Getuigen zagen vermoedelijke aanrijder van Francis (16) aan hoge snelheid rondjes racen: “Even later verwoestte hij leven van hele familie”

TEMSE/SINT-NIKLAAS – Het gemeentebestuur van Temse leeft mee met de familie van de 16-jarige jongen die maandagavond het leven liet bij een ongeval met vluchtmisdrijf in de Doornstraat.

Intussen melden twee onafhankelijke getuigen dat ze de vermoedelijke dader van het ongeval even voordien zagen racen op de Markt in Temse. “Ik dacht nog: weer zo’n patser die hier show komt verkopen.” Dat schrijft Het Nieuwsblad Regionaal.

Het gemeentebestuur van Temse leeft mee met de familie van de 16-jarige Francis die maandagavond het leven liet bij een ongeval met vluchtmisdrijf in de Doornstraat in Temse. Burgemeester Hugo Maes (CD&V) is met vakantie, maar eerste schepen Lieve Truyman (N-VA), ook bevoegd voor Mobiliteit, onderbrak haar vakantie om namens het gemeentebestuur haar medeleven aan de familie te betuigen. (Lees verder onder de foto)

(foto: (C) Het Nieuwsblad)

“Ik ben dinsdagochtend ingelicht over het ongeval en heb meteen contact genomen met onze korpschef om de omstandigheden van het ongeval te kennen”, zegt Truyman. “Als de vermoedens kloppen en de bestuurder onder invloed reed, dan is het uiteraard de bestuurder die flagrant in de fout gaat. In zo’n toestand is een auto een moordwapen.”

Weg herinrichten

Verkeersveiligheid ligt de schepen na aan het hart. “We doen er alles aan om het voor iedereen zo veilig mogelijk te maken”, zegt Truyman. “Ook voor de Doornstraat worden plannen voorbereid om de weg opnieuw in te richten. Maar dit ongeval heeft niets met de staat van de weg te maken. Laat dat duidelijk zijn.”

Intussen meldden twee getuigen, onafhankelijk van elkaar, dat ze maandagavond de vermoedelijke dader van het ongeval met zijn voertuig op de Markt in Temse enkele rondjes aan hoge snelheid zagen rijden.

“Ik zei nog tegen mezelf: ‘weer zo’n patser die hier show komt verkopen’”, klinkt het. “Toen ik dinsdagochtend de foto’s van de wagen zag op de nieuwssites wist ik meteen dat ik het over die man ging”, zegt een van de getuigen. “Enkele minuten nadat hij dus hier show verkocht verwoestte hij even verderop het leven van een hele familie. Verschrikkelijk.” (Bron: Het Nieuwsblad/Ivan Elegeert)

Een gedachte over “Getuigen zagen vermoedelijke aanrijder van Francis (16) aan hoge snelheid rondjes racen: “Even later verwoestte hij leven van hele familie””

  1. Mevrouw Truyman,

    Doornstraat is wel degelijk een gevaarlijke baan evenals de Beekstraat en Houtbriel, die ook over een miserabel wegdek beschikken en levensgevaarlijk voor voetgangers en fietsers. Er is in Temse nog serieus veel werk aan de winkel. Geldt ook natuurlijk voor gans Vlaanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *