Renovatie brug over de E17 in de Veldstraat start op 21 maart

Ook tweewielers moeten omrijden

TEMSE – Op maandag 21 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met de grondige renovatie van de brug Veldstraat over de E17 in Temse. Zowel de bovenkant en de onderkant van de brug wordt volledig vernieuwd.

Tijdens de werken wordt de brug volledig afgesloten. Het verkeer moet omrijden in beide richtingen. De renovatie van de brug past binnen het actieplan van het Agentschap Wegen en Verkeer om systematisch alle bruggen in slechte staat grondig te renoveren. De renovatiewerken duren tot juli 2022.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil de historische onderhoudsachterstand bij kunstwerken aanpakken en investeert tussen 2020 en 2023 volop in renovaties, onderhoud en modernisering.

“Veel bruggen in Vlaanderen dateren van de jaren ’60 en ’70 en zijn aan renovatie of vervanging toe. Om de achterstand efficiënt weg te werken werkt minister Peeters met een plan van aanpak 2020-2030. Vorig jaar heeft het agentschap in totaal 7 bruggen in Oost-Vlaanderen grondig aangepakt. Ook dit jaar blijven we sterk inzetten op brugrenovaties en staan er zes bruggen op de planning.”

Renovatie brug over E17 in Temse

De brug aan de Veldstraat in Temse is aan een volledige renovatie toe om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te garanderen. Er komt een nieuw wegdek, de voegen van de brug worden vernieuwd, de brug krijgt een nieuwe waterdichting en de brugrand. Ook de onderkant van de brug wordt vernieuwd en hersteld. De werken starten op 21 maart en zijn klaar tegen de zomer 2022.

Hoe rijdt het verkeer?

Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten en rijdt het verkeer in beide richtingen om via Velle, de Doornstraat en de Beekstraat. Ook de fietsers rijden in beide richtingen om via Velle, Sweigers-Noord, de Doornstraat en de Beekstraat.

Impact verkeer E17

Op de E17 zal er voorlopig geen hinder zijn voor het verkeer, behalve op het einde van de werken, wanneer de aannemer werkt aan de onderzijde van de brug. Deze werken zullen voornamelijk gebeuren tijdens het weekends en ’s avonds. Deze data zullen tijdig gecommuniceerd worden door Wegen & Verkeer.

Alle verkeer dus ook tweewielers moeten omrijden tijdens de werken

Een gedachte over “Renovatie brug over de E17 in de Veldstraat start op 21 maart”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *