Oxfam wereldwinkel organiseerde kleurwedstrijd voor scholieren uit groot-Temse

TEMSE – In december organiseerde Oxfam Wereldwinkel een kleurwedstrijd voor de leerlingen van de kleuter- en basisscholen van Temse. De drie winnaars van elke leeftijdscategorie kregen hun prijs tijdens een feestelijke ontvangst in de Wereldwinkel aan de Scheldestraat.

‘Er zit meer in een Oxfampakje’ was de slogan van Oxfam wereldwinkels tijdens de voorbije feestperiode. Hier koop je fairtradeproducten, waar boeren en producenten uit het Zuiden een eerlijke prijs voor betaald krijgen. Aangevuld met de extra Fairtrade premie die Oxfam geeft, kunnen zij hun gemeenschap of coöperatie verder uitbouwen.

“Dat men in Oxfam-Wereldwinkels niet alleen lekkere dingen om te eten en te drinken verkoopt en er bijzondere geschenkjes kan vinden, maar dat de opbrengst ervan ook naar het land van herkomst gaat, naar de producent of de boer zelf, weten al veel mensen. Het is een mooie zaak en toch vinden velen in Temse de weg naar de Wereldwinkel nog niet.”, stelt vrijwilligster Els Vercouteren

Inzet was hoog

“Daarom organiseerde de Wereldwinkel voor alle scholieren van de kleuter- en basisscholen van Groot-Temse in december een kleurwedstrijd”, vertelt Vercouteren. “De jeugd werd onderverdeeld in drie leeftijdscategorieën. De inzet was hoog : een cadeaucheque van € 25 als prijs. Alle lof aan de schooldirecties die net voor het vervroegd sluiten van de scholen voor de Kerstvakantie de tekeningen toch nog konden verspreiden.”

“Dat je het formulier alleen in de winkel zelf kon binnenbrengen, was begrijpelijker wijze om de deelnemers daar ook eens binnen te doen gaan”, klinkt het. “En misschien om er te blijven komen, omdat je begrijpt dat de wereld er dankzij het aankopen van Oxfam Fairtrade producten al een stuk beter uit zou zien.”

“De vierkoppige jury kwam samen om in elke categorie een winnaar te kiezen”, stelt kunstenares en voorzitter van de jury Lieve Dejonghe. “Een moeilijke maar fijne klus. De jury lette er uiteraard op dat het werk technisch goed gerealiseerd was, passend bij de leeftijd van de deelnemer. Maar ze had ook oog voor originaliteit, humor en een persoonlijke inbreng.” (Lees verder onder de foto)

De drie winnende ‘kunstwerkjes’


En die winnaars zijn:
Leeftijdsgroep kleuters : Helena De Troyer uit de Vrije Basisschool Temse-Velle
Leeftijdsgroep leerjaar 1-3 : Yassin Bobkari uit de Klimroos Temse
Leeftijdsgroep leerjaar 4-6 : Bo Baeke uit de Priester Poppeschool Elversele

Hun prijs werd hen in de Oxfam Wereldwinkel in het bijzijn van de Bestuursraad plechtig overhandigd door Burgemeester Luc De Ryck. Hij had namens het gemeentebestuur ook nog enkele extra geschenkjes waaronder enkele albums van Suske en Wiske.

De winnende kunstwerkjes staan te kijk in de etalage van de Wereldwinkel, Scheldestraat 78, Temse. Alle deelnemende tekeningen hangen in de winkel zelf.

Meer foto’s, klik hier

De winnaars Yassin, Helena en Bo, samen met drie juryleden van de kleurwedstrijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *