Temse wil nieuwe hondenlosloopweide en vraagt raad aan inwoners

TEMSE – De gemeente wil een extra hondenlosloopweide plaatsen in Tielrode, Elversele, Steendorp of Velle. Inwoners kunnen een, weliswaar erg korte, bevraging invullen, waarop het bestuur zich zal baseren om te beslissen in welke deelgemeente de losloopzone komt.

Temse-centrum heeft sinds eind 2020 al een hondenlosloopweide, aan de Fonteinstraat. Die krijgt dit jaar nog een upgrade: de groendienst van de gemeente plaatst er nog enkele zaken bij die het voor de honden uitdagender maken, zoals een band om door te springen of een lat om op te lopen. Ondertussen richt het gemeentebestuur de blik al op de deelgemeenten voor de realisatie van een tweede losloopzone.

“We merken dat in deelgemeenten met veel groen mensen er al eens van uitgaan dat honden gewoon los mogen lopen, maar dat is niet het geval”, verklaart schepen van Dierenwelzijn Tinneke Van Britsom (N-VA) het waarom. “Idealiter komt er in elke deelgemeente één hondenlosloopzone, maar met deze peiling willen we te weten komen waar de nood het hoogst is.”

Mensen kunnen in de bevraging enkel aangeven hoeveel honden ze hebben en hoe groot die zijn, over de invulling van de hondenweide zelf wordt niets gevraagd.

“Maar we hebben een vrij goed beeld van wat onze inwoners willen, mensen hebben ons per telefoon of e-mail al suggesties doorgegeven. We hebben vage ideeën waar we hondenlosloopweides kunnen realiseren, maar de zoektocht naar een geschikt terrein is niet zo gemakkelijk”, aldus de schepen. “Wanneer de hondenlosloopzone er komt, hangt er dus van af hoe vlot die zoektocht loopt.”

De peiling invullen kan nog tot 1 februari op www.temsespreekt.be.

Een gedachte over “Temse wil nieuwe hondenlosloopweide en vraagt raad aan inwoners”

  1. Tielrode lokt veel wandelaars met honden het zou ideaal zijn moest er een plaats zijn waar de honden vrij kunnen rondlopen en spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *