Glasvezelnetwerk Fiberklaar komt naar Temse

Infomomenten over de uitrol van het netwerk op 25 en 27 januari

TEMSE – De gemeente is enthousiast om het glasvezelnetwerk van Fiberklaar uit te rollen. Dat maakt de gemeente samen met het glasvezelnetwerk bekend. Inwoners kunnen daardoor in de toekomst profiteren van de voordelen van een supersnelle fiberaansluiting. Als twintig procent van de inwoners intekent op een fiberabonnement bij een van de deelnemende providers, kan Fiberklaar dit jaar nog starten met de werken aan het netwerk.

De aanleg gebeurt in overleg met het lokale bestuur en wordt, waar mogelijk, gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Toekomstgericht Temse

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van glasvezel. Ook in het Oost-Vlaamse Temse wil de speler zijn hoogtechnologische glasvezelnetwerk uitrollen. Het zou in de eerste fase gaan om circa 12.000 aansluitingen.

“Fiberklaar maakt onze internetinfrastructuur klaar voor de toekomst. Sneller en stabieler internet is vandaag de dag essentieel, ook omdat meer mensen in één huis tegelijkertijd surfen en streamen. We kijken er naar uit om samen met Fiberklaar de werken aan te vangen,” zegt burgemeester Luc De Ryck (CD&V).

“De contacten met het lokale bestuur van Temse verlopen constructief. We kijken ernaar uit om glasvezel naar de gemeente te brengen en haar inwoners toegang te bieden tot ons open netwerk. Overal in Vlaanderen zijn de Vlamingen erg enthousiast over de uitrol van een glasvezelnetwerk, en we vertrouwen erop dat de inwoners van Temse ook mee in ons project zullen stappen”, zegt CEO van Fiberklaar Rik Missault.

Start van werken bij twintig procent

Fiberklaar werkt nauw samen met het lokale bestuur en start het fibertraject met een uitgebreide informatiecampagne in Temse via o.a. informatieavonden, informatiepunten en mailings. Daarin beantwoordt het alle persoonlijke vragen over glasvezel en de mogelijke aansluiting op het netwerk.

De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens twintig procent van de inwoners intekent voor een glasvezelabonnement bij een van de deelnemende internetproviders en de installatie is gratis voor alle inwoners.

De aanleg gebeurt steeds in overleg met het lokaal bestuur en de inwoners en wordt waar mogelijk gecombineerd met andere infrastructuurwerken om de overlast tot een minimum te beperken.

Wie interesse heeft of meer info wil kan terecht op de infomomenten van Fiberklaar.

Op 25 januari organiseert men een online infomoment van 19.30-21.00u
Op 27 januari kan men terecht op een live informatieavond in CC Roxy in de stationstraat van 17.00-19.30u

Voor beide infomomenten moet men wel inschrijven. Dat kan via deze link

Een gedachte over “Glasvezelnetwerk Fiberklaar komt naar Temse”

  1. 1. Wat gaat de gemeente daarbij verdienen?
    2. Ik denk terug aan de actie van gemeente en provincie om gas en elektriciteit aan te kopen via groepsaankoop. Bedrijf nu failliet !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *