Supermarkt schenkt wekelijks overschotten aan hulporganisatie: “Zo krijgen we bij wel twaalf gezinnen eten op tafel”

TEMSE – De Ikram Supermarkt uit Temse schenkt wekelijks de overschotten van de winkel aan Temse Schenkt vzw. Het is één van de grootste schenkers aan de lokale hulporganisatie, die wekelijks minstens een dozijn gezinnen helpt met eten op tafel te krijgen.

Half oktober opende de nieuwe supermarkt de deuren in de Scheldestraat en sinds begin november wordt er voedsel geschonken aan de goede doel organisatie Temse Schenkt, zegt gerant Ismail Kaya van Ikram Supermarkt.

“In plaats van groenten en fruit na enkele dagen weg te gooien, bedachten we dat het beter zou zijn om die weg te schenken”, zegt hij. “Natuurlijk niet de rotte producten, maar bijvoorbeeld paprika’s met rimpels: die zijn perfect eetbaar, maar klanten grijpen altijd naar de gladdere exemplaren.”

Ook bakkerij Firinci, in hetzelfde winkelpand, geeft ’s avonds de onverkochte broden en gebak mee. “Ik heb geen idee hoeveel we in al die tijd al hebben weggegeven”, zegt Ismail. “Dat hangt af van dag tot dag, maar elke keer kunnen we wel producten meegeven.”

Bakker en frituur

Volgens Martine Le Blon van Temse Schenkt is de supermarkt één van de grootste donateurs voor de hulporganisatie.

“Soms komen we daar buiten met drie zakken en twee dozen vol. Maar zij zijn niet de enigen: we gaan bijvoorbeeld ook regelmatig langs bij een frituur en twee bakkers”, zegt Martine.

Ze is erg blij met zoveel goedhartigheid.

“Elke week hebben we twaalf tot vijftien ‘vaste’ gezinnen die we moeten helpen met eten, kledij en meer, we raken het geschonken eten dus altijd kwijt. En als het toch eens heel veel is, dan gaat het Ludwig & Co in Haasdonk, een vzw die verstoten dieren opvangt.”

In plaats van groenten en fruit na enkele dagen weg te gooien, dachten we dat het beter zou zijn om die weg te schenken”, zegt supermarktgerant Ismail Kaya (rechts). (foto:(C) Facebook)
“De supermarkt is één van de grootste donateurs voor onze hulporganisatie”, zegt Martine Le Blon van Temse Schenkt (links) (foto: (C) Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *