Nieuwe vzw wil Elverseelse Feesten nieuw leven inblazen

ELVERSELE – Een nieuwe vzw genaamd ‘Elversele in Beweging’ wil de Dorpsfeesten in de gemeente nieuw leven inblazen. Daarom organiseren ze het eerste weekend van september het event ‘Feria Elversele’ – een weekend vol zomerse activiteiten –

“Dit jaar zal er dan toch een vervolg komen op de dorpsfeesten in Elversele”, glundert voorzitter Davy De Rijbel. “Een groep van vijf initiatiefnemers heeft de handen in elkaar geslagen en richtte een nieuwe VZW op om de Elverseelse feesten in een nieuw jasje te steken. De vzw werd begin juli boven de doopvont gehouden en kreeg de klinkende naam VZW Elversele in Beweging.”

Sociaal-culturele activiteiten

“Na de in 2020 door de Corona pandemie geannuleerde Elverseelse feesten heb ik samen met Serge Van Autreve, Johan Baert, Kevin Verbelen en Jimmy De Caluwé dit nieuwe initiatief opgezet om Elversele in beweging te brengen.”

De VZW Elversele in Beweging heeft tot doel de gemeenschap van Elversele dichter bij elkaar te brengen door middel van sociaal-culturele activiteiten die tevens een platform bieden aan de lokale verenigingen om hun activiteiten in de kijker te zetten.

“Onze nieuwe vzw wil jaarlijks in nauwe samenwerking met het Lokaal Bestuur Temse een dorpsfeest organiseren waarbij tal van sociaal-culturele activiteiten worden voorzien”, vertelt de voorzitter. “Gaande van een rommelmarkt, ambachtenmarkt, landbouwmarkt tot exposities en optredens van de lokale verenigingen.

Féria Elversele

Dit jaar gaat het feestweekend door op 3 en 4 september rondom de kerktoren van Elversele.

Op zaterdag houdt de Elverseelse hondenschool – Lucky Dog vzw – demonstraties en een workshop knopen leggen. Diezelfde avond kan men genieten van een spetterend optreden van ‘Radio Negra’ met zuiderse klanken om de zomer af te sluiten.

Op de tweede dag van Féria Elversele worden heel wat diverse activiteiten aangeboden en dit in samenwerking met de Elverseelse verenigingen.

“Doorheen de dag kan u rondwandelen en snuisteren op een gezellige rommel-, ambachten- en landbouwmarkt en zal men een reeks oldtimer tractoren kunnen bewonderen”, klinkt het. “De harmonie van Elversele en de Priester Poppeschool slaan de handen in elkaar en bieden leerrijke workshops aan. En uiteraard mogen ook dan de optredens niet ontbreken. Het belooft alvast een fantastisch weekend te worden.”

Illustratiefoto (C) Shutterstock

Een gedachte over “Nieuwe vzw wil Elverseelse Feesten nieuw leven inblazen”

  1. Mevrouw, Mijnheer,

    In de jaren 2017-2018-2019 heb ik steeds deelgenomen aan de oldtimer rondritten , mijn vraag word dat nog georganiseerd ?
    Indien , ja, wanneer en wie kan ik daarvoor contacteren ?

    Mvrgr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *