Ruim 200 mensen houden wake voor verongelukte Francis (16) en ze hebben maar één vraag: “Waarom?”

TEMSE – Zo’n tweehonderd vrienden en kennissen van Francis Aerts woonden dinsdagavond in Temse een herdenkingsmoment bij op de plaats waar de jongen 22 uur eerder overleed. Het Nieuwsblad regionaal was er bij en bracht verslag uit.

Het waren vrienden en familieleden van Francis die met de goedkeuring van de gemeente en met de steun van de lokale politie Kruibeke-Temse dinsdag in de late namiddag hadden beslist om de herdenking te organiseren. Tientallen vrienden uit de skatewereld, enkele klasgenoten en een ruime delegatie van de Afrikaanse gemeenschap wandelden ingetogen het viaduct over de E17 in de Doornstraat op. Op de plaats van de dodelijke crash, werden kaarsen aangestoken, bloemen en knuffels neergelegd. Het ging er vooral bij de familieleden bijzonder emotioneel aan toe.

“Francis is nog een tijdje mijn vriendje geweest”, vertelt Anami (links), die samen met haar vriendin Danaë bloemen komt neerleggen. .

“Francis is nog een tijdje mijn vriendje geweest”, vertelt Anami (links), die samen met haar vriendin Danaë bloemen komt neerleggen. . — © HN/ ies

“Wij kenden Francis van het skatepark. Iedereen kent daar iedereen. We vonden dan ook allebei dat we hier moesten zijn”, vertelden skaters Brent en Warre die net als vele anderen ook hun skatebord bij zich hadden.

Ook de hartsvriendinnen Anami en Danaë waren naar Temse afgezakt. “Francis is nog een tijdje mijn vriendje geweest. We bleven ook nadien een heel goed contact houden. Twee weken geleden was hij nog bij ons thuis en hebben we nog een gezellige tijd beleefd. Wie had durven denken dat ik hem toen voor het laatst heb gezien”, vertelt Anami tussen haar tranen door.

Mama verliest bewustzijn

Na enkele momenten van stilte weerklonk een lang applaus. Maar tussendoor hoorden we maar één woord bij zowat iedereen. “Waarom?” Voor de mama van Francis werden de emoties zelfs te veel. Ze verloor even het bewustzijn. Een opgeroepen ziekenwagen nam haar mee voor controle. (Lees verder onder de foto)

Vandaag woensdag houdt ook Forum Da Vinci in Sint-Niklaas, de school waar Francis les volgde, nog een herdenkingsmoment waar alle leerlingen en schoolvrienden van de jongeman terechtkunnen om hun verdriet te delen.

Vrienden en familie kwamen samen op het plaats van het ongeval (© HN/ ies)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *