Bar Coupé nieuwkomer in restaurantgids Gault & Milliau

TEMSE – Gisteren werd de restaurantgids Gault & Milliau 2022 voorgesteld. Het bevat beoordelingen van restaurants, door middel van symbolische koksmutsen, en hotels en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids. In de gids voor 2022 staan drie restaurants uit Temse.

Bar Coupé gelegen aan de Wilfordkaai wordt voor het eerst vermeld in de culinaire gids Gault & Milliau en kreeg van de recensenten als nieuwkomer een mooie score van 12 op 20. Zaakvoerder Maarten Mertens heeft al 5 jaar zijn eigen cateringbedrijf Service Coupé. In 2019 opende hij in het voormalige Temsica zijn pop-up restaurant Bar Coupé.

Door de coronacrisis kreeg de pop-up een definitief karakter in het pand en werd het voltijds restaurant.

“Ik ben erg blij met de erkenning”, stelt Maarten. “Enkele collega’s in de keuken hadden me er wel al eens attent op gemaakt dat we wel eens door de gidsen konden opgemerkt worden. Maar zelf was ik daar niet zo mee bezig. Intussen hebben we trouwens beslist om het restaurant verder te zetten, in combinatie met het cateringbedrijf.”

Nieuwe bestemming

Het is wel afwachten of de zaak op de huidige locatie zal blijven.

“We hebben een contract tot 2024 en volgend jaar organiseren we samen met de gemeente tal van activiteiten voor de honderdste verjaardag van het gebouw. We hebben zelf een aantal opknapwerken uitgevoerd en een nieuw terras geplaatst maar voor grote investeringen is het wachten tot er meer duidelijkheid is over de nieuwe bestemming van Hotel Temsica. Ik hoop natuurlijk dat we hier nog lang kunnen blijven en vooral dat dit monument niet gesloopt zal worden. Het maakt immers deel uit van de skyline van Temse.”

Het gemeentebestuur liet intussen wel al verstaan dat het nooit toestemming zal geven voor een sloop van het pand.

Met Bar Coupé telt Temse nu drie restaurants om de eer van de gemeente te verdedigen in de nieuwe culinaire gids Gault&Millau. Wilford T krijgt opnieuw 14 op 20. Het Moment, aan de Parklaan, stijgt voor de tweede keer op twee jaar tijd, dit keer van 13 naar 13,5 op 20.

Bar Coupé aan de Wilfordkaai
De prestigieuze restaurantgids bevat voortaan drie horecazaken uit Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *