Loop het jaar uit met een Marathon

TEMSE – Joris Van Meirvenne en Bart Gunst organiseren op de laatste dag van het jaar het event ‘Loop het Jaar uit met een Marathon‘. Wie 2021 sportief wil beëindigen verzameld vrijdag 31 december om 8.45 uur aan het station van Temse. Deelname is gratis.

“Het is de derde maal dat we dit organiseren. Na Ertvelde en Buggenhout staat dit jaar Temse als startplaats op het programma”, vertelt Joris. “Er wordt verzameld rond 8.45 uur aan het station van Temse waar ook een gratis parking beschikbaar is. Om 9 uur gaat de marathon van start. De deelname is gratis maar men moet wel eigen bevoorrading voorzien. Het parcours gaat ondermeer via het Scheldepark, Schouselbroekpolder, Fort Steendorp, Rupelmonde met zijn Mercatortoren en de polders van Bazel en Kruibeke.”

De route gaat van Temse richting Kruibeke

Puur voor de fun

“We lopen in groep, onder het motto: samen uit, samen thuis”, klinkt het. “Dit met een gemiddeld tempo rond de 6 minuten/km of zowat 10km/u. We laten niemand achter, samen uit samen thuis. Parcours verloopt over 70 procent off-road-paden. Iedereen loopt onder eigen risico én heeft zijn eigen bevoorrading mee. Voor traillopers is dat een gangbare vorm van samenlopen. Een echte eindmeet is er niet, er is ook geen tijdregistratie. We lopen puur voor de fun. Ook de tijd dat we er over doen maakt voor ons niet uit. De meesten die meedoen zijn doorwinterde (ultra-)marathonlopers.”

Loop het jaar uit met een Marathon: Vrijdag 31 december Stationsplein Temse start 9.00 uur. Deelname gratis

Loop het Jaar uit met een Marathon op 31 december in Temse
(foto: (C) Shutterstock)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *