Kleuters konden weer een boompje planten

TEMSE – Dit voorjaar worden in Temse en de deelgemeenten op vijf verschillende locaties weer geboortebossen aangeplant. De kleuters uit centrumgemeente Temse konden de spits afbijten, vlakbij Den Esch op de site De Zaat.

Bij de boomplantactie konden kinderen geboren tussen 2016 en 2018 samen met ouders en grootouders een boom aanplanten.
De driejarigen samen met de kinderen van de twee geannuleerde edities. Daardoor waren er meer dan tachtig kleuters ingeschreven voor de actie.

“Het is ondertussen drie jaar geleden dat we deze boomplantacties nog konden doen”, vertelde schepen van Groen en Natuur Hugo Maes (CD&V) “Door de coronapandemie moesten we twee edities skippen. Maar uitstel is geen afstel. We zien dat jullie er erg veel zin in hebben. De kinderen kunnen meerdere boompjes aanplanten zoals onder meer beuk, zwarte els, hazelaar, meidoorn, haagbeuk en tamme kastanje.”

De kleuters mochten enkele boompjes uitkiezen en samen met de familie aanplanten op het talud vlak naast het nieuwe deel van de Tekenaarslaan tussen de site de Zaat en de Edgard Tinelplaats.

De boomplanting liep in samenwerking met de Gezinsbond en Vriendenkring De Nauwe Band. In maart worden er ook boompjes aangeplant in de deelgemeenten.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *