Victor De Cauwer, vader van wielercommentator José, werd 102 jaar

TEMSE – In Temse werd de 102de verjaardag gevierd van Victor De Cauwer. Tot twee jaar terug was hij de oudste actieve duivenmelker van het land.

Victor werd geboren in Temse op 20 juli 1920 in het huis in de Brandstraat, waar hij ook nu nog zelfstandig woont dankzij de dagelijkse hulp van Alice Verwulgen en zoon, José De Cauwer, wielercommentator bij VRT Sporza.

Victor was de jongste van twee. Zijn vader was aanvankelijk klompenmaker, later arbeider op Nobels-Peelman. Hij liep school op de Velle en werd op zijn 14de werkzaam bij landbouwers. Van 1941 tot zijn prépensioen (1978) was hij spantenplooier op de Boelwerf.

Op 8 april 1943 trad hij in het huwelijk met Philomena Verwulgen (1922-2006). Zij kregen drie kinderen: Lauraine (1944-2009), Paula (1946-2021) en José (°1949).

Duivenmelken was zijn lang leven. Hij begon ermee op zijn 14de en groeide uit tot één der meest enthousiaste spelers in de regio. In zijn gloriejaren had hij 120 duiven. Op 100-jarige leeftijd is hij met duivenmelken gestopt. Rijk is hij er nooit van geworden, maar wel gelukkig.

Op maandag 25 juli bracht burgemeester Hugo Maes een bezoek aan Victor om de attenties van het Koninklijk Paleis en het gemeentebestuur aan hem te overhandigen.

Feestvarken Victor De Cauwer geflankeerd door burgemeester Hugo Maes en Alice Verwulgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *