder leiding van ‘koersdirecteur’ Romain Hemelaar”, vertelt Eddie Groenwals verder. “Bij deze eerste editie van de dagfietstocht richting Zele, waren we met 35 deelnemers en op 21 juli 2010 waren we met maar liefste 70 fietsers richting Klein-Brabant!”

Tijdens de avondfietstochten die elke woensdag van de maanden juli en augustus om 19u30 van start gaan aan het Rozenhof in de Roeland Lefèvrestraat, wordt er telkens zo’n 20 km afgelegd.

Deze fietstochtjes zijn de ideale manier om op een actieve en ontspannen manier de regio Waasland / Klein-Brabant te verkennen. Na elke trip wordt er nog gezellig nagepraat in het parochiezaaltje ‘het Rozenhof’. Traditie heeft er voor gezorgd dat er ook wekelijks gratis een kleine tombola wordt gehouden, met als prijzen seizoensgroenten die enkele deelnemers uit eigen tuin meebrengen.”

Lustrum-editie met gezellig samenzijn

“Bij deze 20ste jaargang van de avondfietstochten hebben we in totaal meer dan 5000 km bijeen gefietst”, weet huidig ‘koersdirecteur’ Wilfried Van Eyck ons te vertellen. “Gemiddeld waren we elke week met zo’n 30 deelnemers, ondanks de extreem hoge temperaturen gedurende de voorbije maanden. Dat komt omdat onze avondfietstochten open staan voor jong en oud, zowel voor gezinnen als sportievelingen.”

“Naar aanleiding van deze lustrum-editie organiseerden we op de laatste avond, woensdag 31 augustus, na de fietstocht een gezamenlijke maaltijd met gezellig samenzijn”, vertelt Wilfried verder. “Wij waren ook bijzonder verheugd op de aanwezigheid van kersvers burgemeester Hugo Maes, zelf lid van KWB-Tielrode”.

Tijdens deze slotbijeenkomst van de avondfietstochten 2022 werden ook een aantal verdienstelijke personen van KWB-Temse in de bloemetjes gezet.”

Wil je nog meer te weten komen over de activiteiten van kwb-Temse, dan kan je ook steeds een kijkje nemen op hun Facebookpagina.

“Bij deze 20ste jaargang van de avondfietstochten hebben we in totaal meer dan 5000 km bijeen gefietst”, aldus Patrick Pauwels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *