Storm Eunice zorgt ook in Temse voor schade.

TEMSE – Ook in Temse beukte storm Eunice ongenadig hard. Gelukkig enkel met vooral stoffelijke schade. Enkel op de site De zaat werd een bouwarbeider zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De hulpverleningszone Waasland had om 18.30 uur al meer dan 750 oproepen rond stormschade ontvangen. Op dat moment waren er al 140 interventies afgewerkt.

“Er zijn nog veel wachtenden. De brandweermannen en -vrouwen van Hulpverleningszone Waasland proberen om de inwoners van het Waasland zo goed en snel als mogelijk te helpen. We kregen meer dan 1100 interventies. Vandaag hebben we daarvan 414 interventies afgewerkt, Voor dringende zaken blijven ze ook deze avond en nacht verder werken.”, vertelt woordvoerster Jolien Van Damme.

Stalen plaat op hoofd

De storm eiste in de Philippe Saverijslaan, op de site de Zaat, een zwaargewond slachtoffer. Op een bouwwerf voor een nieuwe appartementsblok kwam rond kwart voor vier door de wind een stalen plaat los die bevestigd was aan een werfcontainer. De plaat kwam op het hoofd van een werknemer terecht. De man liep een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Op de Markt waaiden dakpannen van een appartementsgebouw. Gelukkig was er daar enkel stoffelijke schade. Enkele garages achter de Vooruitgangstraat waaiden open. Bij één garage werden golfplaten losgerukt. Ook op de Zaat was er schade. Daar waaide een glazen terrasleuning van een appartement los. In de Nijsstraat kon een vensterglas niet weerstaan aan de storm. Het voetpad en de rijweg lag bezaaid met glas.

Ook de vlinder op de gevel van het gemeentehuis kon niet weerstaan aan de stormwind. Ondanks een beveiligingssysteem dat de werking onderbreekt bij felle rukwinden.

Berichten of foto’s van stormschade mag u altijd delen op onze ‘socials’
Of stuur het door langs WhatsApp via 0495 15 06 81

Aan de markt waaiden pannen van een appartementsgebouw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *