Vanaf 1 augustus parkeerstrook minder in de Kasteelstraat

Lokaal bestuur wil nieuwe parking beter benutten

TEMSE – Vanaf 1 augustus starten de werken aan het kruispunt van de Parklaan en de St-Jorisstraat. Daarom wordt vanaf die datum een parkeerstrook in de Kasteelstraat, aan het Vita Scheldebad, geschrapt. Het lokaal bestuur wil met deze actie de nieuwe parking aan de Rik De Rycklaan beter benutten.

Vanaf 1 augustus komt er dan ook voorlopig dubbelrichtingsverkeer aan het zwembad. Om de plaatselijke bewoners, en de chauffeurs van de wagens die parkeren langs de zijde van het zwembad, de kans te geven rechtsomkeer te maken en opnieuw richting rond punt te rijden.

Tijdens de gemeenteraad vroeg Bert Bauwelinck (Tesamen) naar de plannen om het parkeren langsheen de Kasteelstraat te herzien.

Definitief

“Dit was namelijk aangekondigd bij de aanleg van de nieuwe parking in de Rik De Rycklaan”, stelt Bauwelinck. “Deze parking blijft momenteel grotendeels onbenut omdat bezoekers van het Vita Scheldebad liever zo dicht mogelijk bij de ingang parkeren.”

Volgens schepen Lieve Truyman wordt dit vanaf 1 augustus aangepast.

“De werken aan het kruispunt van de St-Jorisstraat en Fonteinstraat starten op 1 augustus en duren tot eind december en daarom gaan we één parkeerstrook afschaffen”, antwoordde de schepen. “maar ook daarna zal er aan het zwembad slechts één parkeerstrook blijven.”

“We handhaven de situatie en gaan daar tijdelijk bloembakken plaatsen. In de toekomst willen we hier inzetten op ontharding. Er is voldoende parkeergelegenheid in de Rik De Rycklaan en met de nieuwe voetgangersbrug kan men veilig de weg oversteken. Zolang er langs twee kanten geparkeerd mag worden in de Kasteelstraat zal de nieuwe parking immers altijd onderbenut blijven.”

Vanaf 1 augustus wordt de parkeerstrook aan de zijde van de Kasteeldreef definitief geschrapt

2 gedachtes over “Vanaf 1 augustus parkeerstrook minder in de Kasteelstraat”

  1. in het verleden al voorgesteld en niet spa bij de bouw van de parking R. de rijcklaan om de kasteelstr aan het zwembad terug voor 2 richtin gen te voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *