Hollebeekschool laat de leerlingen dit schooljaar extra bewegen

TEMSE – Tijdens het nieuwe schooljaar staat bewegen centraal op de Hollebeekschool. “Tegelijkertijd wordt er ook aandacht besteed aan de manier waarop de kinderen met elkaar omgaan”, aldus directrice Caroline De Vriendt.

“Bewegen is niet alleen gezond, het zou ook de schoolprestaties van kinderen verbeteren”, klinkt het. “Bewegen heeft invloed op de gehele ontwikkeling van het kind: het sociale, het intellectuele, het motorische en het emotionele vlak. Dit schooljaar gaan de leerkrachten van de Hollebeekschool hiermee aan de slag.

Met Britt Fit en haar vrienden gaat de Hollebeekschool dit schooljaar voor een fitte school.

“We starten het schooljaar met Jos Cross die atletiek in de kijker zet. De eerste uitdaging is om met de hele school 99 loopsessies tot een goed einde te brengen, ook de schoolrun doorheen de hele school mag niet ontbreken”, stelt de directrice. “Daarna verwelkomen we Kamal Bal, samen met hem ontdekken we de verschillende soorten balsporten.”

“Tijdens de winterperiode komt Maud Koud op bezoek, zij legt ons de kneepjes van de wintersporten uit. Daar gaan onze zesdeklassers tijdens de bergklassen zeker beroep op kunnen doen. Ben Zen is het volgende personage dat mee op stap gaat. Hij leert ons dat bewegen niet altijd intensief moet zijn, maar dat je door bewegen ook tot rust kan komen.”

“Flo K.O. neemt ons mee in de wereld van de verdedigingssporten. Als laatste komt Jetter Spetter op bezoek. Samen met hem ontdekken we de wondere waterwereld.”

“Samen bewegen met de hele school staat dus centraal dit schooljaar. Maar tegelijkertijd besteden we ook aandacht aan de manier hoe we met elkaar omgaan. De gedragscodes van onze school worden extra in de verf gezet tijdens deze bewegingsmomenten. Denk maar aan fair play, teamspel, communicatie enzovoort”, besluit Caroline De Vriendt.

Met Britt Fit en haar vrienden gaat de Hollebeekschool dit schooljaar voor een fitte school
foto: (C) Hollebeekschool)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *