Fietsersbond blikt tevreden terug op het voorbije fietsjaar

TEMSE – Tijdens de nieuwjaarsdrink op de Markt blikte Fietsersbond Temse terug op het voorbije fietsjaar.

“Er zijn afgelopen jaar enkele mooie dingen verwezenlijkt zoals het fietspad over de E17 in de Hoogkamerstraat. De aanleg gebeurde wel niet volledig volgens onze wensen. Maar vroeger was er niks en nu rijden we toch veilig op een afgeschermd fietspad.”, stelt secretaris Jozef van Breuseghem. “Daarnaast werd er een veilige fietscorridor verwezenlijkt tussen de N41 in Elversele en de Mirabrug in Hamme.”

Conflictvrije oversteek

“Voor dit jaar kijken we uit naar de herinrichting van het kruispunt Hoogkamerstraat en de N16 waar we een conflictvrije oversteek krijgen. Hopelijk gaat men dat realiseren zonder gebruik te maken van knoppen voor de fietsers, want da’s daar helemaal niet nodig.”

“Net zoals de knoppen aan de verkeerslichten van de Hoogkamerstraat en de Sint-Amelbergalaan, die zijn helemaal niet geschikt”, klinkt het. “Die knoppen zijn zo klein dat men die niet kan indrukken met handschoenen aan. De knoppen voor de voetgangers daar is geen probleem, daar kan men gewoon de handschoen opleggen.”

“Ook aan het kruispunt van de N16 en de Doornstraat heeft men voor de fietsoversteek die kleine knoppen gebruikt. Toen wisten wij al dat die niet geschikt zijn en toch blijft men die steeds weer gebruiken. Ik denk dat degene die de plannen daarvoor maakt zelf geen fietser is.”

De Fietsersbond verwacht dit jaar ook veel van de geplande aanleg van de fietszone in het centrum.
“Men zou de kasseien in de Kamiel Wautersstraat vervangen. Hopelijk realiseert men dat voor men de fietszone creëert”, besluit Van Breuseghem. “Ook dit jaar blijven we de fietsperikelen op de voet volgen.”

De Fietsersbond blikte tevreden terug op het afgelopen fietsjaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *