Inwoners starten zelf zoektocht naar vermiste Agnes Andries

Dochter Caroline vraagt om bij elk initiatief politie op de hoogte te brengen

TEMSE – De 62-jarige Agnes Andries is na 7 dagen nog steeds niet teruggevonden. Daarom heeft de politie de zoektocht voorlopig gestaakt. Enkele inwoners van Temse nemen nu zelf initiatief om een zoekactie op poten te zetten. Dochter Caroline Vermeir heeft ondertussen een opsporingsaffiche ontworpen die ze digitaal verspreid.

“Ik doe een oproep om maandag om 16 uur samen te komen aan de school op het einde van de Eeckhoutdriestraat
Michele Onderbeke

De voorbije dagen werd er met een helikopter en vanop het water gezocht naar Agnes. Daarbij werd ook een warmtebeeldcamera ingezet. Voorlopig heeft dit echter geen resultaat opgeleverd. De zoekactie is door de politie voorlopig gestaakt. Er zijn immers te weinig aanwijzingen waar te zoeken. De vrouw verliet haar woning in de Eeckhoutdriesstraat vorige week dinsdag zonder geld of gsm. Doordat ze haar gsm thuis liet liggen, kon er geen locatie of tracé bepaald worden aan de hand van zendmasten.

Flyers

De federale politie ziet geen reden om flyers te verdelen maar dochter Caroline Vermeir denkt dat het wel de moeite waard is om te proberen. Ze stelde zelf een opsporingsaffiche op die digitaal verspreid wordt om op te hangen voor etalages van winkels of aan ramen. Enkele inwoners van Temse willen intussen het initiatief nemen om zelf zoekacties te organiseren.

Ook Michele Onderbeke wil een zoekactie starten.

“Ik vind echt wel dat we zelf initiatief moeten nemen”, stelt Michele. “Dit is een verschrikkelijke situatie voor de familie. Het is echt 5 voor 12 nu. Mijn zoon is ook verdwenen toen hij 15 was en iedereen dacht dat hij zelfmoord had gepleegd, Childfocus en slachtofferhulp werd ingeschakeld maar na 33 dagen is hij gevonden. Dus geef de de moed niet op. “

Politie op de hoogte brengen

“Maandagochtend starten we met de eerste zoekacties. Het Waesmeer heb ik al volledig uitgekamd. Michele doet ook een oproep om maandagnamiddag om 16 uur samen te komen aan de school op het einde van de Eeckhoutdriesstraat om vandaar uit een zoektocht te starten.

Dochter Caroline vraagt wel om telkens de politie op de hoogte te brengen.

“Omwille van de veiligheid van de zoekactie en om contaminatie of uitwissen van sporen te vermijden”, legt ze uit. “Wie wil zoeken met groepje in de regio Waasland mag dat maar overal is intussen wel al gezocht door bevoegde instanties.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *