Ook dit jaar geen carnavalsviering in Steendorp

Carnavalscomité organiseert wel benefietavond voor carnavalsverenigingen

STEENDORP – Net zoals al heel wat carnavalsvieringen in de regio wordt ook het carnaval 2022 in Steendorp afgelast. Het carnavalscomité nam nu al deze beslissing omdat het evenement heel wat tijd vraagt om te organiseren. En er van de gemeente nog geen advies kwam in verband met de organisatie.

“Omdat we nog geen advies kregen van het gemeentebestuur blazen we zelf de carnavalsviering af”
Voorzitter Orde van de Baksteen Marc Ost

“Ondanks het verzoek aan het gemeentebestuur om ons ten laatste op donderdag 13 januari een advies aangaande de carnavalviering te bezorgen, hebben wij geen advies ontvangen”, stelt voorzitter van Orde van de Baksteen, Marc Ost, op de Facebookpagina van de vereniging. “Op de comité-vergadering hebben we dan maar zelf besloten om de carnavalsviering in extenso te annuleren.”

Tijd is beperkt

Het carnaval is Steendorp was gepland tijdens het weekend van 26 februari.
Ook vorig jaar ging de viering in Steendorp niet door.

“De huidige situatie laat ons niet toe om te hopen op een wel zeer gunstige evolutie de komende weken”, klinkt het. “Een carnavalsviering organiseren kost tijd en geld. De tijd is nu zeer beperkt om alles rond te krijgen terwijl geld ophalen via sponsoring of evenementen ook al geen evidentie is. Daarbij is er al meermaals aangehaald dat de verenigingen ook niet staan te springen om deel te nemen aan één of twee stoeten en op die manier hun praalwagen/thema te ‘verbranden’.”

“We vinden het zeer jammer dat voor de tweede maal op rij de carnavalviering niet kan plaatsvinden”, aldus de voorzitter. “Ook de 4×11 viering op zaterdag 30 april wordt geannuleerd.”

Benefietavond

Maar De Orde van de Baksteen laat zijn verenigingen niet in de steek.

“Op zaterdag 30 april organiseren we wel een benefietavond voor onze verenigingen. Aangezien de Mosterdpot al gereserveerd was voor de 4×11 viering, bleek het ons een opportuniteit om een benefiet avond te organiseren”, zegt Ost. “We hopen dat er tegen dan al wat meer mogelijk is. De details van hoe en wat worden in de komende weken voorbereid. We communiceren van zodra we alles uitgewerkt hebben.
De netto opbrengst gaat integraal naar de verenigingen. Daarnaast zal het comité het equivalent van deze netto opbrengst ook nog eens uitkeren aan de verenigingen.”

Het is van 2020 geleden dat de carnavalstoet in Steendorp door de straten trok
(archieffoto carnaval Steendorp 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *